Weight Watchers #1

Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar ik ben dus begonnen met Weight Watchers. Gek, ik associeerde dat altijd met écht overgewicht, mensen met lichte obesitas en dergelijke. Niets is dus minder waar, het is een fantastisch hulpmiddel om af te vallen, of het nou een beetje is of een hele hoop. En vandaag begon ik dus!

Weight watchers
Ik was het zo zat om elke keer als ik in de spiegel keek te denken ‘bah, Kimberly, je bent echt veel aangekomen’. Of te gaan shoppen en er achter te komen dat mijn oude maat echt totaal niet meer past. Ik merkte dat ik véél at en ook erg ongezond. Het is echt, op een gegeven moment gaat er dan gewoon een knop om. Klaar met die handel, ik wil gezond leven en afvallen.

Eerst besloot ik dit op eigen houtje te doen. Maar ja, ik ken mezelf, en weet uit ervaring dat ik dit niet lang volhoudt. Dan weer een snoepje daar, dan weer een bitterballetje hier, ‘en toch even die cakejes maken die toch nog in de kast staan’. Na lang twijfelen besloot ik dan toch maar om me aan te melden bij, jawel, Weight Watchers.

Ik ken het concept omdat meerdere familieleden het wel eens gedaan hebben, en natuurlijk andere bloggers zoals Cynthia van Misslipgloss en Shirley van Styleguide. Toch wist ik niet precies wat en hoe, dus ik ben me eerst even gaan inlezen. In het kort: bij Weight Watchers krijg je naar aanleiding van je gewicht, leeftijd en lengte een aantal punten per dag. Bij mij is dit bijvoorbeeld 32. Al het eten en drinken wat er is (lichtelijk overdreven, maar je snapt me wel) is opgedeeld in dit soort punten. Zo is een chocolade rijstwafel bijvoorbeeld twee punten, maar een broodje kip-kerrie salade maar liefst 19 (!!) punten. Je moet je punten over de hele dag verdelen en probeert daarbij gezonde keuzes te maken. Leuk feitje: groenten en fruit zijn 0 punten en mag je dus zoveel eten als je wilt.

Weight2

Je hebt ook nog per week 49 bonus punten. Deze mag je bijvoorbeeld in het weekend inzetten om iets lekkers te pakken of voor een keer toch die vettere pasta te eten als avond eten. Het fijnste aan dit systeem vind ik dat ik gewoon alles mag eten! Eh, hallo, dat had ik dus even helemaal niet verwacht als ik denk aan ‘lijnen’. Nou ga ik natuurlijk alsnog niet een chocoladereep per dag eten en maar heel weinig normaal voedsel, maar toch.

Vorige week maandag was mijn eerste cursus waar ik werd gewogen en waar we een motiverende toespraak kregen van onze coach. Mijn coach is een super gezellig Brabants mens waar je erg mee kan lachen. Top! Ook zag ik dat ze bij de cursus kookboeken en etenswaren van Weight Watchers verkopen. Die ga ik van de week eens goed bekijken.

Weightwatchers

Ik heb trouwens mezelf  twee dingen voorgenomen. Een paar goede voornemens om het Weight Watchers proces flink te versnellen, zeg maar. Hier komen ze:

1. Gezonder snacken

Ik ga bijna altijd de fout in met snacken. Ik ben nu eenmaal gek op chips, hartige koekjes of chocolaatjes. Ontbijt, lunch en avondeten gaat vrijwel altijd goed bij mij. Niks geks in ieder geval. Vandaar dat ik me nu even wil concentreren op gezonder gaan snacken!

Voor zoete dingen kan ik genoeg alternatieven bedenken. Appel met kaneel, kiwi of bevroren druiven (aanrader!). Allemaal fruit, maar dat vind ik nu eenmaal lekker. Dat moet dus goedkomen. Ik heb het lastiger met een alternatief bedenken voor hartige dingen… Want tja, chips is lastig te vervangen. Rijstwafels met een plakje kaas vind ik lekker of BBQ rijstwafels. Ook crackers met kaas zijn een favoriet bij mij. Nu moet ik natuurlijk niet een overload aan kaas gaan eten, maar het is alsnog beter dan een zak chips opentrekken. Voor de rest kom ik niet zo ver met ideeen. Als iemand een gouden tip heeft, deel hem alsjeblieft met mij! Ik hou niet van nootjes, zaden, dadels etc. Maakt het al een stuk lastiger…

2. Twee keer per week sporten

De sportschool is letterlijk om de hoek en ik sta al meer dan een half jaar ingeschreven. Ik heb werkelijk waar geen enkel excuus om niet te gaan, en toch doe ik het niet. Ik gaf vaak mijn werk de schuld (“Ik ben zo moe als ik thuis kom en dan moet ik nog eten en uitrusten en dan is het alweer zo laattttttt”) maar vanaf vorige week doe ik dat niet meer. Vorige week ja, want ik ben begonnen met sporten! Hoe en wat lees je later in een ander artikel.

Het moet toch goed komen zo? Tot nu toe gaat punten tellen goed (al heb ik soms moeite met de tussendoortjes, als ik er te veel eet kan ik maar weinig eten als avondeten… keuzes, keuzes). Ja, dit is wel een goede keuze geweest voor mij!

Ik hou jullie op de hoogte!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie