Weight Watchers #1

Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar ik ben dus begonnen met Weight Watchers. Gek, ik associeerde dat altijd met écht overgewicht, mensen met lichte obesitas en dergelijke. Niets is dus minder waar, het is een fantastisch hulpmiddel om af te vallen, of het nou een beetje is of een hele hoop. En vandaag begon ik dus!

Weight watchers
Ik was het zo zat om elke keer als ik in de spiegel keek te denken ‘bah, Kimberly, je bent echt veel aangekomen’. Of te gaan shoppen en er achter te komen dat mijn oude maat echt totaal niet meer past. Ik merkte dat ik véél at en ook erg ongezond. Het is echt, op een gegeven moment gaat er dan gewoon een knop om. Klaar met die handel, ik wil gezond leven en afvallen.

Eerst besloot ik dit op eigen houtje te doen. Maar ja, ik ken mezelf, en weet uit ervaring dat ik dit niet lang volhoudt. Dan weer een snoepje daar, dan weer een bitterballetje hier, ‘en toch even die cakejes maken die toch nog in de kast staan’. Na lang twijfelen besloot ik dan toch maar om me aan te melden bij, jawel, Weight Watchers.

Ik ken het concept omdat meerdere familieleden het wel eens gedaan hebben, en natuurlijk andere bloggers zoals Cynthia van Misslipgloss en Shirley van Styleguide. Toch wist ik niet precies wat en hoe, dus ik ben me eerst even gaan inlezen. In het kort: bij Weight Watchers krijg je naar aanleiding van je gewicht, leeftijd en lengte een aantal punten per dag. Bij mij is dit bijvoorbeeld 32. Al het eten en drinken wat er is (lichtelijk overdreven, maar je snapt me wel) is opgedeeld in dit soort punten. Zo is een chocolade rijstwafel bijvoorbeeld twee punten, maar een broodje kip-kerrie salade maar liefst 19 (!!) punten. Je moet je punten over de hele dag verdelen en probeert daarbij gezonde keuzes te maken. Leuk feitje: groenten en fruit zijn 0 punten en mag je dus zoveel eten als je wilt.

Weight2

Je hebt ook nog per week 49 bonus punten. Deze mag je bijvoorbeeld in het weekend inzetten om iets lekkers te pakken of voor een keer toch die vettere pasta te eten als avond eten. Het fijnste aan dit systeem vind ik dat ik gewoon alles mag eten! Eh, hallo, dat had ik dus even helemaal niet verwacht als ik denk aan ‘lijnen’. Nou ga ik natuurlijk alsnog niet een chocoladereep per dag eten en maar heel weinig normaal voedsel, maar toch.

Vorige week maandag was mijn eerste cursus waar ik werd gewogen en waar we een motiverende toespraak kregen van onze coach. Mijn coach is een super gezellig Brabants mens waar je erg mee kan lachen. Top! Ook zag ik dat ze bij de cursus kookboeken en etenswaren van Weight Watchers verkopen. Die ga ik van de week eens goed bekijken.

Weightwatchers

Ik heb trouwens mezelf  twee dingen voorgenomen. Een paar goede voornemens om het Weight Watchers proces flink te versnellen, zeg maar. Hier komen ze:

1. Gezonder snacken

Ik ga bijna altijd de fout in met snacken. Ik ben nu eenmaal gek op chips, hartige koekjes of chocolaatjes. Ontbijt, lunch en avondeten gaat vrijwel altijd goed bij mij. Niks geks in ieder geval. Vandaar dat ik me nu even wil concentreren op gezonder gaan snacken!

Voor zoete dingen kan ik genoeg alternatieven bedenken. Appel met kaneel, kiwi of bevroren druiven (aanrader!). Allemaal fruit, maar dat vind ik nu eenmaal lekker. Dat moet dus goedkomen. Ik heb het lastiger met een alternatief bedenken voor hartige dingen… Want tja, chips is lastig te vervangen. Rijstwafels met een plakje kaas vind ik lekker of BBQ rijstwafels. Ook crackers met kaas zijn een favoriet bij mij. Nu moet ik natuurlijk niet een overload aan kaas gaan eten, maar het is alsnog beter dan een zak chips opentrekken. Voor de rest kom ik niet zo ver met ideeen. Als iemand een gouden tip heeft, deel hem alsjeblieft met mij! Ik hou niet van nootjes, zaden, dadels etc. Maakt het al een stuk lastiger…

2. Twee keer per week sporten

De sportschool is letterlijk om de hoek en ik sta al meer dan een half jaar ingeschreven. Ik heb werkelijk waar geen enkel excuus om niet te gaan, en toch doe ik het niet. Ik gaf vaak mijn werk de schuld (“Ik ben zo moe als ik thuis kom en dan moet ik nog eten en uitrusten en dan is het alweer zo laattttttt”) maar vanaf vorige week doe ik dat niet meer. Vorige week ja, want ik ben begonnen met sporten! Hoe en wat lees je later in een ander artikel.

Het moet toch goed komen zo? Tot nu toe gaat punten tellen goed (al heb ik soms moeite met de tussendoortjes, als ik er te veel eet kan ik maar weinig eten als avondeten… keuzes, keuzes). Ja, dit is wel een goede keuze geweest voor mij!

Ik hou jullie op de hoogte!

 

6 antwoorden
 1. Betty
  Betty says:

  Nou Kimberly,

  Succes met de weightwatchers. Ik ben ee zo’n 14 kilo mee afgevallen. Ideaal gewoon toch ook in de weekenden nog lekker kunnen eten. Pak s’ avonds ook wen lekkere fruitsmoothie met versgeperste sinaasappel, peer en gemengd fruit uit de vriezer heerlijk en weightcare chips voor maar 3 punten.Snack a jacks ook 3 punten.

  Tante Betty x

  Beantwoorden
 2. Asanki
  Asanki says:

  Erg leuk geschreven artikel Kimberly. Ik herken mezelf er ook erg in. Maar ik ken ons ook nog wel van de vroege studententijden. Koken ging goed, maar dat snacken tussen door, dat is inderdaad een killer. Ik merk dat ik het ook nog steeds erg lastig vind om dit niet te doen. Gelukkig is het leven hier in London al duur genoeg dus let ik hier wel op met eten kopen. Ook tijdens een filmpje kijken moet ik vrijwel altijd iets eten. Dit is dan voornamelijk Chips of, ja ja zoute popcorn. Maar ik begrijp dus dat Weight Watchers je dit een beetje afleert door zuinig je punten te verspreiden. Heel veel succes en ben benieuwd naar je artikel over sporten. Ik ga deze maand ook nog een abbo afsluiten op de sportschool. Ik vind zelf Spinning echt heel erg leuk en is echt een fat burner. Groetjes en succes, zie je spoedig in London. x

  Beantwoorden
 3. Shifra
  Shifra says:

  Wat goed dat je aan jezelf gaat werken! Wat een energie zal je dit gaan opleveren; Je zal je snel fitter voelen! Ik ben zelf tot mijn 17/18e heel flink gewist (eigenlijk dik). Ik ging vaak mee met mijn moeder die bij Weight Watchers werkte, maar toen was ik nog te jong om daar echt iets van op te steken. Vanaf mijn 17e ben ik zelf heel gezond gaan leven, en verloor ik langzaam de kilo’s. Nog steeds blijf ik iemand die snel aankomt en moet ik nog erg opletten. En soms probeer ik weer een paar maanden (zoals nu) te minderen met tussendoortjes. Maar het fijne eraan vindt ik, net als bij Weight Watchers: je mag álles. Als je zin hebt in dat chocolaatje, dan kan dat. Niet de hele reep, maar wel dat blokje. Iets wat je je hele leven kan volhouden. Heel veel succes gewenst! Ik weet zeker dat het je gaat lukken die strijd tegen de kilo’s te verliezen! (Manon en Bibian van http://www.littlewonderwold.nl hebben ook allebei Weight Watchers gedaan! Misschien eens leuk om door hun archief te bladeren. Heel af en toe posten ze er nog wel eens iets over!)

  Beantwoorden
 4. Els
  Els says:

  Goed bezig Kimberly! Stoer van je om zo gedisciplineerd aan de gang te gaan. En ik weet, als jij ergens voor gaat, dan geef je je volledig! Dus dat komt goed 🙂 Als ik terug ben kom ik graag met je eten en koken; heb ook zin om nieuwe dingen te proeven! Zie je snel! Kus

  PS. Mijn ouders aten op een gegeven moment als tussendoortje: bleekselderij met smeerkaas (uiteraard een of andere slankie-minimum-smeerkaas). Dat vond ik zelfs lekker!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Dank je wel voor je comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.