Recipe: Gevulde paprika’s

Hoera, een Weight Watchers-proof recept! Natuurlijk kan je dit ook makkelijk eten als je niet bezig bent met Weight Watchers, het is gewoon een super lekker recept wat bijna niet fout kan gaan. Paprika’s uit de oven gevuld met gekruide rijst, gehakt, champignons, courgettes en nog veel meer. Ik geef je het recept!

IMG_9621

Bovenstaande foto is vlak voordat de paprika’s de oven in gaan. Hmm, ik krijg alweer trek als ik er naar kijk… Het is ook goedgekeurd door familie-leden, dus dat is proof: het is heús niet alleen geschikt voor Weight Watchers leden. Hier komt het recept!

IMG_9589

Wat heb je nodig? (voor vijf gevulde paprika’s)
3 rode paprika’s
2 gele paprika’s
200 g rundvlees tartaar
3 bos-uitjes
1 courgette
200 g champignons
100 g basmati rijst
2 eetlepels tomatenpuree
Half zakje geraspte kaas
Ongeveer 400 ml bouillon (400 ml water met 1 groentebouillon blokje)
Italiaanse kruiden
Evt. chili-kruiden

Goed, hoe maak je het?

IMG_9596

Begin met de oven voor te verwarmen op 190°C.
Neem dan een (wok)pan, voeg wat olie toe en daarna de tartaar. Bak dit op een hoog vuur tot het vlees bruin is.

IMG_9599 IMG_9602

Ondertussen snij je de lente uitjes, courgette en champignons in kleine stukjes/schijfjes. Of je doet lui zoals ik en je neemt al voorgesneden groenten (zoals champignons). Laat ondertussen ook het water koken en doe er een groentebouillon blokje bij. Vergeet niet af en toe even te roeren!

IMG_9605

Voeg de groenten toe aan het vlees en laat dit zachtjes bakken voor een paar minuutjes.

ingredientenpaprika

Hierna gooi je de rijst samen met de bouillon in de pan. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en de Italiaanse kruiden. Ik zelf heb maar wat gestrooid, maar reken wel op een volle eetlepel. Ik zou ook nog aanraden om er flink wat chili-kruiden doorheen te doen, want dat heb ik achteraf nog moeten doen omdat ik het iets te flauw vond.

IMG_9619

Laat dit prutje voor ongeveer 15 minuten op het vuur staan en vergeet niet af en toe te roeren! Je kan altijd meer water of bouillon toevoegen, mocht het nodig zijn. Snij ondertussen de bovenkant van de paprika’s er af en verwijder de zaadjes. Zet deze alvast in een ovenschaal.

IMG_9621

Na 15 minuten is het tijd om het mengsel in de paprika’s te doen! Strooi er wat geraspte kaas overheen (vergeten op de foto te zetten, oeps, maar ik heb niet zo veel gedaan) en klaar is kees. Zet de schotel voor 15 tot 20 minuten in de oven.

whoee

Hierna kan je smullen van je eten! Op de foto hierboven waren er al twee paprika’s opgeschept. Het ging zo snel dat ik er daarna pas een foto van kon maken, haha. Ik geniet echt van dit recept en man oh man, wat is het vullend. Na anderhalve paprika zat ik al vol. Aanrader dus! Voor de Weight Watcher mensen: twee paprika’s is ongeveer 12 punten. Best netjes dus.

Ga jij dit eens uitproberen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie