Mijn travel wishlist

Ik heb al heel wat mooie reizen mogen maken in mijn korte leventje. Met mijn ouders ging ik o.a. naar Amerika en Jamaica, met mijn vriend ben ik al in Uganda en Nepal geweest en met vriendinnen heb ik Londen, Praag en nog vele andere steden onveilig gemaakt. Toch staat er nog heel wat op mijn Travel Wishlist.

Heel eerlijk: Ik probeer nu al tien minuten te bedenken in welke landen/plekken ik allemaal al geweest ben, maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik tientallen plekken mis. Ik heb echt de luxe gehad dat mijn ouders ook van reizen hielden en dit hebben meegegeven aan mij.

Zo uit mijn hoofd ben ik al in de volgende landen op vakantie geweest: Amerika (Miami, Orlando, Tampa, Las Vegas), Curacao, Bonaire, Jamaica, Mexico, Cayman eilanden, Barbados, St. Thomas, Antigua, Dominica, Dominikaanse Republiek, Puerto Rico, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italie, Engeland, Tjechie, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Uganda, Nepal en India.

Ik besef dat ik mezelf heel gelukkig mag prijzen met deze enorme lijst, maar toch heb ik nog behoorlijk wat wensen op travel gebied:
Brazilie
Ik roep al heel lang dat ik ooit eens Brazilie wil zien. Het liefst wil ik tijdens de Carnaval in Rio de Janeiro vertoeven, dat lijkt me helemaal geweldig! Heerlijk feestend door de straten van Rio rondlopen, lekkere hapjes eten en compleet uit ons dak gaan. Op het strand van Copecabana liggen (wie heeft nu ook het liedje in zijn hoofd?) en dansen op Braziliaanse beats.

Maar ook de natuur in Brazilie lijkt me geweldig. Het Amazone gebied wil ik zo ontzetend graag zien! Je kunt daar met roze dolfijnen zwemmen, ik wil op zoek gaan naar exotische beesten en ik zou eigenlijk ook wel eens een piranha willen vangen.
Indonesie
Mijn vaders kant van de familie is Indonesisch, dus ik heb een beetje Indo bloed in me. Jammer genoeg heb ik niet zo een mooi kleurtje als mijn opa, tantes en nichtje hebben! Op verjaardagen eet ik me gek aan Indonesisch eten maar ik ben voor de rest nog nooit in Indonesie geweest. Dat moet veranderen!

Ik zou graag Bali willen zien en de paradijselijke Gilli eilanden. Wat zou ik daar graag eens willen surfen! Niet dat ik dat kan, maar ik zou het dolgraag willen leren. Daarnaast klinkt chillen aan een azuurblauwe zee ook wel goed in mijn oren. Maar ook met zonsopgang de Bromo vulkaan beklimmen, slenteren op een marktje in Jakarta of een mooie tempel bezoeken staat op mijn bucketlist.
New York
Ik ben al tig keer in Amerika geweest, maar nog nooit in New York. It’s a shame! Elke keer als ik deze stad voorbij zie komen in films, op blogs of op tv zwijmel ik weg. Ik wil er graag eens naar toe. Mijn ogen uitkijken op Times Square, hardlopen door Central Park, shoppen op Fifth Avenue en een musical bekijken op Broadway.

Vooral dat laatste lijkt me wel wat. Ik ben gek op musicals en de beste plek ter wereld om er eentje te zien is toch wel in New York! Ook zou ik graag het Natural History Museum willen zien (stiekem ben ik gek op musea). Een Gossip Girl tour staat ook hoog op mijn lijstje en natuurlijk wil ik graag het indrukwekkende Ground Zero monument zien. Zo veel te doen, zo veel te zien!
Griekenland
Even wat dichter bij huis, haha. Ik heb al veel van Europa gezien maar helaas ben ik nog nooit in Griekenland geweest. Het lijkt me geweldig om te gaan eiland-hoppen. Lekker tientallen eilandjes af gaan, overal een beetje cultuur snuiven, Griekse moussaka eten en de sirtaki dansen.

Een vriendinnetje van mij is er al eens geweest en heeft daar een Mamma Mia tour gedaan. Zou ik dat ook willen? Uhhhhhh, JA! Hoe leuk is dat! Het Melissani meer staat ook hoog op mijn lijstje. Dat schijnt een ondergronds meer te zijn waarvan het dak is ingestort. Athene wil ik ook graag zien, ik hoor dat de architectuur daar geweldig is.
Canada
Ik zou graag Canada eens willen zien. Ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar ik denk dat ik het wel wat vind, snowboarden door de spierwitte sneeuw in Canada. Sowieso lijkt mij de natuur in Canada geweldig.

Er zijn veel natuurparken waar je lange trails kan volgen. Wel heb ik gehoord dat je moet oppassen voor grizzly beren. Die zou ik dus niet graag willen tegenkomen, haha. En natuurlijk staan de Niagara watervallen op mijn lijstje. Maar buiten de natuur om zou ik ook graag de grote steden Toronto en Montreal willen bezoeken.
Tanzania
Natuurlijk kon Afrika niet ontbreken in dit lijstje! Tanzania ligt naast Uganda en toen we daar waren had ik nog ergens de hoop dat we ook Tanzania konden bezoeken. Maar helaas, dat was een beetje te hoog gegrepen. Dus ik wil weer terug naar het mooie, prachtige, woeste en indrukwekkende Afrika.

Ik wil het Serengeti park bezoeken en op safari gaan. De wildlife in Tanzania lijkt me fantastisch, en ditmaal zou ik nog zó veel meer willen zien als ik in Uganda heb gezien (al is dat best wel onmogelijk). Ik wil uitrusten in het idyllische Zanzibar terwijl ik in een kristalblauwe zee zwem, tussen gekleurde vissen door. En ik wil ook de Kilimanjaro zien, de hoogste berg in Afrika.

Ik heb nog meerdere landen op mijn lijstje staan, maar deze staan wel erg hoog. Hopelijk krijg ik ooit nog de kans om ze allemaal af te strepen!

Bronvermelding: Geen van deze foto’s zijn mijn eigendom.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie