Goede voornemens voor 2016

Hallo, daar ben ik weer! Na een korte blog-pauze (iets met New York, kerst en oud & nieuw) ben ik weer super gemotiveerd om aan de slag te gaan met Kimbahli.com. We beginnen met een heerlijk cliché artikel: mijn goede voornemens voor 2016! Ik heb een serieus lijstje gemaakt, maar tegelijkertijd het geprobeerd niet te moeilijk voor mezelf te maken.image-2016-01-06Ten eerste: Gelukkig nieuwjaar, en de beste wensen voor iedereen. Net zoals de halve wereldbevolking heb ik ook een lijstje met goede voornemens gemaakt. Eigenlijk had ik al besloten om het niet te gaan doen, omdat ik meestal toch teleurgesteld raak in mezelf gedurende het nieuwe jaar. Toch kriebelde het, en vandaag heb ik dan toch een (klein) lijstje gemaakt. Het belangrijkste vind ik dat ik het kan volhouden. Kijk mee!

1. Twee keer per week vegetarisch eten
Dit is een goed voornemen dat ik samen met Tim heb! We vinden het eigenlijk helemaal niet nodig om elke dag vlees te eten, al zijn wij echte carnivoren, haha. We vinden het beiden beter voor het milieu om twee keer per week vegetarisch te eten. Ook doe ik het stiekem een beetje voor de dieren.

2. Gezonder eten (en daarmee proberen af te vallen)
Met de nadruk op proberen! En bewust geen tijd bij gezet. Ik wil weer proberen een beetje gezonder te gaan eten, dus niet zo veel meer snoepen, geen frisdrank meer en veel fruit/groenten als tussendoortjes. Hoewel ik Weight Watchers heel fijn vond heb ik nu niet de behoefte aan een strak regime. Gewoon een beetje opletten.

3. Meer (en regelmatiger) bloggen
Wat een leuk voornemen! Ik blog nu al best een tijdje, maar vrij onregelmatig. Terwijl ik het zo leuk vind! Ik wil meer en regelmatiger gaan bloggen. Misschien maar drie keer per week, maar dan wel op vaste dagen. En het goed aankondigen als ik even een pauze ga nemen.

4. Veel leuke reisjes maken
Spreekt voor zich! Ik ben nou eenmaal een reis-junkie en dat hou ik voorlopig graag zo. Het moet ook niet te gek worden, maar het eerste reisje is gisteren wel weer spontaan geboekt: van 11 t/m 14 januari zit ik in Londen met twee vriendinnetjes! We gaan een vriendin die daar woont opzoeken. Super gaaf!

5.  Niet sporten (of alleen als ik het echt leuk vind)
Haha, deze heeft misschien wel wat uitleg nodig… Elk jaar zet ik weer op mijn goede voornemens lijstje dat ik meer moet gaan sporten. En elk jaar is het een complete faal. Ik ga dus niet meer enthousiast beginnen aan een sport waarvan ik weet dat ik het niet leuk vind. Misschien dat ik weer ga wedstrijdzwemmen, iets dat ik op Curaçao meer dan vijf jaar heb gedaan. Maar dat zien we nog wel. Ik vind sporten gewoon niet leuk, klaar, haha.

6. Minstens twee keer per maand nieuwe recepten uit proberen
Ik heb behoorlijk wat kookboeken, maar ik kook er eigenlijk veel te weinig uit. Mijn doel is om in 2016 minimaal twee keer per maand iets ‘nieuws’ te koken. Dan weet ik bovendien gelijk welke kookboeken ik niet zo fijn vind.. Wat me weer bij het volgende voornemen brengt:

7. Declutteren!
Ik heb veel te veel spullen. Dat is gewoon een feit en het kan best wat minder. Ons huis puilt uit met mijn spullen en ook mijn opa en oma’s huis staat nog vol met verhuisdozen (nog van mijn studentenwoning!). Ik moet echt eens alles gaan uitzoeken en véél wegdoen. Ik denk dat ik alles naar de kringloop breng òf weer een dagje spullen ga verkopen op een rommelmarkt. Dit is een doel die ik wil halen vóór eind maart, haha.

Nou, dat is een bescheiden lijstje, toch? Het zijn vooral dingen die ik echt wel kan volhouden. We zullen natuurlijk zien hoe het gaat, maar ik heb er het volste vertrouwen in!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2016?

4 antwoorden
 1. Noelle
  Noelle says:

  hihi, lijkt wel een beetje op mijn voornemens ook! Ik ga compleet vegetarisch. Ben daar al een tijd mee bezig, maar tijdens de feestdagen hier en daar wat vlees gegeten, en sindsdien vega. Heb het daarvoor ook een paar weken al gedaan en hield dat makkelijk vol. Ook voor de dieren én voor mijn gezondheid. Daarnaast ook meer groente eten, ik eet echt misschien 3 keer per week groente, zo slecht :S Declutteren doe ik al een tijd, heb het weekend weer wat meer gedaan, vooral de kledingkast was nodig. Sporten probeer ik wel te doen maar daar is nog niks van gekomen… Ben zo lui moe van het werken 😛

  Beantwoorden
 2. Asanki
  Asanki says:

  Gelukkig nieuwjaar Kimmie. Goede goede voornemens haha. Ik wil wel even terug komen op je niet sporten voornemen. Want dat is zo jammer en zonde maar ik snap het wel. Het is heel moeilijk om die motivatie te vinden als je het niet leuk vind. En ik vind ook als je iets echt niet leuk vind moet je het niet doen. Dan zit je jezelf alleen in de weg om excuses te vinden om niet te gaan. Wel voel je er echt lekker door als je eenmaal bent gegaan.

  Je kan i.p.v. sporten proberen voor te nemen om meer te gaan bewegen. Dan leg je de druk ook niet op jezelf van: Ik moet nu gaan sporten, ik moet naar de sportschool of ik moet nu gaan hardlopen. Maar meer bewegen zit ‘m in de kleine dingen zoals: wandelen, fietsen, vaker de trap nemen in plaats van een lift.
  Dus bijvoorbeeld ga je naar de bioscoop, dan ga ik daar met de fiets heen of loop ik dit, ipv. met de auto. Je zult merken dat door middel van meer te bewegen , of bijvoorbeeld meer de trap de nemen dat je hier ook wel wat meer verschil bij ziet. Vooral als je goede voornemen ook is gezond eten om af te vallen.
  Dit lukt ook alleen als je meer beweegt, want buikvet is moeilijk weg te krijgen zonder beweging, dat merk ik bij mij ook. En bewegen doe je sowieso dus daar hoef je niet bepaalde ”tijdstippen” voor in te lassen. Maar is net even die mind set van: ik pak de fietst ipv de bus of ik ga lekker lopen naar het centrum. En als je loopt of zie zie je ook zoveel andere dingen op je weg, en dat is soms echt genieten.
  Dat heb ik in London ook. Vaak probeer toch meer loop fases in te lassen. Dan ontdek je ook nieuwe plekken en levert je ook een leuke reis op ipv standaard langs de weg die je kent. Hoop dat je wat hebt aan mijn tip. Veel liefs en zie je snel.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Dank je wel voor je comment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.