Weekend Europapark

Alweer een maand geleden ging ik met een groep collega’s naar het Duitse pretpark Europapark! Ik heb het hele weekend (tot vervelens toe) foto’s gemaakt die ik NU met jullie ga delen. Het heeft even geduurd maar bij deze. Veel achtbanen, eten, gekkigheid en autoritjes.Groepsselfie! Met mijn selfiestick die ik speciaal voor deze reis had aangeschaft, haha. We waren met zijn negenen en reden lekker luxe met drie auto’s. Ik reed ook!
We konden natuurlijk niet vertrekken zonder genoeg proviand (snoep) in de auto te hebben. Waaronder kinder surprise eieren! Deze foto maakte ik toen we in de file stonden.
Ennnn tijd voor lunch. We hadden zelf zo een 50 broodjes meegenomen, boter, kaas, worst, etc.
Een collega maakte heel lief een Paashaas uit een stukje kaas, haha. Het was tenslotte bijna Pasen.
Mijn auto was het snelst en toen we hadden getankt moesten we nog wachten op de andere auto’s. Dus besloten mijn auto-genootjes en ik lekker een ijsje te kopen.
Na 7 uur rijden waren we er dan. Eenmaal aangekomen in de huisjes installeerden we onszelf en gingen we niet lang daarna uit eten. Een collega en ik bestelden een fles zoete witte wijn, en kregen het in deze luxe wijnkoeler, haha.
In een pizzeria kan een pizza natuurlijk niet ontbreken!
En ja hoor, ik had hem helemaal op. Collega Tessy at heel grappig de randjes niet op, maar alleen het midden van de pizza.
Na het avondeten besloten we nog even naar de fonteinenshow in een van Europapark’s hotels te gaan. Dit was alleen nogal een deceptie, haha. Echt, niks aan. Het regende ook!
Goed, dan maar naar het huisje. Lekker drankjes doen en spelletjes spelen.
De volgende ochtend vroeg uit bed voor een hele dag Europapark! We hadden de tafel netjes gedekt.
Hoeraaaaa we zijn er bijna!
Groep foto! Bij de bekende Eurapark muis. Lekker in de regen, zoals je ziet, haha.
We begonnen maar in Nederland. Lekker makkelijk.
Koffie kopjes!
De meesten van ons wilden er niet in omdat we daar allemaal misselijk in worden, maar drie besloten de uitdaging aan te gaan. Zie hier mijn poging om ze te fotograferen.
En daar gingen we in de houten achtbaan! Wodan heette hij volgens mij. Super gaaf en echt super snel.
Ondertussen kregen we het een beetje koud en gingen we wat koffie drinken. Behalve Roy, Roy ging aan het bier.
Gevolgd door een lekkere Duitse maaltijd. Currywurst!
We gingen in een soort van Pagode. Alleen draaide hij niet rond! Ik keek dus vijf minuten op dit uitzicht uit. Ook leuk hoor, maar het zou leuker zijn geweest als hij ook had rondgedraaid.
En lol dat we hadden om deze spiegel, hahaha. Dit was in de wachtrij voor een (redelijk saaie) kinderattractie.
Hier waren Tessy en ik zo te zien heel serieus bezig om dingen neer te schieten.
‘s Avonds aten we weer bij dezelfde pizzeria en deelde ik een bananensplit met een collega. Zo.lekker.
We huurden twee appartementjes en de één was echt het feesthuis. Wij hebben er tot een uur of 12 gezeten maar vonden het daarna wel welletjes. Ik kon écht niet meer na een lange dag Europapark :p. Eenmaal in bed appten we deze foto door in de groepswhatsapp, haha. Uiteindelijk zijn zij nog tot een uur of 4 doorgegaan.
Oh ja, deze foto appten we ook nog door. We waren een beetje zeiknat geregend dus onze schoenen hingen allemaal gebroederlijk over/in de verwarming.
‘s Ochtends was het weer tijd om te vertrekken! Het plan was eerst om twee dagen Europapark te doen, omdat we toch gratis naar binnen kunnen met onze Efteling pas. Helaas waren de regels veranderd (of nou ja, strenger geworden) en mochten we echt maar één dag naar binnen. Dus besloten we om maar door te rijden naar Phantasialand.
Onderweg stopten we bij een tankstation om te tanken en even te lunchen.
En het is niet te geloven, maar toen we in Phantasialand aankwamen viel de stroom uit. Echt net op het moment dat wij er voor stonden. We mochten uiteindelijk gratis naar binnen (als in, we mogen nog een keer terug komen met onze personeelspas, normaal mag je maar 1 x per jaar). Heel gek om in een pretpark rond te lopen waar níks het doet. Geen muziek, geen attracties, geen eten, geen licht.

Na een uur ging alles weer aan en besloten een collega en ik nog in een ‘eng’ spookhuis te gaan. Waar ik deze selfie met een geest maakte, haha. Daarna reden we weer naar huis. En onze minions reden braaf mee. We dineerden nog bij McDonalds en toen was het alweer klaar.

Wat een leuk weekend was dit! Een paar teleurstellingen (mijn iPhone scherm is gebarsten, we mochten Europapark niet in en Phantasialand was uitgestorven) maar dat maakt het serieus niet minder leuk. We hebben het er nog stééds over en een tweede trip staat al in de planning.

Ben jij ooit in Europapark of Phantasialand geweest?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie