The Travel Tag

Ik zag deze travel tag bij GoYvon.com en vond hem gelijk leuk! Ondanks dat ik niet echt een reisblog heb vind ik het leuk om blogjes over mijn reizen te schrijven. Een tag is altijd leuk om te doen en zéker deze. Kom alles te weten over mijn favoriete manier van reizen, mijn lievelingsland en mijn mooiste reiservaring!Aan welk land heb je je hart verloren?
Sowieso Uganda. Ik heb er drie maanden vrijwilligerswerk gedaan bij een weeshuis en sindsdien ben ik verliefd op dit land. Ik zou er zó weer een aantal maanden naar toe kunnen gaan. Ugandezen zijn ontzettend pure en hardwerkende mensen. Ze lieten me zo welkom voelen. De natuur is er prachtig, maar vooral de sfeer daar doet het hem. Natuurlijk is er een hoop onrust (het blijft een land in Afrika) maar daar merk je niks van als je er woont.

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?
Ik reis het liefst met een vliegtuig. Ik vind het heerlijk om te vliegen! Lekker door de wolken zweven en binnen een dag op de bestemming van je dromen aankomen (behalve als je naar Australië gaat dan). Ik ben ook echt niet bang om te vliegen, gelukkig. Dat lijkt me zo naar.

Noem een land waar je nooit naar toe zou willen.
Twee jaar geleden riep ik heel hard dat ik nooit naar een onveilig land zoals Uganda zou gaan. Ja, serieus! En kijk hoe dat is afgelopen. Ik denk dat er nu geen enkel land is waar ik écht nooit naar toe zou willen. Ja, misschien Irak of Iran, omdat me dat gewoon extreem onveilig lijkt.
Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?
Oh, dat is echt veel te moeilijk om te beantwoorden. Ik vond de Sipi Falls in Uganda ontzettend mooi. Prachtige watervallen, echte Afrikaanse dorpjes en een uitzicht waar je U tegen zegt. Ook blijf ik gek op Grote Knip op Curaçao, het mooiste strand wat je ooit in je leven zult gaan zien. En Riomaggiore in Italie is een pracht plek.

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard?
Ik ben geen strandganger. Misschien omdat ik mijn hele leven zo ongeveer op het strand heb gewoond, haha. Nee, laat mij maar dingen doen! Ik ben sowieso een ontdekker. Ik wil van alles zien en beleven. Daarnaast vind ik backpacken geweldig (hoewel ik wel moeite heb met weinig spullen mee nemen), maar kan ik een luxe vakantie zo of en toe ook wel waarderen. Als ik maar dingen kan doen!

Welk land staat bovenaan je wishlist?
Ik zou heel graag een keer naar Brazilie lijken. Gewoon omdat het me een fantastisch land lijkt. En dan carnaval vieren in Rio de Janeiro, haha. Ook wil ik al heel erg lang naar New York, maar dat is natuurlijk geen land.  En ik wil Macchu Picchu zien in Peru.
Wie is je favoriete reisgenootje?
Verschillende mensen! Ik ga natuurlijk heel graag met Tim op reis. Maar ik heb ook mijn vriendinnetjes Laura en Natasha waar ik al verschillende dingen mee heb gedaan, waaronder een eurotrip door Europa, Curaçao, Londen en Spanje. En vroeger ben ik altijd veel op reis gegaan met mijn ouders (natuurlijk), wat ook altijd prima was.

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?
Meer een planner. Ik vind het ook echt heel erg leuk om uit te zoeken wat er allemaal te doen is, hoe veel het kost, wanneer we iets kunnen doen, waar we lekker kunnen eten etc. Die voorpret vind ik al leuk!

Naar welke plek wil je zeker een keer terug?
Uganda, sowieso. Het liefst dit jaar nog, maar ja, dat kan niet zo makkelijk. Daarnaast ben ik verliefd geworden op Praag (Tjechie), en ik verwacht dat ik daar zeker wel nog eens terug zal komen. Al ben ik er al drie keer geweest, haha. En ik wil nog eens terug naar Mexico.
Waar heb je het lekkerste gegeten?
Ik heb echt goddelijk ijs op in Verona. Niet normaal lekker! In Nepal smulde ik van groene curry en een soort rozemarijn/cream pasta, ook ontzettend lekker. En op Curaçao ben en blijf ik gek op kaas-pastechi’s.

Wat is je favoriete stad?
Miami of Las Vegas, denk ik. Allebei hele mooie en gave steden op een andere manier. Miami is al eeuwen favoriet omdat het een mix is tussen stad, strand, Noord-Amerikaans en Latin. Las Vegas is gewoon een speeltuin voor volwassenen, te bizar en fascinerend voor woorden. (En stiekem is Praag ook een favoriet en, vooruit, Parijs ook).
Noem je mooiste reismoment.
Douchen onder een waterval in Uganda staat wel erg hoog bovenaan. Wat een súper ervaring was dat, zeg. Maar ik denk dat het mooiste moment in Nepal was. Boven op een olifant zitten in het water, terwijl hij ons helemaal nat spoot. Lekker samen in het water liggen daarna en met een olifant badderen. Wauw, wat had ik daar lang van gedroomd! Haha, beide dingen hebben te maken met water.

Wat zal je nooit vergeten om mee te nemen op reis?
Paspoort, spiegelreflexcamera, telefoon, bikini, en een EHBO-tasje vol met noodzakelijke spullen. Pleisters, jodium, paracetemol, laxeermiddel, anti-muggenspul.

Wat is je favoriete werelddeel?
Pfoe, dat is een lastige. Ik twijfel tussen Noord-Amerika, Afrika en Europa. Noord-Amerika omdat ik de USA geweldig vind en ook Curaçao in Noord-Amerika ligt. Afrika puur en alleen omdat Uganda daar in ligt, maar ja, dat is niet echt een goede reden haha. En Europa omdat ik serieus vind dat de architectuur en cultuur in vele Europese steden geweldig is.
Heb je een favoriete reisquote? Zo ja, welke?
Ik heb er twee. Allebei om eerlijk te zijn redelijk standaard quotes, maar ik vind ze prachtig.
 

Wat is je minst leuke reiservaring?
Buikgriep hebben in een klein dorpje in Afrika terwijl we op doorreis waren. Bah, wat een nare ervaring was dat. Sowieso is het nooit leuk om ziek te zijn op reis! Oh, en we hadden eens een knotsgekke taxi-chauffeur die keihard langs een afgrond reed (ongeveer twee uurlang) en niet eens afremde voor een bocht. Ook was de weg maar groot genoeg voor één auto en wij kwamen natuurlijk een tegenligger tegen… Terwijl wij aan de kant van het ravijn zaten. Ik ben nog nooit zo bang geweest, haha.

And last but not least: Wat is je gaafste reiservaring?
Dit is een beetje dezelfde vraag als ‘Noem je mooiste reismoment’. Maar dan noem ik er gewoon nog een paar op! Zip-linen in Jamaica, de Taj Mahal in het echt zien, racen door New Delhi in een tuk-tuk, duiken in de onderwaterwereld van Bonaire, met een limousine de strip in Las Vegas over… Het zijn er te veel!

Wat een leuke tag was dit! Echt iets voor mij. Wie het wilt mag hem overnemen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie