Waarom ik zo van reizen houd

Ik ben een echte reisjunkie. Het liefst zit ik 300 dagen per jaar in een ander land en het liefst ook nog eens heel ver weg. Ik hou van gekke drankjes uitproberen, avontuurlijke safari’s meemaken en urenlang langs ravijnen en rivieren rijden.image-2015-02-27Om eerlijk te zijn kan ik me niet zo goed voorstellen dat er mensen zijn die niet van reizen houden. Nu weet ik dat die er zijn, want ik heb genoeg vrienden die twee weken in Spanje per jaar voldoende vinden. Omdat ik totaal het tegenovergestelde ben leek het me leuk om eens op te sommen waarom ik zo gek ben op avontuur.
10625117_10152669372239738_9174472028191867341_nJe leert nieuwe culturen kennen
Of je nou naar Tanzania, IJsland of Tsjechië gaat, de cultuur daar is altijd anders. Zelfs in België gelden er andere normen en waarden! Ik vind het geweldig om mezelf onder te dompelen in een andere cultuur om zo in feite meer van het land te weten te komen. Wat is de gebruikelijke manier van groeten hier? Houden ze hier een siësta na het eten? Is het aangeraden om je bord helemaal vol te scheppen? Zo was ik in Nepal erg in de war omdat de Nepalezen steeds ‘nee’ schudden met hun hoofd als ik ze iets vroeg. Om even later toch datgene te doen waar ik om vroeg. Nu bleek dat dit hun manier was om juist ‘ja’ te zeggen!
559104_10151106678104738_744421666_nHet gevoel van vrijheid
Voor sommige mensen is dit misschien juist een nadeel: als enige Nederlander ergens in een ver land zitten. Voor mij is het een gevoel van vrijheid. Niemand kent je, niemand weet wie je bent en je kunt doen en laten wat je wilt. Natuurlijk reis je vaak samen met een vriend of vriendin dus je zult wel met iemand rekening moeten houden, maar voor de rest? Zo vrij als een vogel.
image-2015-02-27(2)Dingen zien die je nooit in Nederland had kunnen zien
Wilde leeuwen spotten in Afrika, spierwitte stranden op Curaçao, de Sagrada Familia in Barcelona, gigantische Buddha beelden in Nepal en de oogverblindende Strip van Las Vegas. Allemaal dingen die je alleen maar kent van plaatjes. Want ja, wanneer heb je in Nederland nou de kans om ‘het monster van Loch Ness’ te zien? Of om te snowboarden in spierwitte sneeuw? Ik pak in het buitenland altijd alle kansen aan om iets te gaan bezichtigen wat ik no way ergens anders zou kunnen zien. Ik heb urenlang door alle Disneyparken in Orlando gelopen en heb met dolfijnen gezwommen op Curaçao. Ik kijk er nog steeds met een glimlach op terug.
image-2015-02-27(3)Buitenlands eten!
Oh, dit is ook echt wel een van de redenen dat ik gek ben op het buitenland. Het eten jongens, het eten! Echte Aziatische noodles, vers fruit van de Afrikaanse markt, tapas in Spanje, traditionele stobá op Bonaire en TexMex hamburgers in Amerika. Ik smul er van! Ik ben ook gek op rare gerechten uitproberen en probeer altijd wel iets te bestellen wat ik nog nooit eerder op heb. Zo heb ik al eens struisvogel en kangoeroe gegeten.
image-2015-02-27(5)Zelf bepalen hoe je vakantie er uit zie
Dit heeft een klein beetje te maken met het gevoel van vrijheid, maar het is toch iets anders. Ik wil namelijk even benadrukken dat iedereen zelf kan bepalen hoe zijn vakantie er uit ziet. Niet iedereen hoeft zes maanden in Afrika te bivakkeren. Twee weken in Salou zijn ook leuk! Of een weekend-tripje naar Parijs, of slechts een dagje naar Antwerpen. Het mooie aan vakantie vieren is dat je het zelf kan indelen naar jouw smaak. Als jij juist wilt uitrusten op vakantie zou ik Bonaire van harte willen aanraden. Wil je ook wat avontuur beleven? Dan zou ik Uganda als tip geven. Heb je slechts een dag de tijd? Ga naar Londen met een van die fantastische busreizen!

image-2015-02-27(1)Dit is een behoorlijk lang artikel geworden, maar zo kun je denk ik wel zien dat ik écht verslingerd ben aan reizen. Ik plan eigenlijk mijn leven in rondom de tripjes die ik in de agenda heb staan. Zo erg is het!

Vertel, hou jij van reizen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie