Recipe: Gevulde paprika’s

Hoera, een Weight Watchers-proof recept! Natuurlijk kan je dit ook makkelijk eten als je niet bezig bent met Weight Watchers, het is gewoon een super lekker recept wat bijna niet fout kan gaan. Paprika’s uit de oven gevuld met gekruide rijst, gehakt, champignons, courgettes en nog veel meer. Ik geef je het recept!

IMG_9621

Bovenstaande foto is vlak voordat de paprika’s de oven in gaan. Hmm, ik krijg alweer trek als ik er naar kijk… Het is ook goedgekeurd door familie-leden, dus dat is proof: het is heús niet alleen geschikt voor Weight Watchers leden. Hier komt het recept!

IMG_9589

Wat heb je nodig? (voor vijf gevulde paprika’s)
3 rode paprika’s
2 gele paprika’s
200 g rundvlees tartaar
3 bos-uitjes
1 courgette
200 g champignons
100 g basmati rijst
2 eetlepels tomatenpuree
Half zakje geraspte kaas
Ongeveer 400 ml bouillon (400 ml water met 1 groentebouillon blokje)
Italiaanse kruiden
Evt. chili-kruiden

Goed, hoe maak je het?

IMG_9596

Begin met de oven voor te verwarmen op 190°C.
Neem dan een (wok)pan, voeg wat olie toe en daarna de tartaar. Bak dit op een hoog vuur tot het vlees bruin is.

IMG_9599 IMG_9602

Ondertussen snij je de lente uitjes, courgette en champignons in kleine stukjes/schijfjes. Of je doet lui zoals ik en je neemt al voorgesneden groenten (zoals champignons). Laat ondertussen ook het water koken en doe er een groentebouillon blokje bij. Vergeet niet af en toe even te roeren!

IMG_9605

Voeg de groenten toe aan het vlees en laat dit zachtjes bakken voor een paar minuutjes.

ingredientenpaprika

Hierna gooi je de rijst samen met de bouillon in de pan. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en de Italiaanse kruiden. Ik zelf heb maar wat gestrooid, maar reken wel op een volle eetlepel. Ik zou ook nog aanraden om er flink wat chili-kruiden doorheen te doen, want dat heb ik achteraf nog moeten doen omdat ik het iets te flauw vond.

IMG_9619

Laat dit prutje voor ongeveer 15 minuten op het vuur staan en vergeet niet af en toe te roeren! Je kan altijd meer water of bouillon toevoegen, mocht het nodig zijn. Snij ondertussen de bovenkant van de paprika’s er af en verwijder de zaadjes. Zet deze alvast in een ovenschaal.

IMG_9621

Na 15 minuten is het tijd om het mengsel in de paprika’s te doen! Strooi er wat geraspte kaas overheen (vergeten op de foto te zetten, oeps, maar ik heb niet zo veel gedaan) en klaar is kees. Zet de schotel voor 15 tot 20 minuten in de oven.

whoee

Hierna kan je smullen van je eten! Op de foto hierboven waren er al twee paprika’s opgeschept. Het ging zo snel dat ik er daarna pas een foto van kon maken, haha. Ik geniet echt van dit recept en man oh man, wat is het vullend. Na anderhalve paprika zat ik al vol. Aanrader dus! Voor de Weight Watcher mensen: twee paprika’s is ongeveer 12 punten. Best netjes dus.

Ga jij dit eens uitproberen?

5 antwoorden
  1. CharlesLic
    CharlesLic says:

    hOur company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health portal in case you want to strengthen your health with a help of health products. Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to look healthier with a help of generic supplements. Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health portal in case you want to look healthier with a help of generic supplements. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health website in case you want to to feel healthier with a help general health products. Our company offers a wide variety of non prescription products. Look at our health website in case you want to to feel healthier with a help general health products. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to strengthen your health with a help health products.
    Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health website in case you want to to improve your health with a help of health products. Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to feel better with a help of health products. Our company offers health and related products. Look at our health contributing site in case you want to feel better. Our company offers herb-based health products. Take a look at our health contributing portal in case you want to look better. Our company offers a wide variety of general health products. Look at our health contributing site in case you want to improve your health.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Dank je wel voor je comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.