TRAVEL: Spanje oktober 2014

Afgelopen oktober vertrokken mijn vriend en ik voor een weekje naar Spanje. We waren pas net twee weken terug van onze grote reis dus iedereen verklaarde ons voor gek. Maar serieus, ik kan áltijd wel op vakantie gaan, ongeacht hoe kort ik pas weer in Nederland ben. Hierbij mijn verslag van deze fijne vakantie!

image-2015-02-14(7)Blij op de boulevard van Albir

De reden waarom we naar Spanje vertrokken was omdat vrienden van ons hier een half jaar studeren. Zij waren in augustus al vertrokken, waardoor we elkaar net misten in Nederland. Vandaar dat we maar besloten naar hen toe te gaan. Zij zitten in Barcelona en ik was hier nog nooit geweest. Althans, dat dacht ik, blijkbaar ben ik er geweest toen ik vier was aldus mijn moeder. Maar ja, daar kan ik me niks van herinneren dus dat telt niet mee.

Mijn opa en oma hebben een appartement in een stadje vlak bij Benidorm en vroegen ons om even langs te komen ‘nu we toch in Spanje waren’. We besloten dus een paar dagen achter ons weekend in Barcelona aan te plakken en voila! A vacation was born.

image-2015-02-14(14) Happy met vriendin Els voor de Sagrada Familia!

We vlogen met Ryanair vanaf Brussel, prima te doen. We hebben mijn auto op Lang parkeren gezet, omdat we héél vroeg op het vliegveld moesten zijn. Wij parkeerden bij Quick Parking Zaventem. Dit moet je wel van tevoren reserveren via de website maar kan je als je wilt pas ter plekke betalen (contant of pin). Ik kan dit alleen maar aanraden! Helemaal niet zo duur, goed beveiligd en een fijne shuttlebus naar het vliegveld. Aanrader dus ;).

image-2015-02-14(2)Het Gaudi Parkimage-2015-02-14Chillen in het park

Barcelona was fijn! Het leukste was dat we vriend Stef verrasten met ons bezoek. Hij wist van niks! Nadat we hem flink hadden verrast hebben we de rest van het weekend heerlijk gechild. We hebben natuurlijk de Sagrada Familia bekeken, zijn door het Gaudi park gelopen en hebben flink wat geshopt. Ik vond het Gaudi park trouwens echt heel mooi! De jongens zijn ook nog naar Camp Nou gegaan, het grote voetbalstadion van Barcelona, maar vriendin Els en ik besloten maar niet mee te gaan.

image-2015-02-14(5) image-2015-02-14(4) image-2015-02-14(3)De geweldige overdekte markt!

We zijn ook nog een keer over een grote overdekte markt gelopen. Jongens jongens, wat was daar heerlijk fruit te kopen (maar ook smoothies, chocolade aardbeien, etc)! Ook hebben we twee keer op het strand gelegen, wie had dat gedacht in oktober? Voor de rest zijn we meerdere keren uit eten geweest en hebben we ook nog eens lekker thuis gedineerd. Enne… chillen in het park, ook iets wat we graag doen! image-2015-02-14(6)image-2015-02-14(13)Het eten in Spanje is zoooo lekker. Tapas & churros!

Op maandagochtend namen we de trein naar Alicante. Het duurde ongeveer vijf uur voordat we aankwamen op onze bestemming, maar dat was helemáál niet erg. De trein was zo luxe! Heel erg veel beenruimte, een tv waar een film op te zien was, lekkere airco… Niks mis mee.image-2015-02-14(12)Het kleinste straatje in Spanje, Villa Joyosa
image-2015-02-14(8)De boulevard in Albir

Bij mijn opa en oma hebben we lekker gechilled bij het zwembad en bij het strand. Ook zijn we twee keer leuke stadjes wezen bezoeken: Villa Joyosa en Guadelest. Villa Joyosa ligt aan het strand en heeft een fijne boulevard met een aantal leuke terrasjes. Ook is het ‘het kleinste straatje van Spanje’ te vinden! Zo noem ik het althans, haha. Echt Spaans. Guadelest ligt in de bergen en is ondertussen flink toeristisch geworden. Ik kan me niet herinneren dat het vroeger toen ik klein was zo toeristisch was. Ondanks de drukte is het er erg leuk – mooi uitzicht, een pittoreske burcht en schattige souvenier winkeltjes.

image-2015-02-14(15)Pittoresk Guadelest
image-2015-02-14(9)Uilentasjes spotten op de markt in Altea

Ook zijn we nog twee keer naar een markt gegaan. Serieus, ik ben gék op Spaanse markten. Je vind er zo veel leuks voor zo weinig geld! Er komt nog een shoplog aan, want ik heb echt veel leuks gekocht. Al met al hebben we een fijne tijd gehad en gingen we donderdagochtend met een fijn gevoel weer terug naar Barcelona. Die middag hebben we nog lekker tapas gegeten met onze vrienden en toen was het weer tijd om naar huis te gaan.

image-2015-02-14(11)Samen met Tim op de markt! Een van mijn favoriete foto’s samen 🙂

Spanje, je was fijn!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie