Cinema Club #2

Zo, het is alweer even geleden dat ik een Cinema Club heb gepost. De laatste tijd heb ik weer een aantal leuke films gezien, zowel in de bioscoop als gewoon thuis. En die deel ik graag met jullie!
The Bucket List
Miljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en arbeider Carter Chambers (Morgan Freeman) ontmoeten elkaar op een speciale kanker-afdeling in een ziekenhuis. Beide mannen zijn terminaal ziek en hebben niet lang meer te gaan. Toch hebben ze beiden nog genoeg dingen die ze willen gaan doen. Op een dag besluit het oude tweetal om uit het ziekenhuis te ontsnappen om de lijstjes met dingen die ze ooit nog hadden willen doen te gaan uitvoeren.

Deze film is al best oud, maar ik had hem nog nooit gezien. Zonde, want ik vind Morgan Freeman zó een goede acteur! Ik had eigenlijk verwacht dat The Bucket List heel erg zielig zou zijn. Daarom heb ik hem denk ik nog nooit bekeken. Gelukkig valt dit reuze mee. Het is juist vaak erg grappig en over het algemeen een fijne feelgood-movie (met natuurlijk wel een aantal zielige scenes – hey, het gaast over terminaal zieke oude mannen).

De eerste helft van de film speelt zich vooral af in het ziekenhuis. Nu ik er aan terugdenk is dat eigenlijk vrij saai. Tijdens het kijken zelf had ik er weinig moeite mee, en dat komt doordat je tijdens die eerste helft de hoofdrolspelers echt leert kennen. Dat is natuurlijk ook belangrijk. De tweede helft vond ik echter wel leuker, omdat ze toen echt dingen van hun ‘bucket list’ gingen afstrepen. Lekker avontuurlijk doen, die oude mannetjes!

Ik raad het aan… Als je van Morgan Freeman houd, tegen een traantje op zijn tijd kan en vooral zin hebt in een mooie, fijne film.
Big Hero 6
Big Hero 6 draait om Hiro Hamada, een wonderkind en robotica-expert. Hij raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hightech stad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend – de robot Baymax – sluit Hiro zich aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad te redden.

Deze film keek ik onlangs met mijn vriend, omdat we beiden wel van animated movies houden. We hadden eigenlijk vrij weinig verwachtingen van de film omdat we er niks van af wisten. Gelukkig was hij heel erg leuk!

Ik werd verliefd op Baymax, de knuffelige witte ‘robot’ in de film. Op en top een robot die een klein beetje in de war raakt als er iets niet volgens zijn handleiding gaat. Tegelijkertijd merk je dat hij steeds meer en meer menselijk begint te worden, omdat hij op het eind toch wel laat blijken dat hij van Hiro houd. Zo lief.

Ook heb ik een aantal keer met ingehouden adem zitten kijken. Zelfs met een brok in mijn keel. Want er gebeuren ook wat minder leuke dingen in de film die ik zelf niet zag aankomen. Maar ook dat past er bij en maakt het in zijn geheel een prachtige film. Ik vind het weer een knap staaltje animatie werk en wat mij betreft past het zo tussen de klassiekers. Geen Oscar-waardige film, maar wel een heerlijke film die ik zeker zou aanraden om te kijken.

Ik raad het aan… Als je van animated movies houd. En zelfs al hou je er niet van, dan nog moet je hem eigenlijk eens bekijken. Punt!
Focus
Nicky (Will Smith) is een meester op het gebied van misleiding, die een relatie krijgt met de nieuwbakken oplichtster Jess (Margot Robbie). Terwijl hij haar de fijne kneepjes van het vak leert, ziet hij in haar een risico en verbreekt de relatie. Drie jaar later duikt zijn voormalige vlam, nu een volleerde femme fatale, op in Buenos Aires, tijdens een lucratieve autorace. Nicky speelt een levensgevaarlijk spel, zij gooit al zijn plannen in de war en raakt de doortrapte oplichter volledig van de wijs.

Deze film zag ik laatst in de bioscoop. Ik had er vrij hoge verwachtingen van, ondanks dat ik eigenlijk niet wist waar de film over ging. Ik hoorde namelijk overal om me heen dat deze film zó goed was!

Gelukkig heeft hij me niet teleurgesteld. Want jongens, wat is Focus geniaal. In feite gaat het over oplichters, dieven en schavuiten. Maar het verschil tussen hem en een ordinaire winkeldief is dat hij er een hele organisatie achter heeft zitten. En hij en zijn ‘collega’s’ weten precies hoe je iemand zijn zakken moet rollen…

Ik vond het geniaal om te zien hoe dieven in feite te werk gaan. Wat een slimme trucjes zitten er achter! Ik kan me voorstellen dat het in het echt wellicht wat minder smooth gaat, maar toch denk ik dat er een grote kern van waarheid in zit. Ook vond ik de film een klein beetje een mindfuck. Er gebeuren steeds dingen waarvan ik denk ‘Huh? Hoezo dan? Wanneer? Wat?’. Dat zegt wel genoeg, denk ik. Al met al een retegoede film die werkelijk voor iedereen geschikt is. De makers van de film zeggen dat dit een romantische actie-comedy is maar daar ben ik het niet zo mee eens. Ik vond zelf dat er weinig actie in zat. Het is wel vrij romantisch af en toe en ik heb ook een aantal keer hardop gelachen, dus dat zit wel snor.

Ik raad het aan… Als je het leuk vind om te zien hoe oplichters te werk gaan, maar ook als je van een romantische comedy houd.Gone girl
Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. De volgende ochtend keert hij terug naar huis en blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.

Ik wilde deze film al super lang zien en eindelijk, afgelopen week was het zo ver! Ik moet zeggen dat ik hoge verwachtingen had door alle goede reviews. Toen ik eenmaal begon met kijken vond ik het er nog dik op liggen dat Nick zogenaamd Amy had vermoord. Ik vond dat wel iets te overdreven, dus ik dacht al wel dat er een addertje onder het gras zou zijn. En ja, die kwam er! Een boel zelfs. Ik ga voor de rest niks verklappen want ik vind écht dat je met een open blik en een neutrale houding hier naar toe moet gaan.

Dus vandaar dat deze review ook wat korter is dan de rest, haha. Gone Girl is een spannende film, die ik wel een klein beetje sloom op gang vond komen. Ik wist niet zo goed wat ik van moest verwachten, het begin was een beetje artsyfartsy, een beetje langzaam. Maar later werd het steeds beter en beter!

Zoals je ziet zijn alle films die ik de afgelopen tijd heb gezien dikke aanraders! Ook wel eens fijn, toch? Als ik ééntje moest uitkiezen als beste film ga ik toch wel voor Focus. Zeker de moeite waard!

Heb jij een van deze films al gezien?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie