Book Club: How to be Parisian wherever you are

Parijs. Niet alleen de stad van de liefde, maar ook de stad van stijl. Van klasse. Van elegantie. En eerlijk? Ik zou zielsgelukkig zijn als ik ooit zo stijlvol zou kunnen worden als een Parijse vrouw. Kan dit boek me daar bij helpen?image-2015-03-06(1)Parijs heeft de laatste jaren toch wel een bijzonder plekje in mijn hart gekregen. Niet alleen het eten is fantastisch (halló Nutella crepes), ook de sfeer die er hangt vind ik fijn. Maar wat ik helemaal bewonder? De stijl van Franse vrouwen. Dit boek helpt me wellicht te begrijpen hoe deze godinnen dat toch doen, elke dag weer piekfijn voor de dag komen.
image-2015-03-06(2)Dit boek is geschreven door vier stijlvolle vrouwen uit Parijs, die ooit bedachten om eens adviezen te geven aan de doodnormale middelmatige huis- tuin- en keukenvrouw. Want wat zij kunnen, dat kunnen wij ook!

Of tenminste, dat was de gedachte er achter. ‘How to be a Parisian wherever you are’ valt daarom in de categerie zelfhulp-boeken. Nu denk ik niet dat ik daadwerkelijk net zo elegant als een Franse vrouw kan worden, maar het is leuk bedacht. Wat ook leuk is, is dat de schrijfsters daadwerkelijk succesvol zijn in het leven. De een is schrijfster, de ander is model en ga zo maar even verder. Ik ben een tikkeltje jaloers, maar voor de rest is het fijn dat het niet is geschreven door vier boerenpummels uit een dorpje vlak bij Parijs (grapje!).
image-2015-03-06(3)Het boek bestaat in feite uit een reeks kleine hoofdstukjes. Elk hoofdstukje beschrijft weer een ander fenomeen uit het leven van de stijlvolle Parijse vrouw. Wat denk je van heerlijke recepten (die je met een gerust hart je snobistische visite kan voorzetten), tips om met je baas om te gaan (laat je nóóit intimideren) en hoe je nou echt die ultieme hunk scoort? Dit soort onderwerpen kun je verwachten in het boek.
image-2015-03-06(5)Leuk is dat het ene hoofdstuk een korte opsomming is van feitjes, en het andere is weer een persoonlijk verhaal. Vaak zijn de stukjes hilarisch om te lezen (deze vrouwen kunnen goed schrijven!) en nog vaker denk ik bij mezelf, hmmmm, deze tip ga ik proberen te onthouden…
image-2015-03-06(4)Het is heerlijk om een kijkje te krijgen in het leven van een Parijse vrouw. Er staan trouwens ook fijne foto’s in! Dit vind ik zelf altijd wel een plus. Af en toe is namelijk niks fijner om ook eventjes lui de foto’s te bekijken.
image-2015-03-06(8)Vind ik het een leuk boek? Zeker weten. Ligt het op mijn nachtkastje? Yes, en daarna verhuist ie naar de koffietafel. Gaat het me helpen om net zo stijlvol te worden als een Parijse vrouw? Nou… Als ik een beetje m’n best doe, why not?

Ook zin om het boek te lezen? Je kunt het o.a. bij Bol.com kopen voor 18,49.

6 antwoorden

Laat een reactie achter

Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Dank je wel voor je comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.