Recipe: Witte chocolade cheesecake

Ik geef jullie vandaag het top-secret recept van mijn befaamde witte chocolade cheesecake. Heerlijk machtige cheesecake, een vleug witte chocolade, en een crunchy koek-bodem. Geloof me, dit is een van die recepten die je tenminste één keer in je leven moet maken. Om daarna verslaafd te raken!Geloof me jongens, dit is écht lekker. Ik maak dit voor elke verjaardag, voor elk uitje, voor elk feest. Elke keer weer, en het blijft een succes! Hier nogmaals ingrediënten:
Ingrediënten:
250 gram mascarpone
Een heel pak Bastogne
200 ml slagroom
250 gram monchou
225 gram witte chocolade
Een paar blokjes melkchocolade
Ongeveer 80 gram boter
80 gram suiker
Begin door de Bastogne koekjes te verkruimelen. Ik doe de koekjes altijd in een goed afsluitbare plastic zak, waarna ik er op in begin te slaan met een glas. Daarna rol ik er met een deegroller over heen, totdat ik echt kleine kruimels heb.
Smelt daarna de boter in de magnetron. Het hoeft niet helemaal vloeibaar te worden, gewoon een beetje zacht is goed. Vermeng dit met de koekkruimels.
Bekleed een springvorm met bakpapier en vet het nog een beetje in met boter. Doe het mengsel dan in de springvorm en druk het heel goed aan met een lepel.
Smelt vervolgens de witte chocolade. Ik doe dit altijd op de au-bain-marie manier: een pannetje vullen met water, dit op het vuur zitten, een kleiner pannetje in de grote pan zetten en daar de stukken witte chocolade in doen.
Laat de chocolade even lekker smelten en mix ondertussen de mascarpone, monchou, suiker en slagroom met elkaar. Hierboven had ik het nog niet helemaal goed gemixt. Een paar stukjes is niet erg hoor.
Zodra de chocolade is gesmolten giet je het bij het mengsel van monchou/slagroom etc. Dit meng je tevens goed door elkaar (ik gebruik een mixer).
Giet (of nou ja, spatel) het mengsel dan in de springvorm en strijk het glad. Best lastig, zoals je kan zien ;).
Rasp daarna een paar stukjes melkchocolade over de taart heen. Dit ziet er eigenlijk vooral leuk uit!
Zet vervolgens de taart ongeveer vijf uur in de koelkast. Zelf maak ik hem altijd de avond van tevoren zodat ik het een hele nacht in de koelkast kan bewaren. Dan is het de volgende ochtend sowieso helemaal goed.Ik ben vergeten mooie na-foto’s te maken, maar hier is ie dan! Ohhh jongens, hij is zo lekker. Het is vrij machtig, dus je hoeft geen grote stukken te snijden voor je gasten. Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie