Recipe: Bananen bladerdeeg taart

Laatst wilde ik eens wat lekkers maken, maar ik had geen idee wat ik zou kunnen maken. Ik wilde wel wat met banaan gaan maken aangezien ik dat altijd super yummy vind. Even spelen met wat ingrediënten en voila, zie hier een bananen bladerdeeg taartje! Ik besloot het hele proces maar gelijk te fotograferen, zodat ik het op mijn blog kon zetten. Dus, bij deze! Laten we beginnen.

image-2015-02-18(23)Ingrediënten voor 2 taartjes:
– 10 plakjes bladerdeeg
– 185 gr Philadelphia roomkaas (de originele)
– 50 gr suiker
– Ongeveer een eetlepel vanille aroma
– Ongeveer een eetlepel koek- en speculaaskruiden
– 1 ei
– 4 bananen

Dit is inderdaad een recept voor twee van deze taarten. Ik hield zo veel over, dat ik er makkelijk een tweede exemplaar van kon maken, wat ik dus heb gedaan. Je kan natuurlijk altijd de ingrediënten halveren! Maar geloof me, één taartje is zo op…
image-2015-02-18(24)Meng eerst de Philadelphia roomkaas, suiker, vanille aroma en een half geklopt eitje door elkaar. Strooi er ook alvast een klein beetje koek- en speculaaskruiden bij. Op de foto hierboven was het nog lang niet goed, flink kloppen dus totdat je weinig klontjes meer hebt.
image-2015-02-18(26)Snij de bananen in stukjes en strooi er een eetlepel (iets minder) koek- en speculaaskruiden overheen. De foto hierboven laat slechts één koffielepel zien, maar ik gooide er later nog ongeveer twee koffielepels kruiden bij. Mix de kruiden goed met de stukjes banaan.
image-2015-02-18(25)Vet ondertussen een ovenschaal in. Ik gebruik een hele handige spray van Bertolli.
image-2015-02-18(27)Ik leg twee plakjes bladerdeeg in de oven en druk ze goed tegen elkaar aan. Daarna snij ik één plakje in vieren en verdeel ik het over de rest van de ovenschaal, zodat er een goede bodem ontstaat.
image-2015-02-18(28)Daarna smeer ik het roomkaas mengsel op de plakjes bladerdeeg. Dit doe ik best royaal!
image-2015-02-18(29)We zijn bijna zo ver… Verdeel nu de plakjes banaan over de ovenschaal. Ik zou aanraden om wat ruimte aan de zijkant over te laten, aangezien we de plakjes bladerdeeg straks over de bovenkant heen gaan vouwen. Op bovenstaande foto had ik dat niet echt gedaan waardoor ik uiteindelijk alle stukjes banaan een beetje naar het midden moest duwen.
image-2015-02-18(30)

Hier zie je duidelijk wat ik bedoel. Leg namelijk twee plakjes bladerdeeg op het bananenmengsel en druk die goed aan elkaar vast. Vouw daarna de uiteinden van het taartje om de bovenste twee plakjes heen. Voor de ‘mooiheid’ heb ik wat sneetjes gemaakt in de bovenkant.

Ik ben het helemaal vergeten te fotograferen, maar de andere helft van het geklopte eitje smeer je uit over de bovenkant van het taartje!
image-2015-02-18(31)Mooi ziet ie er niet echt uit, maar hij was zo lekker! Het lijkt wel een soort brood om te zien, maar zo smaakt het niet hoor. Je proeft heel duidelijk de banaan, met een beetje speculaas-smaak en vooral ook een soort pudding die in het bladerdeeg zit. Super lekker!
image-2015-02-18(32)Zo ziet ie er van binnen uit. Lekker veel banaan!

Hopelijk vonden jullie dit een lekker recept! Ik hoor het graag als jullie hem eens gaan namaken, leuk :).

PS. Je wilt niet weten wat voor een blunder ik begaan ben bij het maken van deze taart… De eerste versie had namelijk ZOUT er in, in plaats van suiker. Ik kon wel huilen, haha!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie