Recipe: Oosterse couscous met groenten

Zoals jullie al weten ben ik sinds kort begonnen aan Weight Watchers. Omdat ik nog niet precies weet hoeveel punten ik moet rekenen voor verschillende gerechten besloot ik om de komende tijd gewoon wat Weight Watchers recepten uit te proberen. Zo gezegd, zo gedaan, en nu heb ik een favoriet. Pittige couscous salade! Ik kan het wel elke dag eten. Kijk mee om te zien hoe je het maakt!

Okee, misschien ziet het er hier niet zo appetijtelijk uit, maar geloof me, dat is het WEL! Het is ook nog eens super simpel om te maken, win-win dus. Ik heb het oorspronkelijke recept best wel wat aangepast omdat ik niet eens was met de aantallen, dus het is uiteindelijk toch een beetje mijn eigen recept geworden. En die deel ik graag. Laten we snel beginnen!

IMG_9555

Wat heb je nodig? (voor ongeveer drie personen)
180 g couscous
350 ml bouillon (350 ml water met 1 groentenbouillon blokje)
2 rode paprika’s
1 gele paprika
9 bos-uitjes
6 eetlepels mais (gekookt)
3 koffielepels tomatenpuree
1.5 koffielepel rode curry pasta
1 koffielepel Sambal Oelek
Olijfolie om mee te bakken

IMG_9558

Bereid de couscous zoals aangegeven staat op het pak. In mijn geval kookte ik 350 ml water, gooide er een bouillon blokje bij en zodra alles kookte deed ik de 180 g couscous er bij. Dit liet ik 5 a 10 minuten staan tot het goed was.


IMG_9567

Ondertussen snij je alle groenten in kleine stukjes. Je doet wat olijfolie in een (wok)pan en gooit de gesneden paprika en bosui er in. Hierna doe je de mais er in en laat je alles een paar minuutjes bakken.

Ingredienten

Daarna doe je alle ‘natte’ ingrediënten erbij – de tomatenpuree, rode curry pasta en sambal. Goed door elkaar husselen en nog een paar minuutjes op het vuur laten staan.

IMG_9579

Kijk ondertussen even bij de couscous. Als het goed is is die nu geweld en heeft het al het water opgenomen. Omdat ik zelf van een wat nattere couscous houdt heb ik er nog een klein beetje kokend water bij gedaan en daarna doorgeroerd.

IMG_9581

Omdat ik twee kleine pannen had gebruikt, kon ik alles niet makkelijk bij elkaar gooien. Daarom heb ik zowel de couscous als de groenten in een grote bowl gedaan en door elkaar gehusseld. En tada, klaar is de couscous salade!

IMG_9585

Ik vind het echt heerlijk en heb het nu al een paar dagen achter elkaar op. Ik maak ook graag grotere porties (ook al eet ik in mijn eentje) zodat ik bakjes kan invriezen. Trouwens, ik kwam er pas later achter dat dit een vegetarisch gerecht is. Ik mis het vlees helemaal niet, maar je zou er eventueel nog stukjes kip door kunnen doen als je wilt. Eén portie is trouwens 8 punten voor de Weight Watchers leden onder ons. Niet veel dus!

Ik ben blij dat ik dit gerecht ontdekt heb en zal het veel blijven eten, ongeacht of ik nu bezig ben met Weight Watchers of niet!

Ga jij het eens klaarmaken?

      

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie