Five favourite movies

Ik bedacht me heel leuk dat ik wel een blogpost kon schrijven over mijn vijf favourite movies ever, maar dat was toch lastiger dan ik had gedacht! Ik ben gek op films, maar om nou gelijk vijf favorieten uit mijn mouw te schudden… Toch heb ik een leuke top 5 kunnen samenstellen na vooral héél lang nadenken. Hier komt ‘ie!

Even een disclaimer. Ik ben gek op chickflicks en dat zal je hier dan ook wel terugzien. Verwacht geen super serieuze films die je aan het denken zetten, want daar liggen mijn interesses nu eenmaal niet. Ook staan alle films vanaf nummer op 2 op willekeurige volgorde, omdat ik echt niet kan kiezen.

1. Georgia Rule
Rachel (Lindsay Lohan) is een rebelse tiener, die door haar labiele moeder (Felicity Huffman) wordt gedwongen om de zomer bij haar grootmoeder (Jane Fonda) door te brengen. De reis die Rachel moet maken en het verblijf bij haar oma, zorgen ervoor dat zij geestelijk sterker en volwassener wordt.

Ik denk dat niet heel veel mensen van deze film gehoord hebben. Zonde, want dit is nou écht mijn lievelingsfilm. Lindsay Lohan speelt hier in de rebelse Rachel die een zomer naar haar oma wordt gestuurd. En wat doet ze dat goed! In deze film komt zoveel voor, humor, drama, liefde, psychologische zaken… Het is een dramatische comedy en dat vind ik dan ook een goede benaming ervoor. Prachtig. Echt, geef het een kans, want het is mooi en leuk en grappig en lief!
2. A Cinderella Story
Ik denk niet dat deze film verdere introductie nodig heeft ;). Ik schat dat veel meiden van mijn leeftijd deze film goed kennen. Ik ben altijd fan geweest van Hilary Duff en ook hier vind ik haar fantastisch. Wat een sprookjesverhaal! Ik heb deze film misschien wel twintig keer gezien in mijn leven. Lekker wegzwijmelen (Chad Micheael Murray is zo een lekker ding in deze film!). Oh ja, deze film heeft me ook inspiratie gegeven voor mijn trouwjurk, haha (als ik ooit het voorrecht krijg om die te dragen natuurlijk!).
3. Intouchables
Deze film is anders dan voorgaande films. Intouchables heeft echt indruk op me gemaakt. De man van wiens leven in feite een hel is geworden, het ‘straatjochie’ dat dringend een baan nodig heeft en deze dan toch maar aanpakt en de bijzondere vriendschap die daaruit voortvloeit. Prachtig! En ondanks dat het in het Frans is ervaar ik het niet als vervelend om te kijken. Nederlandse ondertiteling helpt natuurlijk en ik vind het Frans wel lekker zangerig klinken.
4. Pitch Perfect
Okee, serieus: Gaat dit zien. Toen Pitch Perfect uit kwam in de bioscoop heb ik hem serieus vier keer gezien (het hielp wel dat ik een Pathé pas had). Ik ben gék op zang- en dansfilms en zo ook deze. Fat Amy is hier in mijn absolute heldin. Wat een hilarisch personage is zij toch! Voor de rest komt er van alles in voor, zang en dans, maar ook liefde, verdriet en natuurlijk veel grappen en grollen. Binnenkort komt Pitch Perfect 2 uit (We’re back Pitches!) en ik kan werkelijk waar niet wachten. Ik heb de film zelfs op DVD, en dat zegt wel wat.
5. From Justin to Kelly

Dit is volgens mij echt geen bekende film, terwijl hij wel erg leuk is. De film draait om Kelly (Clarkson) en Justin (Guarini). Zoals iedereen wel weet heeft Kelly Clarkson American Idol gewonnen, maar Justin was tweede. Ze hebben een tijd een relatie gehad en hebben dus ook samen in een film gespeeld! Het is allemaal fictie, maar doordat ze op dat moment al een relatie hebben vind ik het wel heel erg leuk om te kijken. In het kort is het een musical-achtige film, want er wordt veel gezongen en gedanst. Het gaat over twee groepen (3 meiden, 3 jongens) die apart van elkaar op Springbreak in Miami gaan. Ze gaan natuurlijk helemaal los maar ja, dan komt er échte liefde in het spel… Echt een leuke film.

Na heel wat nadenken waren dit dan mijn favoriete films! Misschien niet de origineelste, maar ja, wel mijn favorieten ;). Wat zijn jouw favoriete films?

3 antwoorden
 1. Kim
  Kim says:

  Intouchables, dat vind ik ook wel een van de mooiste films die ik heb gezien! En a Cinderella Story ken ik nog wel van vroeger. Pff wat vond ik die Chad Michael Murray leuk, zeg…

  Beantwoorden
 2. Zonnewolk
  Zonnewolk says:

  Hihi, inderdaad veel chickflicks! Oooh, Pitch Perfect vind ik zooo leuk! 😀 Had hem laatst weer gekeken. Ik kijk films niet vaak meerdere keren, maar Pitch Perfect blijft leuk! Ben benieuwd naar het tweede deel er van!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Dank je wel voor je comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.