Book Club: De Blog Bijbel

Het is al even uit, maar toch wil ik het hebben over een ontzettend handig boek voor bloggers. Namelijk de Blog Bijbel van Carlijn Bekker! Iedereen weet dat ik dól ben op lezen, van romans tot thrillers tot zelfhulp-boeken. En de Blog Bijbel is er eigenlijk wel eentje in de laatste categorie.Dat klinkt natuurlijk raar, een blog zelfhulp-boek, maar zo zie ik het wel echt. De Blog Bijbel is vooral bedoeld voor beginnende bloggers. 80 pagina’s lang vertelt Carlijn je over hoe je een blog moet starten, hoe je meer bezoekers krijgt en hoe je het beste je blog kunt promoten.
Er staan vooral veel handige tips in. Zo zegt Carlijn dat je bijvoorbeeld je moeder je teksten eens kan nakijken, voordat je ze daadwerkelijk publiceert. Zo weet je zeker dat er geen fouten in staan. Ook staan er een aantal leuke hebbedingetjes in, zoals een blogschema dat je zelf kan invullen.
Het boek is verdeeld in dertien hoofdstukken. O.a. Bezoekers, Google Analytics en Writer’s Block komen daar in voorbij. Door het hele boek heen vind je nog grappige graphische illustraties en een aantal quotes. Daardoor leest het wel erg prettig weg! Wat ik ook leuk vind is dat er interviews in staan met bekende bloggers zoals Annemerel, Teske en Mascha.
In principe is dit echt hét boek voor de beginnende blogger. Ik denk niet dat bloggers die al veel langer actief zijn hier nog iets aan hebben – die weten dat allemaal al. Zelf heb ik dit boek al een poos geleden gelezen en ik vond het zelf reuze handig.

De Blog Bijbel heb ik zelf op Bol.com gekocht voor slechts tien euro. Geen geld voor zo een fijn boek!

5 antwoorden

Laat een reactie achter

Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Dank je wel voor je comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.