Hoe gaat het met dat sporten?

Een aantal weken schreef ik over het feit dat ik was begonnen met sporten. Ik was vast van plan om mijn schema goed vol te houden en er vol voor te gaan. Misschien merk je het al een beetje aan mijn manier van schrijven… Het is niet helemaal gegaan zoals gepland.IMG_9496Het is wel even slikken hoor, om deze post te schrijven. Ik was er zo vast van overtuigd dat het helemaal goed zou komen met dat sporten. Ik had een geweldig schema gemaakt, mooie sportkleding gekocht en ik was zo gemotiveerd. Maar helaas, een aantal factoren gooiden roet in het eten.

Ten eerste ben ik lange tijd aan het kwakkelen geweest met mijn gezondheid. Ik was niet echt ziek, maar ook niet echt lekker. Als ik na een lange dag werken thuis kwam en ik barstte van de hoofdpijn, had ik geen zin om te gaan sporten. Dus ik ging niet.  Daarentegen ging ik daadwerkelijk rond een uur of negen al naar bed (wat ik dus nóóit doe), dus ik was echt niet lekker. Deze week ben ik dan echt ziek geworden en lag ik dagen in bed, niks te doen, omdat ik misselijk was en mijn hoofd uit elkaar barstte. Helemaal niet verantwoordelijk om te gaan sporten dus.

Een andere factor was dat ik (bijvoorbeeld) deze week niet thuis was op mijn sport-dagen. Ik ging dinsdag een dag naar Amsterdam omdat ik dit had gekregen van Tim voor mijn verjaardag (super leuk!). Ik wilde woensdag gaan sporten, maar ja, toen werd ik dus echt ziek…

Voor de rest ben ik wél echte donderdag trouw naar yoga gegaan (behalve deze week dus ivm écht flink ziek zijn). Mijn vriendinnetje geeft het en ik wil haar niet zomaar laten stikken. Plus, ik word daadwerkelijk rustig van yoga, dus het was juist goed tegen mijn hoofdpijn.
2015-02-19 19.26.24Goed, tot zo ver mijn excuses en smoesjes. Want het is allemaal wel aardig en wel, maar ik ben gewoon niet gaan sporten, terwijl ik af en toe écht wel had kunnen gaan. Gewoon aspirientjes er in douwen en doorgaan. Ik ben immers ook naar mijn werk gegaan. Maar de waarheid is dat ik er af en toe ook gewoon geen zin in had, en mijn ziekigheid als excuus gebruikte. En dat moet ik niet meer doen.

Dus, hoe ga ik het aanpakken? Misschien had ik wel niet gewoon te veel hooi op mijn vork moeten nemen. Elke dag sporten is niet echt haalbaar. Yoga zal ik sowieso blijven doen op donderdag.

Maar ik ga ook even iets anders onderzoeken. Mijn vriendin, de yoga-lerares, geeft ook andere soort lessen. Bodypump, Bodyfit, iets in die trant. Ik ga eens kijken of dat mij zou bevallen. Ik merk namelijk dat ik nogal een soort verantwoordelijkheidsgevoel krijg als ik naar haar les ‘moet’. Ik wil mijn vriendin niet teleurstellen (en ik vind haar lessen ook echt heel erg leuk) dus misschien werkt dat ook wel bij andere soort lessen.

Wie weet? En tot die tijd blijf ik trouw Bodyshape volgen bij mijn sportschool. Dit keer écht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie