HOTSPOTS: Le Pain Quotidien, Londen

Toen ik onlangs in Londen was hebben we geluncht bij het tentje Le Pain Quotidien. Ik was aangenaam verrast door het knusse sfeertje en de heerlijke gerechten. Bijna alles is ook nog eens biologisch, dikke plus dus. Ik vond het er zó leuk, dat ik besloot er een Hotspot artikel over te schrijven!

IMG_1841Ik had in Londen geen goede camera mee, dus al deze foto’s zijn gemaakt met mijn iPhone.

Toen we wilden gaan lunchen in Londen liepen we per toeval tegen deze zaak aan. Ik had wel eens van de naam gehoord, maar daar hield het dan ook bij op. Toen we binnenkwamen zagen we dat het behoorlijk druk was, maar gelukkig konden we nog aan een lange, houten tafel worden geplaatst. We deelden deze tafel met andere gasten, maar dat was helemaal niet erg. Juist een beetje knus.IMG_1851IMG_1847De zaak was ingericht met veel houten meubels en ambachtelijke producten in de kasten en aan de muren. Ik vind zelf de uitstraling geweldig, ontzettend hip maar tegelijkertijd ook gewoon netjes. Nadat we even hadden rondgekeken kregen we de menukaart. En ja jongens… Ook hiervan ben ik onder de indruk.IMG_1855

IMG_1844De menukaart puilde weliswaar niet uit van de gerechten, maar het was zeker geen klein aanbod. Ik heb hevig zitten twijfelen tussen drie gerechten maar koos uiteindelijk voor de Chili sin carne, met guacemole, sour cream en ambachtelijk brood. Mijn vriendinnen namen biologische spinaziesoep en een sandwich met o.a. spinazie.IMG_1843Ondertussen bestelden we huisgemaakte limonade, want daar staat Le Pain Quotidien ook een beetje om bekend. En jeetje, wat was die lekker! Zuur maar toch zoet. Ik zou er wel een hele kan van opkunnen.

IMG_1842 Toen het eten kwam zijn we er meteen op aangevallen (want: honger) en het krijgt allemaal een dikke voldoende. Mijn chili was écht heel erg lekker en ik ga het sowieso nog een keer proberen na te maken.
IMG_1849In elk filiaal kan je bovendien ook nog eens huisgemaakte thee, jam, honing en dat soort producten kopen. Natuurlijk allemaal organic. Ook kan je makkelijk iets ‘to-go’ halen, zoals bijvoorbeeld een biologische croissant.IMG_1853Gelukkig zijn er ook filialen in Nederland te vinden! O.a. in Amsterdam, dus zodra ik daar weer eens ben ga ik dit zeker weer bezoeken. Le Pain Quotidien is trouwens niet heel erg duur, een beetje gemiddeld vond ik.

Zie www.lepainquotidien.nl voor meer info over filialen, openingstijden etc.

 

 

 

9 antwoorden
 1. Shifra
  Shifra says:

  Hey! Wat een leuk tentje! En wat grappig dat er ook filialen in Nederland zijn, wist je dat van tevoren? Het ziet er in ieder geval heel gezellig uit, maar dat kan ook door al jouw gezellige, leuke foto’s komen!:) Thanks for sharing!

  Beantwoorden
 2. Scout
  Scout says:

  Oii Ca , ja me sinto intima rsrs vi um video seu no youtube ha 6 meses e acabei achando seu blog tbm, já era louka por suas makes e agora estou apaixonada pelos looks … vc parece ser uma pessoa muito legal, te desejo muito sucesso e q vc continue por muito tempo nos encantando com o seu trabalho… Bjos Obs: Vc foi fazer um cruzeiro meu coração até disparou eu sou formada em Turismo e Hotelaria e estou estudando inglês pq meu sonho é trabalhar abordo de um trcasatlântino … posta muiiita fotossss []

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Dank je wel voor je comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.