GETFIT: Begonnen met sporten

Laat me een ding duidelijk maken: ik ben niet gek op sporten, nooit geweest en dat zal ook wel nooit veranderen. Tijdens het sporten ben ik buiten adem, zweterig, rood aangelopen en val ik van ellende uit elkaar. Maar na het sporten… Man, wat voelt het goed als ik verga van de spierpijn! Enne, tja, sporten is natuurlijk wel gezond. Vandaar dat ik ben begonnen.IMG_9496

Ik denk dat ik nu al wel goed heb omschreven hoe niét goed ik in sporten ben. Toch ben ik het gaan doen. Why? Omdat ik wil afvallen en sporten hierbij helpt. Plus, ik sta een beetje voor gek als ik na één trap op het werk al buiten adem ben en de eerste vijf minuten niet in staat ben om te praten met collega’s.

Voor mezelf heb ik nu de ideale mix gevonden. Ik deel hem met jullie, wie weet hebben jullie er wel wat aan. Daarna volgen nog andere handige tips die mij ook helpen!

Maandag: Vrij (/zwemmen)
Dinsdag: Bodyshape, 1 uur lang
Woensdag: Vrij (/zwemmen)
Donderdag: Yoga, 1 uur lang
Vrijdag: Vrij
Zaterdag/Zondag: Minimaal twee uur lopen

Laat ik maar bij de maandag beginnen. Op maandag ben ik in principe vrij, maar vanaf nu ga ik proberen om baantjes te gaan zwemmen. Vroeger zwom ik elke dag, dus waarom nu niet? Dit is dus nog een puntje op mijn to-do lijst.

Op dinsdag ga ik altijd naar de groepsles Bodyshape in de sportschool. Dit bestaat uit een half uur ‘dansen’ op muziek en een half uur trainen met gewichtjes en spieroefeningen.

Op woensdag ben ik vrij (of ga ik zwemmen). Donderdags doe ik yoga. Een vriendinnetje van mij geeft de les dus dat is alleen maar gezellig! Ik ben ontzettend niet-lenig dus ik kan er geen barst van, maar ik merk dat ik steeds een ieniemienie beetje beter word. Het is ontspannend, maar blijkbaar even goed als krachttraining, say whut?

Op vrijdag ben ik vrij en in het weekend probeer ik altijd twee uur te gaan lopen. Vaak met mijn vriend, lekker door de bossen en duinen. Krijg ik toch wat beweging!

IMG_9483

Voor mij zijn dit de ideale manieren om toch wat beweging te krijgen, omdat ik 99% van de sporten die er zijn gewoon niet leuk vind. Bodyshape is soms heftig maar meestal gewoon goed meedoen op knallende muziek, yoga is ontspannend maar tegelijkertijd goed voor je, zwemmen is helemaal niet zo heavy om te doen en lopen is altijd goed. Misschien een idee voor iemand die helemaal niets kan bedenken wat hij leuk vind?

Qua tips heb ik een paar dingen ondervonden die mij echt helpen om van de luie bank af te komen en te gaan sporten:

1. Trek zodra je thuis komt (of na het avondeten, wat je wilt) al je sportkleding aan. Nog voordat je op de bank gaat zitten! Pak ook alvast je tas in met je sportkaart, flesje water en handdoek.

2. ‘Beloon’ jezelf door in je agenda een leuke sticker te plakken. Je krijgt de sticker alléén als je daadwerkelijk hebt gesport.

3. Beloon jezelf (dit keer echt, haha) door jezelf nieuwe sportkleding te geven! Ik heb met mezelf afgesproken dat ik écht een mooie sportbeha mag bestellen bij Nike zodra ik drie weken aan een stuk door alles heb gedaan wat op mijn sport-lijstje staat. Dat is pas motivatie.

4. Schrijf al je sport-dates al op in je agenda. Als je het in je agenda ziet staan elke dag is het meer definitief en zit je er meer mee in je hoofd. Ik had mijn sport-date van vandaag al dagen zien staan en het was een beetje een voldongen feit geworden. Toen ik thuis kwam dacht ik er niet eens aan om niét te gaan.

36695a0a5ba73e5dac92bcc22c71a50a

Tot zover mijn verhaal en tips! Ik weet dat er mensen zijn met hele andere sport tips en suggesties, maar dit is mijn persoonlijke mening. Zelf ben ik bijvoorbeeld niet goed in groepssporten (laat mij maar m’n eigen ding doen) en kan ik niet thuis sporten op Youtube videos, omdat ik dan niet gemotiveerd bent. Maar wie weet ben jij dat wel! Zoek uit wat jou nou echt gemotiveerd maakt en wat bij jou past. Het kan even duren (ik spreek uit ervaring) maar ooit kom je wel op de perfecte mix.

Wat doe jij voor sport?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie