Cinema Club : #1

Ik ben gek op films kijken! Ik kijk ze graag, zowel op tv, in de bioscoop of op Netflix. Vandaar dat het me wel leuk leek om een keer in de zoveel tijd mijn mening over een paar films te geven. Zo gezegd, zo gedaan. Hier komt ‘ie dan, het eerste deel van mijn Cinema Club!


‘Vroeger’, toen ik nog studeerde, keek ik onwijs veel films, omdat ik een Pathé Unlimited card had. Toen ging ik gerust drie keer in de week naar de bioscoop met mijn huisgenoten. Maar ook nu heb ik een aantal goede (en minder goede) films gezien. Ik review vandaag extra veel films omdat het het eerste deel is van deze serie. Let’s go!

FIm109238

Gooische Vrouwen 2

Claire is een tijdje bij haar dochter in Burkina Faso geweest. Als ze eindelijk terug is in Nederland, herkennen haar vriendinnen haar amper. Claire is een Afrikaanse geworden! Cheryl ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt en dreigt ditmaal echt met een echtscheiding. Anouk maakt weer foute keuzes in de liefde en ontwikkeld een eetprobleempje, terwijl Roelien gaat trouwen met Evert. Na een onverwachte wending van zaken vertrekken de vriendinnen voor een korte vakantie naar het sneeuwrijke Oostenrijk.

Ik heb Gooische Vrouwen 1 ook gezien, dus tja, dan moet je eigenlijk ook wel naar de tweede. Dit vond ik nou echt zo een film die je samen met je moeder gaat zien in de bioscoop. Veel grappen en grollen, een paar schrik-momentjes en een geweldig einde. Ik heb er eigenlijk niet heel veel over te zeggen! De film zelf vond ik wel een stuk serieuzer dan de eerste film. Volgens mij hebben ze daar bewust voor gekozen, zodat het niet een herhaling is van de eerste film (wat stiekem toch een klein beetje zo is… Ik bedoel, Martin Morero lijkt maar niet te veranderen). Ik was redelijk geschokt door een bepaalde wending in de film. Deze zag ik écht niet aankomen. Over het algemeen: prima film, maar ik zou ‘m lekker gaan kijken als ‘ie eens op tv komt. Niet persé de moeite waard om een bioscoop kaartje voor te betalen.

Ik raad het aan… Als je van Gooische Vrouwen houdt. Punt.

hobbbit

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Bilbo en het dwergengezelschap hebben in het vorige deel van de Hobbit serie de gevaarlijke draag Smaug losgelaten. Maar hiermee hebben ze ook iets anders losgelaten… De dwergen, elfen, mensen, hobbits en orks raken in een heftige strijd verwikkeld om het goud, de Arkenstone, verloren juwelen en heroverd thuisland.

Sorry, ik wist gewoon niet hoe ik deze film moest omschrijven. The Hobbit: The Battle of the Five Armies keek ik wederom in de bioscoop. Tim en ik hebben nu alle delen van de Hobbit samen in de bios gezien, leuk! Ik moet eerlijk zeggen dat ik The Lord of The Rings nog nooit had gezien toen ik begon aan deze Hobbit serie. Of ik het leuk zou vinden? Geen idee. Inmiddels zijn we dus drie delen verder en ik kan eerlijk zeggen dat ik het hele leuke films vind! Maar goed, het gaat nu even om het laatste deel van deze serie: The Battle of the Five Armies. Het is lastig hierover te schrijven omdat ik natuurlijk niks wil verklappen, zowel van deze film niet als van zijn voorgangers. Laten we het er op houden dat het hetzelfde magische tintje heeft, maar dat ik wel vond dat er erg veel gevochten werd in de film. In feite is er een soort oorlog gaande (geen spoiler, want dat staat zo ongeveer al in de titel) wat zo een beetje de hele film lang door gaat. Afgezien daarvan vond ik het einde een klein beetje teleurstellend (ik snapte iets niet denk ik).

Ik raad het aan… Als je de vorige twee Hobbit films hebt gezien en als je van fantasy/journey/avontuurlijke films houdt.

Filmthe-family-stone-originalThe Family Stone

Meredith ontmoet voor het eerst haar schoonfamilie tijdens een ‘gezellig’ familieweekend gedurende de feestdagen. Op zijn zachtst gezegd klikt het niet erg tussen haar en de familie Stone. Wanneer haar vriend haar ten huwelijk wilt vragen met een waardevol familie-erfstuk, zijn oma’s trouwring, breekt de hel helemaal los. Maar dat is niet het enige wat er misgaat tijdens deze vakantie, het lijkt alsof de familie alléén maar tegenslagen te verduren krijgt…

Dit is al een wat oudere film, die eigenlijk een kerst-film hoort te zijn. Natuurlijk, de film speelt zich af rond Kerstmis met een heleboel sneeuw, maar toch vind ik het geen typische kerst-film. Ik vind dat je deze eigenlijk altijd wel kan kijken. The Family Stone vond ik best wel zielig, vooral voor hoofdpersoon Meredith. Ik irriteerde me af en toe ook gru-we-lijk aan haar, maar ze verdiende het echt niet om zo behandeld te worden. Ondanks haar nare en vreemde houding kon ik me goed indenken hoe zij zich moest voelen tijdens zo een familiebezoek. Zo lastig als je schoonfamilie je niet mag! Je merkt misschien wel dat ik me een klein beetje liet meeslepen door de film, haha. Gelukkig heb ik zelf een hele lieve schoonfamilie. Het einde van de film kon je al van mijlenver zien aankomen, maar toch was het een schok. Over het algemeen kan ik je deze film van harte aanraden.

Ik raad het aan… als je van wat familie-drama houdt dat niet al té zwaar is.

Filmmaze-runner-poster

The Maze Runner

Thomas wordt wakker in een donkere en ratelende kooi die met grote snelheid naar boven gaat. Omringd door een groep met jongens ziet hij een grote plek omheind door hoge rotsen. Hij krijgt te horen dat ze gevangen zitten in een doolhof en dat niemand enig idee heeft waarom ze daar zitten. Thomas laat het er niet bij zitten en probeert een uitweg te vinden.

Van deze film heb ik het boek van tevoren gelezen. Sterker nog, ik heb de gehele trilogie al gelezen. Wellicht is mijn beeld van deze film daarom ook ietsje anders dan van mensen die de boeken nog niet hebben gelezen. Over het algemeen vond ik het een redelijk goede film. Er wordt redelijk wat afgeweken van het boek, zo mist er een bepaald onderdeel wat ik toch wel erg belangrijk vond ik het boek. Ook vond ik dat het soms allemaal een beetje snel ging, waardoor het wat ongeloofwaardig werd. Vooral bij het einde kreeg ik dat gevoel, wat een raar en slecht einde. Nee, daar was ik niet zo tevreden over. Ik vond het te afgeraffeld, te snel achter elkaar en te ongeloofwaardig.

Maar, nog even positief: De acteurs vond ik erg sterk, vooral Will Pouter als Gally vond ik ge-wel-dig. Heel goed gecast dus! Ik vond ze allemaal erg goed acteren en je kreeg ook echt een beetje dat ‘wij zijn een groep hechte jongens die proberen te overleven’ gevoel (als dat ergens op slaat). Ook was de film af en toe vrij spannend, vooral de scenes in het doolhof deden mijn hart sneller laten kloppen. Mijn vriend, die de boeken niet heeft gelezen, vond het overigens gewoon een goede film. Hij merkte er logischerwijs niks van dat de film wat afwijkte van het boek.

Ik raad het aan… Als je van films a la de Hunger Games houdt, maar dan net wat meer jongensachtig.

Film

The Butler

De Afro-Amerikaanse Cecil Gaines krijgt de kans van zijn leven: butler worden in het Witte Huis in Washington. Uiteindelijk blijft hij er zo lang, dat hij zeven Amerikaanse presidenten dient. Tijdens deze tijd verscheidene dingen mee, zoals het fenomeen racisme en de Vietnam oorlog.

The Butler vind ik een steengoede film, met geweldige acteurs en een super interessante verhaallijn. Dat het is gebaseerd op een echt verhaal maakt het alleen maar beter. Verwacht geen spannende actiescenes, want het is een klassieke drama film. Ook duurt de film ruim twee uur waardoor ik hem af en toe een beetje langdradig vind worden. Maar ja, een hele lange periode in de (politieke) geschiedenis van Amerika moest er natuurlijk worden ingepropt -dan snap ik wel dat de film zo eindeloos lang duurt! In feite krijg je een soort stap-voor-stap rondleiding door de geschiedenis van de zwarte bevolking in Amerika. Heftig. Begrijp me goed, het is ontzettend interessant om te zien, maar ik kreeg er wel een beetje een naar gevoel van. Ongelofelijk dat de wereld vroeger (en nu ook nog!) zo in elkaar zat, die rassenstrijd, wat erg… Forest Whitaker speelt de rol van butler Cecil en doet dit geweldig. Niks dan lof voor deze man. Ik moet ook nog even vermelden dat ik totaal niks van politiek weet en er verder ook weinig interesse van heb, maar dat maakt voor deze films niets uit.

Ik raad het aan… Als je films met een wat zwaarder tintje over de rassenstrijd in Amerika wel kan waarderen. Of als je simpelweg benieuwd bent naar het leven van een butler in het Witte Huis.

Dit was ‘m dan weer, de eerste editie van de Cinema Club. Hopelijk vond je het leuk om mijn mening te horen!

Heb jij nog leuke aanraders voor films?

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie