Kaartjes sturen met Postcrossing

Jaren geleden had ik het al eens gedaan: Postcrossing. Een website die jou randomly een persoon toewijst waar je een kaartje naar toe moet sturen. Ik besloot het weer eens op te gaan pakken!postcrossing2Eerst een korte uitleg over Postcrossing! Als je je aanmeld bij Postcrossing moet je je adres vermelden plus een korte uitleg over jezelf. Als je dan klikt op ‘Send Postcard’ krijg je randomly een persoon toegewezen die jij dan een kaartje moet sturen.

Het leuke is dat deze persoon uit de hele wereld kan komen! Zo heb ik nu de opdracht gekregen om kaartjes te sturen naar Taiwan, Duitsland en Rusland. Zo gaaf. In ruil daarvoor krijg je zelf ook kaartjes toegestuurd. Echter zijn deze kaartjes niet van dezelfde personen, maar van hele andere Postcrossing gebruikers. Je weet dus nooit van wie je een kaartje krijgt, en leuker nog, waar het vandaan komt.
postcrossing4Ik besloot er vol voor te gaan en heb gelijk vijf kaarten geschreven. Een paar komen uit de Hema in Breda, eentje is afkomstig van de Flying Tiger en twee anderen kocht ik bij een boekenwinkel.
PostcrossingZelf schrijf ik er altijd wel iets leuks op over mezelf, of een mooie quote, of een zin in het Nederlands, die ik dan weer vertaal. Dat doet het altijd wel goed bij Postcrossing gebruikers. Of ik schrijf gewoon een verhaaltje op over het land waar ik vandaan kom of ik vertel dat ik al eens eerder in hun land ben geweest.
postcrossing3Als iemand je kaart heeft ontvangen, registreert hij die door de speciale code in te typen (die jij op de kaart hebt moeten schrijven; deze code krijg je als je een kaart aanvraagt). Ze maken soms zelfs een foto van het kaartje en posten deze online! Jij moet natuurlijk altijd hetzelfde doen als je een kaartje ontvangt.

FullSizeRenderKortom, hartstikke leuk dus! Ik heb de kaartjes onlangs op de post gedaan en ben benieuwd wanneer ik zelf kaarten binnen krijg. Zodra het zo ver is, zal ik wel een update posten.

Heb jij ooit aan Postcrossing gedaan?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie