10 Food Confessions

In het blogwereldje gaat er een nieuwe tag rond. Oorspronkelijk bedacht door Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet, maar inmiddels heb ik al heel wat bloggers hem zien invullen. Ik vond het wel leuk om dat ook te doen! Lees snel verder om er achter te komen wat mijn rare, vreemde en bizarre eetgewoontes zijn.382484_10151668113829738_152859069_n1. Ik geef veel te veel geld uit aan eten. Ik let gewoon niet op de center als ik in de supermarkt sta, super slecht. Ik koop gerust én shii-take én biologische witte wijn én een homp speciale boerenkaas én Ben & Jerry’s én een sloot ijskoffie om een fijne avond te hebben. Niet fijn voor mijn portemonnee, wel fijn voor mijn mood.

2. Het liefst prak ik al het eten door elkaar en eet ik het op met een lepel. Echt, alles. Van pasta tot stamppot tot gevulde courgette. In stukjes snijden, door elkaar prakken en happen maar.

3. Ik eet extreem snel. Ik ben echt een snelle eter en heb binnen no-time mijn bord leeg. Niet gezond hoor, want iedereen zegt altijd “Kimberly eet nou eens rustig!!!”. Maar op een of andere manier lukt dat niet en kan ik er niet van genieten als ik langzaam, hap voor hap mijn bord leeg moet eten.

4. Ik laat ook altijd iets van eten op mijn bord liggen (net zoals Leonie en Cynthia). Dit heeft echter een goede reden! Al vanaf kinds af aan word ik super snel misselijk, en dat laatste beetje eten kan echt het verschil maken tussen euhhhh… een bezoekje naar het toilet of géén bezoekje aan het toilet.

5.
Ik eet eigenlijk alleen filét americain op brood. En eigenlijk alleen op harde witte pistoletjes. Af en toe eet ik nog wel eens kaas op brood, of kip-kerrie salade, maar dat is sporadisch. Vooral filét americain. Ik weet echt niet wat ik moet doen als ik ooit zwanger raak.
1016504_10151668123284738_15679098_n6. Om even terug te komen op dat witte pistoletje, over het algemeen houd ik dus eigenlijk niet eens van brood. Ik eet niet graag een bolletje en zeker geen boterhammen. Pistoletjes vind ik dan wel weer lekker en ook crackers kan ik waarderen. Als het maar hard is dus.

7. Ik lust geen vis en eigenlijk ook geen sushi, maar ik ben gek op de spicy beef sushi van Sumo. Als ik daar ga eten met vriendinnen bestel ik dus ook gerust zes keer dit gerecht (en soms zelfs twee keer tijdens één ronde).

8. Ik ben niet bizar gek op alcohol en vind het dus ook echt niet erg om een avondje te bobben. Ik vind het wel lekker, maar hoef het niet persé te hebben als ik uit ga. Qua alcohol lust ik eigenlijk alleen zoete witte wijn, rosé bier (+ andere zoete biertjes), cocktails en zoete hard liquors zoals Blue Curaçao of Sourz. Als het maar ZOET is!

9. Ik kan echt nooit kiezen wat mijn lievelings eten is, maar ik denk dat ik ga voor mijn opa’s/moeders bekende Indonesische nasi. ZO lekker. En op een of andere manier is de lasagne van de slager hier om de hoek ook goddelijk lekker.

10. Ik ben gek op Antilliaans ‘krioyo’ eten en ik mis het dan ook heel erg als in Nederland ben. Arepa’s (pompoen pannenkoekjes), arepita’s (soort pita broodjes met kip/vlees/kaas), karkó kroket (kroket van zeeslak), pastechi’s (pasteitjes met kip/vlees/kaas), kabritu stobá (geiten stoofpot), sopi di yuana (leguanen soep) en nog veel meer.
11143318_10153295371509738_4925182777746953475_nDat waren ze, mijn tien food confessions! Ik vond het super leuk om in te vullen en hopelijk weet je nu iets meer over mijn eetgewoontjes.

Ik tag iedereen die hem in wilt vullen! Harstikke leuk, laat het me weten als je het invult, dan neem ik zeker even een kijkje.

 

9 antwoorden
 1. Kirsty
  Kirsty says:

  Leuke tag! Ik herken best wel een aantal punten! Zo geef ik ook veel te veel geld uit aan eten, mix/prak ik mijn eten altijd helemaal door elkaar en ik eet ook altijd vrij snel. Op dat laatste probeer ik wat meer te letten, omdat het niet zo gezond is. Ik vind het contrast tussen mijn foodfoto’s en hoe ik het daadwerkelijk opeet trouwens altijd wel heel grappig; voor de foto ligt het allemaal heel netjes en zodra ik ga eten wordt het één grote zooi haha! Op de een of andere manier denk ik dat de smaken dan beter samenkomen ofzo 😛

  Beantwoorden
 2. Kim
  Kim says:

  Hahaha mijn vader prakt ook altijd zijn eten, ik vind het een raar gezicht! En ik dacht juist dat je heel veel van alcohol hield (oké dit klinkt fout, zo bedoel ik het niet haha). Omdat je af en toe van die leuke cocktails reviewt!

  Beantwoorden
 3. Lena
  Lena says:

  Leguanensoep? Dat is euh…. bijzonder haha :p Ik ben trouwens ook niet iemand die alcohol nodig heeft op feestjes. Ik lust zelfs niet echt wijn als ik eens op restaurant ga ofzo. Een glaasje cava kan me wel een smaken, en een cocktail in de zomer (als het maar zoet is, net als bij jou), maar ik heb het echt niet nodig.
  Leuke weetjes! x

  Beantwoorden
 4. Ysanne
  Ysanne says:

  Haha wat leuk! Ik eet ook suuuper snel, helemaal niet goed voor je blijkbaar maar ik heb gewoon altijd zo honger haha. Wat grappig dat je die rol sushi dan 6 keer bestelt, maar logisch als je hem zo heerlijk vind 🙂

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Dank je wel voor je comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.