Recipe: Raspberry lemonade smoothie

De laatste tijd heb ik veel meer zin in ijskoude limonade in plaats van warme chocomel. Ik ben gek op frambozen in drankjes en de typische ‘American lemonade’ trekt me ook wel, dus ik besloot deze te combineren! Hierboven zie je de ingrediënten al, maar ik zal ze ook nog even opschrijven:

– 2 citroenen
– 4 limoenen (ja, ik weet dat er maar 3 limoenen op de foto staan!)
– 1 cup frambozen
– 1 cup suiker
– Water

Hoe maak je het?
Begin door de citroenen en limoenen uit te persen. Dit mag gewoon bij elkaar in één bak.
Doe daarna één cup limoen/citroensap in een pannetje en breng het aan de kook. Zodra het kookt voeg je de suiker toe die je er goed doorheen roert. Blijf roeren tot de suiker helemaal is opgenomen.
Doe daarna de frambozen, de rest van het limoen/citroensap  en twee cups water in de blender. Blend dit goed door elkaar.
Gebruik daarna een zeef om alle frambozenpitjes uit het sap te krijgen. Dit is nogal een rotklusje (het duurt namelijk wel even), maar eigenlijk wel echt noodzakelijk. Anders zitten er allemaal vieze pitjes tussen je tanden straks.
Voeg daarna drie cups water en het limoen/citroen/suikersap toe. Roer dit goed door elkaar, laat het even afkoelen in de koelkast en je hebt een heerlijk zomers drankje!Ohh, ik vind dit zo een heerlijk drankje! Een beetje zurig door de citrusvruchten, maar tegelijkertijd ook zoet door de suiker en de frambozen. Ja, ik vind dit echt een aanrader. Ga jij het eens uitproberen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie