Book Club #1

Het is geen geheim dat ik gek ben op lezen. In mijn hele leven moet ik al wel duizenden boeken hebben versleten. Als kind las ik veel, als tiener las ik veel en ook nu verslind ik boeken alsof het koekjes zijn. Vandaar dat het me leuk leek om eens in de zoveel keer een paar boeken te reviewen!Ik heb de afgelopen tijd weer veel gelezen, waaronder een paar boeken die ik voor mijn verjaardag of kerst heb gekregen.image-2015-02-25(5)Voor jou

Dit is echt een van de mooiste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Ik had er al heel veel positieve dingen over gelezen, en ze zijn allemaal waar. Ik werd meegesleept met het verhaal, heb heel wat afgelachen maar heb ook wat tranen moeten laten. Ik vind de vriendschap die opbloeit tussen Louisa en Will het mooiste om te zien. Will is in het begin zo cynisch, wantrouwig en zwaarmoedig dat ik het bijna niet kon aanzien. Nou ja, aanlezen dan? Potato potato, jullie snappen me wel. Door Louisa bloeit hij langzamerhand beetje bij beetje op. Hij krijgt steeds meer zin in het leven door alle dingen die Louisa bedenkt om te gaan doen. Om eerlijk te zijn deed dit boek me wel erg denken aan Intouchables. Sterker nog: het is ongeveer een kopie ervan, haha. Ik zal voor de rest niet te veel verklappen, maar een bepaalde wending in het boek had ik tóch niet zien aankomen. Noem me naïef, maar ik had gehoopt dat het anders zou gaan.

Ik raad het aan… als je Intouchables een mooi verhaal vond hebben, je tegen wat verdriet kan maar ook met een glimlach op je gezicht wilt blijven zitten zolang je het boek leest.image-2015-02-25(4)Shopaholic naar de sterren

Okee, dit is dus echt een van mijn guilty pleasures. Ik heb álle boeken van de Shopaholic serie en Becky voelt zo ongeveer als mijn beste vriendin. Ik herken mezelf in haar, wat nogal triest is om eerlijk te zijn, haha. Goed, in dit boek gaat Becky dus naar LA en probeert het daar te maken als sterrenstylist. Ik vond het super interessant om te lezen hoe het er daar achter de schermen aan toe gaat (al zal er vast niet veel van kloppen) en om te merken dat het helemaal niet zo leuk is als iedereen altijd maar denkt. Los daarvan is Becky weer net zo grappig, naïef en shopverslaafd als altijd. De nodige struggles komen voorbij met Luke, Alicia Billenkont en Suze, maar dit komt altijd weer goed. Wat echt een ontzettend grote verandering is in dit boek in opzichte van alle andere delen is dat het eindigt in een heuse cliffhanger. Ik kon wel janken joh, ik heb zo een gruwelijke hekel aan cliffhangers! Ook is er een soort raar mysterie door het hele boek heen wat ook nieuw is voor de Shopaholic serie. Wel een goede toevoeging, als je het mij vraagt. Maakt het wat spannender.

Ik raad het aan… als je wilt huilen van het lachen en je van shoppen houdt!image-2015-02-25(6)Bij Starbucks heet ik Amy

Dit boek bevat in feite allemaal kleine verhalen van Els, die in New York woont. Els is naar New York verhuisd voor de liefde van haar leven. Ze had nogal geluk, want doordat ze in the States is geboren mag ze er ‘gewoon’ gaan wonen zonder moeite te hoeven doen voor een Greencard. Ondanks dat ze haar hele leven in Nederland heeft gewoond voelt ze zich niet persé Nederlands. Maar Amerikaans? Dat ook niet. Ze verwonderde zich vaak aan de rare, mooie, gekke en wonderlijke dingen die gebeuren in the Big Apple en besloot deze op te schrijven. Maar denk nou niet dat het allemaal ‘grappige verhaaltjes’ zijn. Nee, er komt van alles aan bod. Leuk, heel leuk!

Ik raad het aan… als je van Amerika of New York houdt en er meer over wilt weten!

Hopelijk hebben jullie wat boek-ideetjes er bij gekregen. Heb jij nog favoriete boeken?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie