Recipe: Romige paprika soep met ui en wortel

Ik heb onlangs voor het eerst in mijn leven zelf soep gemaakt. En wat voor een! Deze paprika soep viel ontzettend goed in de smaak hier in huis. Het was zelfs binnen één dag al helemaal op.image-2015-02-26(5)Laten we snel beginnen! Hier boven zie je wat je allemaal nodig hebt. Even de ingrediënten allemaal op een rijtje:

– 1 eetlepel olie
– Mix voor hutspot (wortel plus ui)
– 2 rode paprika’s
– 4 stengels selderij

– 2 eetlepels paprika poeder
– 1 liter warme groentebouillon
– 1 groot pakje Boursin plus 1 klein pakje Boursin
– Peper en zout
image-2015-02-26(6)Begin met de paprika, wortel en ui in hele kleine stukjes te snijden. Zo klein mogelijk. Ik doe het zelf met een handig apparaatje, maar je kan het ook makkelijk met een mesje doen. Je kunt overigens ook gewoon een wortel en een grote ui kopen, maar een mix voor hutspot is veel makkelijker en ook nog eens goedkoop.
image-2015-02-26(7)Doe een klein beetje paprika en ui aan de kant. Dit heb je later pas weer nodig.image-2015-02-26(8)Doe de rest van de groenten in een grote pan en stoof het ongeveer vijf minuutjes op een laag vuur, totdat ze zacht zijn. Als het gaat kleven kun je eventueel wat water toevoegen.image-2015-02-26(9)
image-2015-02-26(11)Maak ondertussen de bouillon door 1 liter water te koken en daarna 2 blokjes groentebouillon toe te voegen.
image-2015-02-26(12)Voeg na vijf minuten ongeveer twee eetlepels paprikapoeder toe aan het groentemengsel. Ik heb er ook nog wat chilikruiden over heen gegooid, maar dit is geen must. Laat het mengsel nog een minuutje goed garen terwijl je het doorroert.
image-2015-02-26(14)Voeg nu de bouillon toe. Roer het eventjes goed door en zorg ervoor dat het weer aan de kook raakt. Dek de pan af en laat het 20 minuten pruttelen op een laag vuur.
image-2015-02-26(10)Snij ondertussen de selderijblaadjes in kleine stukjes.
image-2015-02-26(15)Na die 20 minuten moet je de soep gaan pureren. Doe dit een aantal minuten totdat je een gladde soep hebt.
image-2015-02-26(17)Voeg daarna de twee blokken Boursin er aan toe plus de selderij. Ook nu ga je het nog even pureren tot het allemaal glad is. Het hoeft niet ontzettend vloeibaar te zijn, het is wel lekker als het nog een heel klein beetje ‘brokkelig’ is, als je snapt wat ik bedoel.
image-2015-02-26(18)Kruid het nog even met peper en zout en voila, het is klaar! Als je de soep serveert strooi je er nog wat stukjes paprika en ui overheen (ja, diegene die je aan het begin apart hebt gehouden!)
image-2015-02-26(20) Hmmm, het lukte me weliswaar niet om het heel goed te fotograferen maar het is echt zo ontzettend lekker. Werkelijk iedereen in huis smulde er van!

Oh, en voor alle Weight Watchers mensen: 1 portie is slechts 3 punten.

Ga jij het eens proberen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie