Kookboeken review: Simply Italian

Het is altijd fijn om een duidelijk beeld te krijgen van verschillende kookboeken. Vorige keer behandelde ik een (fijn!) van-alles-en-nog-wat kookboek, nu ga ik voor het heerlijk Italiaanse kookboek Simply Italian, van de Chiappa zusjes.image-2015-02-09(1)Ik had om eerlijk te zijn nog nooit van de Chiappa zusjes gehoord. Eh, wie? Na even googelen ontdekte ik dat deze zussen Jamie Olivers nieuwste ontdekking zijn. Michela, de oudste zus, runt een fijn koffie- en pizzatentje in Wales. Emi, de middelste, woont als fulltime nanny in Amerika. En Romina, de jongste, werkt voor een fashion label in Londen.

Niet echt food-related, zou je denken… Waarom kunnen ze dan zo goed koken? Simpel. De zusjes komen uit een hechte Italiaanse gemeenschap. En je weet het… bij de Italianen zijn er maar twee dingen belangrijk: familie en eten.kookboek1
kookboek3Maar goed, het boek! Simply Italian is een lekker dik kookboek. Ik vind het zelf ook erg mooi opgemaakt. Het staat vol met prachtige (food) foto’s en bestaat niet alleen maar uit gerechten. Nee, de zusjes hebben er voor gezorgd dat je ook weet waar je essentiele voorraad uit moet bestaan, wat de lekkerste kruiden zijn om je pasta mee op smaak te maken en zo nog veel meer. Zelf vind ik dat erg handig, want je moet natuurlijk wel een goede basis hebben voordat je échte Italiaanse gerechten kan maken.
kookboek5 image-2015-03-08(5)Het boek bestaat uit bestaat uit een aantal hoofdstukken, zoals antipasti, pizza, risotto, hoofdgerechten en desserts. Voor elk hoofdstuk staat een handige uitleg over de Italiaanse betekenis van dit eten. Zo betekend antipasti in het Italiaans ‘voor de maaltijd’ en wordt er in traditionele Italiaanse restaurants zúlke grote porties antipasti geserveerd, dat de normale mens daarna geen plek meer heeft voor een hoofdgerecht. Gelukkig hebben de zusjes rekening gehouden met de niet-Italianen onder ons en zijn alle recepten aangepast naar normale porties.
image-2015-03-08(7) image-2015-03-08(8)De recepten zelf zijn ook fantastisch. Er staan vaak stap-voor-stapfoto’s bij wat het wel heel makkelijk maakt om het zelf na te maken. De zusjes koken het liefst met verse ingredienten, maar dat hoeft niet te betekenen dat je moeilijk hoeft te doen. Nee hoor, de meeste ingredienten haal je gewoon bij de supermarkt of op de markt. Gelukkig maar, want ik hou er niet zo van om vijf verschillende winkels af te moeten gaan voor mijn avond eten.
image-2015-03-08(11)De citroen-kip lijkt me echt goddelijk, maar ook die pasta salade laat me niet koud. Sterker nog: er zitten bijna geen gerechten in dit boek waarbij ik denk, nah, laat me dat maar niet doen. En dat is bijzonder! Ook de foto’s waar ik het eerder over had zijn ook prachtig. Niet alleen foto’s van de lekkerste gerechten ooit, maar ook foto’s van de zusjes en van het prachtige land Italie. Je krijgt spontaan zin om een tripje naar de zon te boeken. Zeker een pluspunt.
image-2015-03-08(13) Een laatste dingetje wat ik erg leuk vind aan Simply Italian: aan het einde van het boek krijgt de lezer ook nog wat tips over Bella Italia. Waar kun je het beste overnachten als je een klein budget hebt? Welke steden zijn (verassend genoeg) de moeite waard om te bezoek? Enne… waar kun je nou écht goed Italiaans eten?
image-2015-03-08(6)Je merkt het al: ik ben enthousiast. Binnenkort komt er een recept aan uit dit boek, dus mocht je benieuwd zijn, stay tuned! Ben je nu al enthousiast? Dan is het boek o.a. te koop op Bol.com voor 25,00.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie