Waarom cruisen wél leuk is

Ik ben in mijn leven al drie keer op cruise geweest. Nou begrijp ik wel dat veel mensen cruisen bestempelen als ‘een vakantie voor bejaarden’, maar zelf ben ik het daar absoluut niet mee eens! Je vaart in feite de wereld rond, bezoekt fantastische plekken en ondertussen geniet je ook nog eens van een all-inclusive verblijf op een boot. Het begon ooit in 2007, toen mijn ouders besloten dat we toch echt eens op cruise zouden gaan (met mijn opa en oma). Mijn opa heeft jarenlang gewerkt op een cruiseschip en wilde al jaren met ons een cruise maken. Eindelijk kwam het er dan van.

De eerste keer vaarden we met de Carnaval Destiny vanaf Puerto Rico. De Carnaval schepen staan er wel om bekend dat ze ook leuk zijn voor de jeugd. Veel zwembaden, waterglijbanen, een bioscoop, vele restaurants en leuke optredens in het theater ‘s avonds. Ik keek mijn ogen uit!
Overdag bezochten we eilanden zoals Barbados, St. Thomas en Antigua, en ‘s avonds dineerden we in het restaurant waarna we een show bezochten. Soms was dit een musical, de andere keer was een illusionist bezig op het podium en aan het eind van de vakantie kwam de klapper: een heuse Las Vegas show met showgirls en vuurspuwers. Fantastisch!

Ook waren er dagen dat we niet zouden aanmeren aan land. Die dagen vulde ik met zwemmen, films kijken, rondhangen in het casino (zonder actually te spelen natuurlijk) en lekker veel eten. Want tja, alles was toch inbegrepen.

De tweede cruise maakte ik een jaar later (vanaf Miami) en ditmaal gingen we naar Mexico, Jamaica en de Cayman eilanden. Fantastisch om deze plekken eens te mogen bezoeken.

Wat ik nog niet verteld heb is dat je op het schip al tours kon boeken voor de plekken waar we aanmeerden. Nou ben ik altijd wel van het zelf ontdekken, maar als je slechts één dag hebt is het toch wel fijn om een vullend dagprogramma te hebben. Zo gingen mijn vader en ik ziplinen in Jamaica waarna we met een taxi Jamaica gingen verkennen.

Ditmaal waren we weer met een Carnival cruise, echter zaten we nu wel op een ander schip: de Triumph. In principe hetzelfde, dus je hoefde je echt nooit te vervelen.
Twee jaar geleden maakte ik voor het laatst een cruise. Omdat mijn opa en oma vijftig jaar getrouwd waren namen ze ons mee op een cruise door Noorwegen. We gingen ditmaal met de Holland Amerika lijn, omdat mijn opa hier dus jaren op had gewerkt. Dit staat bekend als een wat ‘saaiere’ cruisemaatschappij, en ik snap het wel als je het vergelijkt met de Carnival schepen. Het is wat minder gericht op kinderen en ook zag ik wat meer bejaarden dan op de andere boten waar ik op was geweest.
Echter vond ik dit vooral een erg indrukwekkende cruise omdat we elke dag door de fjorden van Noorwegen vaarden. Ik heb urenlang op mijn balkon gestaan om te genieten van het uitzicht. We vaarden langs gigantische watervallen, wat natuurlijk ook genieten was. Overdag bezochten we mooie plekken en ook hier boekten we elke keer een tour. Anders kwam je gewoon niet op de mooie plekken die Noorwegen te bieden had. Ditmaal was mijn nichtje mee en ook zij heeft zich kostelijk vermaakt. We gingen om 12 uur ‘s nachts naar het ijsbuffet, propten ons vol bij het Indonesische restaurant en keken naar de mooiste shows. We zagen de mooiste ijssculpturen en deden een high tea met mijn moeder en oma. En ja, alles zat er bij inbegrepen.Ik snap dat het niet voor iedereen is weggelegd maar ik vind op cruise gaan fantastisch. Lekker jezelf in de watten leggen terwijl je ook nog eens de mooiste plekken afgaat. Hopelijk heb ik jullie een beetje enthousiast kunnen maken, want ik vind oprecht dat iedereen dit één keer in zijn leven moet proberen!

En, het is helemaal niet zo duur als iedereen denkt. Je kunt dus al een cruise boeken vanaf 150 euro. Dat vind ik écht niet duur.
Heb jij wel eens een cruise vakantie gemaakt?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie