Travel: Vrijwilligerswerk in Uganda deel 3: Safari fotoverslag

En weer een nieuwe artikel over mijn vrijwilligerswerk in Uganda. Ditmaal ga ik het hebben over een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan: Op safari in Afrika!Wij hadden een safari geboekt bij Red Chili, een fijn hostel/hotel in Kampala dat ook dit soort tripjes organiseerde. Donderdag vertrokken we al richting Red Chili om daar een nachtje te slapen, want vrijdag ochtend vroeg vertrokken we naar de bush bush. Hier boven zat ik nog even te genieten van mijn ontbijt, cornflakes met een bord vers fruit!
Onderweg kreeg het busje vóór ons (ook van onze organisatie) pech! Dus midden in de wildernis stopten we even om hen te helpen. Ondertussen werd iedereen lek gestoken door muggen (behalve ik, want ik word nooit gestoken, mwuaha).Het eerste wat we zagen waren deze prachtige watervallen. Dit zijn de Murchison Falls, en daar is het park waar we naar toe gingen ook naar vernoemd. Per seconde persen er miljoenen liters water door één smalle gleuf. Dat geeft een kabaal joh, niet normaal!En kijk hoe dicht bij we konden komen! Wauw hee, wat een ervaring was dit. Hierna gingen we naar ons tentenkamp en was het al gauw tijd om te gaan slapen. De volgende dag stonden we vroeg op, omdat we dan écht op safari zouden gaan.

We kregen alleen wel te horen dat we ‘s avonds moesten oppassen, omdat er elke nacht kuddes wilde nijlpaarden over het terrein heen zouden lopen. Ik durfde ‘s nachts dus niet naar de wc, dat begrijp je. En er waren nog andere wilde dieren die even kwamen buurten…Zoals deze Pumba. Deze leuke gast probeerde mij nog aan te vallen terwijl ik rustig in mijn tent zat. Gelukkig konden andere mensen hem wegjagen. Later maakte ik dus nog deze heldhaftige selfie met Pumba.En toen was het dus echt tijd voor de gamedrive van vier uur. Met een safari busje waarvan het dak open ging gingen we er vandoor, en het was al snel raak! Als eerste zagen we een hele horde olifanten op een heuvelrug. Zo schattig. Kort daarop zagen we giraffes, een miljoen soort herten en reeën, veel verschillende vogels, waterbuffels en ook nog eens twee leeuwen. Ja, we waren behoorlijk tevreden, en ik heb super goede foto’s kunnen maken, zoals je hier boven ziet.Na de lunch gingen we opnieuw op pad, ditmaal om een boot-safari te doen. En even serieus he. Ik schat dat we zo een honderd nijlpaarden hebben gezien, als het er al niet meer zijn! Wat een bizarre beesten zijn dat. Ook zagen we een baby nijlpaardje (scháttig, dat kan je je niet voorstellen, ik wil er nu een adopteren), baby krokodilletjes, olifanten, buffels en veel Pumbas. Niet veel later zagen we trouwens ook een aantal grote krokodillen.Niet veel later zagen we een aantal grote krokodillen.We vaarden naar het begin van de Murchison Falls toe, en eenmaal aangekomen klauterden we uit de boot op een rots om lekker toeristisch een foto te maken. Ja, de bootsafari was ook heel erg geslaagd! De volgende dag was helaas het laatste deel van de safari aangebroken: de rhino sanctuary. Op dit moment zijn er in de súpergrote sanctuary zo een vijftien neushoorns. Als ze er eenmaal een stuk of dertig hebben, willen ze er een aantal terug plaatsen in het Murchison park (aangezien deze neushoorns bijna uitgestorven zijn). Eenmaal binnen zagen we na vijf minuten al een stuk of vijf grote neushoorns die lekker in de schaduw lagen te dutten. Op slechts vijftien meter afstand!Kijk nou, wat een indrukwekkend beest… Hierna was het helaas terug te gaan om naar Red Chili, waar we nog één nachtje zouden slapen, voordat we terug zouden gaan naar het weeshuis.

Dit is nog een behoorlijk verslag geworden! Maar wauw, wat was dit geweldig om mee te maken. Safari in Afrika, dat is toch echt een droom? Ik zou het zó nog een keer doen, zo indrukwekkend vond ik het!

Ben jij ooit op safari geweest?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie