TRAVEL: London Diary

Vorige week was ik samen met mijn vriendinnetje Natasha één dag in Londen. Niet lang, maar wel goed geregeld met een busreis én toch maar liefst 13 uur in een van de leukste steden van Europa. We hebben geshopt, bezienswaardigheden bekeken en veel lekkers gegeten. Bij deze mijn zeer uitgebreide London Diary, gemaakt met mijn iPhone!
IMG_1771

De bus zou vrijdagnacht om 00:45 vertrekken uit Breda Prinsenbeek. Dit is vanaf mij thuis nog wel zo een tien minuutjes rijden, dus we vertrokken al redelijk vroeg. Waardoor we dus al om 00:22 op het parkeerterrein stonden.

IMG_1770Gelukkig kwam de bus te vroeg en konden we bijna meteen instappen! Zie hier onze happy faces 🙂

IMG_1773De busreis ging goed en we hebben zelfs wat geslapen! We hadden beiden een dekentje mee zodat we iets lekkerder konden slapen (voor zover dat mogelijk is in een bus). We moesten overigens midden in de nacht wel weer er uit omdat we het pontje moesten pakken, maar daar hebben we gewoon verder geslapen.

IMG_1778Toen we van de boot afkwamen was dit ons uitzicht! Ik weet even niet meer hoe dit gedeelte in Engeland heette, maar het was nog ongeveer twee uur rijden naar Londen.
IMG_1780Hoe weet je dat je in Londen bent? Als je de rode dubbeldekkers ziet!

IMG_1782En de Tower Bridge. Zoals je ziet was het niet erg mooi weer, maar gelukkig klaarde dat snel op. We hebben ‘s middags heel even een hoosbui gehad maar dat was het dan ook.

IMG_1785Er zitten redelijk wat selfies in deze blogpost, haha. Hier had ik mijn make-up al gedaan maar Natasha nog niet. We besloten dus snel een cafeetje op te zoeken om onszelf op te frissen.

IMG_1790Ik had deze trip aan Tas gegeven voor haar 25e (!!) verjaardag. Ik had geboekt bij Slangenreizen en dat beviel prima.
IMG_1793Selfie met de London Eye! We’re here baby!
IMG_1794Daar is ‘ie dan, de Big Ben! Natasha was nog nooit in Londen geweest dus we gingen natuurlijk alle highlights af.
IMG_1802Voor haar was het dus ook compleet nieuw dat overal op de wegen deze tekst stond. Ik vergat zelf ook vaak dat het verkeer aan de andere kant reed, dus heb menigmaal even aan de kant moeten springen, haha.

IMG_1807Klassieke rode telefooncel foto! Ik heb ook nog een foto waar de hele telefooncel op staat, maar daar vond ik mezelf niet mooi op staan haha.
IMG_1808Onderweg naar een koffietentje gingen we ook nog een paar souvenir winkels binnen.
IMG_1809We dronken wat bij Cafe Nero en ik vond het heerlijk! Caramel Latte met skim milk & no whipped cream. Skinny maar toch lekker.
IMG_1815Ik vond dit gebouw er grappig en authentiek uitzien tussen alle andere grote en moderne gebouwen. Het was geloof ik een pub, niet naar binnen geweest helaas.

IMG_1816Next stop: Buckingham Palace! Helaas was er geen wisseling van de wacht (die is er nooit op zaterdag), maar ook zo was het leuk en indrukwekkend om te zien.
IMG_1817Prachtige foto, maar goed, wij staan ook op de foto met het paleis!
IMG_1821Toen we bijna weg wilden gaan kwamen deze stoet opeens voorbij? Het reed het paleis voorbij, dus daarvoor was het niet… We vragen ons nog steeds af wat het was!
IMG_1825Korrelige foto, maar daar is ie dan, de wacht die nooit lacht!
IMG_1834Hierna gingen we naar Harrods. We vergaapten ons vooral aan de food afdelingen, die zijn daar namelijk echt ge-wel-dig. Opeens ontdekten we daar mini stroopwafels! Grappig, want die verkopen ze normaal ook in Engeland maar vaak onder de naam Syrup Waffles oid.
IMG_1837Jongens, wat is Harrods toch mooi! Kijk dat plafond nou eens.
IMG_1841Na Harrods ontmoetten we onze vriendin Asanki, die sinds vorig jaar in Londen woont. We hebben met zijn drietjes samengewoond en het was dus ook echt enorm fijn om elkaar weer t zien! We gingen lunchen bij Le Pain Quitidien. Ik was hiervan zo onder de indruk dat hier nog een apart hotspot artikel over komt.
IMG_1844Ik bestelde Chili sin carne met sour cream, guacemole en wat sneetjes brood. Heerlijk!
IMG_1857In de Disney store stonden we te kwijlen bij de vele knuffels. Ik wilde zo graag Olaf meenemen! (zie links boven in)
IMG_1860Hierna gingen we naar Covent Garden. Ik denk wel mijn favoriete plek in Londen. Het sfeertje dat er hangt is zo heerlijk, overal zijn straatartiesten te vinden en het bruist er gewoon. Ook zijn er vele kleine boetiekjes te vinden, een beetje Parijs-stijl.

IMG_1866We maakten nog even een praatje met een man die goochel-items verkocht. Hij liet een paar trucjes zien waar ik echt niks van snapte, verklapte er een paar én Natasha en ik deden nog even een goede kaart-truc. Daar snapte hij weer niks van, haha.

IMG_1874Asanki werkt het grote Odeon theater op Leicester Square, en we mochten even binnenkijken. De voorstelling was nog niet begonnen dus het was nog helemaal leeg! Dit is trouwens een bioscoop, waar vooral erg vaak premieres worden gehouden omdat het zo ontzettend groot is. Asanki liet ons nog even zien waar Tom Cruise had gezeten (en waar wij vervolgens ook nog even wilden zitten) en vertelde over die keer dat Jennifer Lawrence op 1 meter afstand van haar liep. Super tof!

IMG_1871Drie vriendinnetjes op een rij! Dit is het balkon trouwens.

IMG_1876We wilden ook nog even een bezoekje brengen aan de M&M store. Maar man oh man, wat was het daar druk…

IMG_1879Het zag er allemaal wel geweldig uit! Kijk deze hilarische wacht-M&M.

IMG_1877En wat was het daar groot… Ik was er wel eens eerder geweest (in december nog) maar toch vind ik het elke keer echt een megawinkel.

IMG_1880Selfie met de M&M Beatles! Hier waren we al behoorlijk moe, haha.

IMG_1887Nog even Piccadilly Square bewonderen…

IMG_1892En op de foto met de grootste meneer van de wereld!

IMG_1899Cocktail time! We gingen eten bij Chiquito, een geweldig Mexicaans restaurant op Leicester Square. Vijf jaar geleden at ik er al met een vriendinnetje en het is nog steeds even lekker. Het is onwijs populair, dus je moet altijd minimaal 20 minuten wachten, maar het is het echt waard. Overigens had ik hier een Raspberry Mojito die zó lekker was, dat we hem alledrie nogmaals bestelden.

IMG_1903En het eten was weer eens goddelijk. Ik had een burrito met pittig gehakt en veel groenten en saus. Ook de gerechten van Natasha en Asanki vielen goed in de smaak.

IMG_1904Jup, chilli beef! Heerlijk pittig.

IMG_1906Super onflatteuze foto, maar wel schattig. We hebben wel drie uur daar gezeten en zo ontzettend veel gekletst en gelachen. Herinneringen opgehaald aan onze schooltijd en aan de tijd dat we samenwoonden. Serieus, op een gegeven moment hadden we spierpijn van het lachen!

IMG_1908En toen was het alweer tijd om te gaan helaas. Nog een laatste selfie bij de London Eye (nog mooier in het donker!) en toen vertrokken we alweer richting Nederland.

Ik heb een super fijne dag gehad in Londen met mijn twee lieve vriendinnen. Voor mijn gevoel was ik er veel langer dan een dag, zo veel hadden we gedaan!

Ben jij wel eens in Londen geweest?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie