Recipe: Luchtige brownie cake

Ik had laatst onwijs zin om iets zoets te bakken voor bij de koffie. Maar ja, de meeste lekkernijen zijn allemaal dodelijk voor de lijn. Vandaar dat ik een iets gezondere, luchtige brownie cake op tafel toverde. Weight Watchers proof!

Dit is van oorsprong een Weight Watchers recept, maar ik heb het een beetje aangepast. Het zijn eigenlijk brownies, maar daar ben ik het dus niet geheel mee eens, haha. Het is meer een soort luchtige chocolade cake. Ook hartstikke lekker!IngredientenOkee, wat hebben we nodig? Hier boven zie je de ingrediënten al staan, maar voor de zekerheid komt hier nog even een lijstje:

Ingrediënten:
100 gram bloem
100 gram suiker
3 eieren
125 gram roomboter
Half zakje bakpoeder
100 gram pure chocolade
image-2015-03-07Verwarm de oven voor op 180 graden.
Begin daarna door de pure chocola in stukjes te breken en het in een pannetje au-bain-marie te laten smelten. Zoals je ziet lukte het me niet om het in kleine stukjes te breken, maar grote stukken doen het ook prima!
image-2015-03-07(1)Doe er ook gelijk de boter bij. Na deze foto prakte ik de boter nog even in wat kleinere stukjes.
image-2015-03-07(3)Doe ondertussen de suiker en het ei in een grote kom en mix het door elkaar. Blijf mixen tot het lekker schuimig wordt.
image-2015-03-07(5)Blijf goed op de chocola letten en roer zo af en toe! Hier was hij bijna klaar.
image-2015-03-07(6)Als het helemaal gesmolten is giet je het langzaam bij het ei/suiker mengsel. Roer het eventjes goed door (hoeft niet met een mixer!).
image-2015-03-07(4)Mix het halve zakje bakpoeder en de bloem door elkaar…
image-2015-03-07(7)…En giet het bij het chocolade/boter/ei/suiker mengsel. Roer het even goed door elkaar (wederom, een mixer is niet nodig! Gewoon met een lepel of garde is voldoende).
image-2015-03-07(8)Bekleed daarna een ovenschotel met wat bakpapier (of een taartvorm/brownievorm) en giet het mengsel er in. Ik heb gekozen voor een rechthoekige schotel omdat ik dat gewoon het fijnst vond werken.

Zet het ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven (en ruim de keuken ondertussen maar even op). Na 35 minuten zou ik even een satéprikker in het midden steken en kijken of hij nog kleverig is. Een klein beetje bruin is niet erg, maar het moet ook niet vloeibaar zijn van binnen.
brownieEn na +- 35 minuten heb je dan een heerlijke luchtige brownie cake! Als je het in dertig stukjes weet te snijden is één stukje slechts twee punten per brownie. Helemaal niet veel, dus je kan lekker snacken zonder schuldgevoel. Mijn hele familie heeft er van gesmuld tijdens de koffie en het was binnen no-time op!

Ga jij dit recept eens proberen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie