Mijn manier van plannen + WIN ACTIE

Iedereen weet dat ik een ontzettende chaoot ben. Ik vergeet verjaardagen, weet niet meer hoe laat ik een belangrijke afspraak heb en mijn to-do-lijstje is vaak ellenlang. Omdat ik toch echt graag wilde leren plannen heb ik mijn eigen methode bedacht, die voor mij goed werkt. Kijk, ik vind dat plannen leuk moet zijn. Ik heb gewoon geen zin in saaie notitieboekjes met zwarte pennen. Daarom zijn bijna al mijn planning-spulletjes van de Hema! Zij hebben tegenwoordig zulke fijne en leuke dingetjes: vrolijk gekleurde weekplanners, felle notitieboekjes en handige highlighters.
To-do en To-blog boekje
Ten eerste heb ik een leuk blog boekje. Ik denk dat veel mensen dit wel zullen herkennen, aangezien het een populair product is van de Hema! Aan de linkerkant staat ‘To do’, aan de rechterkant staat ‘To blog’. Dit boekje gebruik ik eigenlijk voor al mijn to-do-lijstjes, ideetjes en ingevingen. Een boekje dat ik altijd in de buurt heb en wat me een beetje houvast geeft.

De linker pagina, ‘To do’, gebruik ik voor to-do-lijstjes van die dag (of in dit geval, het weekend. Dat tel ik vaak als één dag). Boven aan de pagina schrijf ik ‘algemene dingen’ op. Bol.com betalen, kadootjes kopen, kaartjes sturen… Dat soort dingen.
Daar onder schrijf ik vaak dingen die ik nog moet doen voor mijn blog. Foto’s betekend dat ik nog foto’s moet maken van dat product, artikel betekend dat ik het nog moet schrijven. Waarom ik dit op de linkerpagina doe, en niet op de rechterpagina? Omdat dit echt dingen zijn die ik nog moet dóén, geen artikel ideetjes.

Op de rechter pagina, ‘To blog’, schrijf ik blog-ideetjes op. Ik heb even een aantal pagina’s weggehaald, want ik heb letterlijk ongeveer honderd ideetjes opgeschreven ondertussen. Maar aan velen ben ik nog niet toegekomen, of die zijn nog in de maak, dus die laat ik nog even niet zien ;). Dit is dus echt een on-going-process.

Zoals je ziet heb ik een systeem qua ‘wegstrepen’. Als ik iets heb gedaan streep ik het door en highlight ik het gelijk geel. Zo zie ik in één oogopslag wat ik al wel heb gedaan en wat niet. Als ik nog ergens op moet wachten (voordat ik verder kan met het puntje) schrijf ik dat op met een pijltje er bij, en highlight ik het roze. Zo weet ik dat ik nog niet verder kan met dat punt op dat moment.
Blogplanner
Voor mijn blog gebruik ik een weekplanner van de Hema. Ik vind dit zo een makkelijk hulpmiddel! Omdat ik niet zo veel ruimte nodig heb, gebruik ik één pagina voor meerdere weken. Zo kan ik extra lang met de planner doen, hihi. Ik schrijf de datum boven in en highlight deze, zodat ik in één oogopslag kan zien wat ik op welke datum heb gepland.

Ik kijk hier elke dag wel even op, om te kijken wat er in de planning staat en wat ik nog eventueel moet doen. Vaak heb ik artikelen al een week van tevoren ingepland via WordPress, maar toch is het fijn om het ook op papier te hebben. Zo netjes als het er nu uit ziet is het trouwens bijna nooit. Ik streep veel door, schrijf nieuwe ideetjes er bij en kras me een ongeluk, haha.
Agenda
Een agenda kan natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Toen ik vorig jaar terug kwam van onze reis eind september kon ik nergens meer (leuke) agenda’s vinden. Of ik zou moeten wachten tot het nieuwe jaar… Aangezien ik daar geen zin in had, ging ik voor deze uiltjesagenda! Dit is een zestien-maanden agenda, extra fijn dus.
In mijn agenda schrijf ik vanzelfsprekend al mijn afspraken op. Werk schrijf ik meestal niet op, aangezien ik hier standaard elke dag naar toe ga. Afspraken met vriendinnen, sporten, feestjes maar ook herinneringen schrijf ik er allemaal in op. Ik highlight vaak belangrijke dingen zoals telefoonnummers en tijdstippen.

To do list
Als laatste heb ik een to do list die ik elke avond nog even opschrijf. Dit notitieblokje ligt naast mijn bed en elke avond voordat ik ga slapen schrijf ik nog een aantal dingen op die ik niet mag vergeten. Dat ik een vriendin moet bellen voor haar verjaardag, welke spullen ik morgenochtend nog moet inpakken om mee te nemen en meer van dat soort dingen. Zo kan ik alles wat ik nog moet doen van me af schrijven en met een gerust hart gaan slapen. Echt een tip!

Zo, en dat is mijn manier van dingen plannen en bijhouden. Voor mij werkt dit prima! Het zijn redelijk veel spulletjes maar ik vind dat juist fijn. Voor elk ding een eigen boekje!
Win-actie!
En nu heb ik een leuk nieuwtje! Ik geef één weekplanner, één To Do notitieboekje en een fijne pen weg! Zodat jullie ook lekker alles kunnen gaan opschrijven en inplannen.

Wat moet je doen?
– Een comment achterlaten op mijn blog
– Mij volgen via Bloglovin’

That’s it! Geen moeilijke social media shizzle of rare opdrachten, gewoon een berichtje achterlaten en mij volgen.
07

9 antwoorden
 1. Swaen
  Swaen says:

  Handige manier van plannen heb je! Ik heb meestal mijn hele bureau volgeplakt met lijstjes die ik moet doen en dan kan ik lekker strepen. Voor mijn blog heb ik nog niet de juiste manier gevonden, maar ik denk dat jou manier heel erg handig is. Eigenlijk ben ik je blog pas net tegengekomen maar ik doe graag mee met je winactie, ik olg je ook op Bloglovin!

  Beantwoorden
 2. sammie
  sammie says:

  Leuke win actie, ik volg je op bloglovin 🙂 Ik heb een agenda in mijn tas zitten maar moet zeggen dat ik die in mijn telefoon meer gebruik, zeker voor het dagelijks leven en afspraken.

  Beantwoorden
 3. Delphine
  Delphine says:

  Leuke boekjes! De HEMA heeft echt vaak zo’n to do boekjes en lijstjes en alles. Ik volgde je uiteraard al op Bloglovin en als je ook naar België gaat sturen doe ik graag mee ^^

  Beantwoorden
 4. Kristina
  Kristina says:

  Plannen gaat mij nooit goed af. Ik kan wel een lijstje maken, maar eraan houden is vaak het grootste probleem voor mij, haha! Toch ziet het notitieboekje en de weekplanner er heel handig uit! Misschien zou plannen mij dan wel lukken 🙂 Ik doe in ieder geval mee!

  Beantwoorden
 5. Lies
  Lies says:

  Haha, herkenbaar! Ik ben ook behoorlijk chaotisch. Ik heb naast mijn bed een blocnote liggen en schrijf vaak `s avonds nog allerlei dingen op die ik ineens bedenk nog te moeten doen. Ik heb ook verschillende aantekeningenboekjejs voor verschillende bezigheden 😉

  Beantwoorden
 6. Madeleine
  Madeleine says:

  Wat een leuk en handig artikel 🙂 Ik heb ’t zelfde blog/ to do boekje ook en de deskplanner ook in een andere (zwart /rose) variant. Ik heb alles al!!! Ik sla even over, in ieder geval succes allemaal 🙂

  Beantwoorden
 7. Kim
  Kim says:

  Wat een leuke items! Ik heb een paar dagen geleden ook inkopen gedaan voor een winactie (waaronder producten van de HEMA) en moet me nu echt inhouden om het niet zelf te gebruiken, haha!
  Ik doe graag mee 🙂 Ik volgde je al op Bloglovin’!

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] wie de winnaar van de Hema goodies is! Een tijdje terug had ik een blogpost geschreven over mijn manier van plannen. Ik maakte gebruik van veel Hema stationary, en besloot dat ik ook wat spulletjes wilde weggeven […]

Laat een reactie achter

Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Dank je wel voor je comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.