Tips voor roadtrippen met de auto

Mijn Opel Corsa en ik zijn onafscheidelijk. Ik heb hem nu al vier jaar en ik ben er nog steeds onwijs blij mee. Het leukste vind ik nog steeds wel om lekker te gaan roadtrippen samen! Plus andere vriendinnen of mijn vriend, natuurlijk. Heen en weer naar Parijs, 7 uur rijden naar Europapark of simpelweg een dagje Zwolle. Ik geef tips!1070084_10151735568984738_441021805_nIk ben gek op autorijden en vind het niet eng om zomaar een verre reis te maken met mijn auto, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat heeft. Vandaar dat ik een paar fijne tips & tricks op een rijtje heb gezet voor je. En dan heb ik het niet over rijden door Indonesië of Taiwan, maar gewoon, even op en neer naar Berlijn of een dagje België. Hoewel je deze tips natuurlijk op alle soorten reisjes kan toepassen.

Als je nog niet overtuigt bent om een roadtrip te maken raad ik je aan om dit artikel van Travelvalley te lezen. Vijf redenen waarom je echt eens een roadtrip door Europa moet maken. Als je nu nog niet wilt, weet ik het ook niet meer.

Mijn tips & tricks
1. Als je samen met iemand gaat en je de benzinekosten wilt delen, is het handig om je auto helemaal aan het begin van de reis vol te tanken. Dit betaal je dan zelf. Gedurende de reis tank je steeds weer als het nodig is en als je weer thuis bent, tank je hem helemaal vol. Verzamel alle bonnetjes (behalve die van de 1e keer dat je tankte) en je weet precies hoeveel benzine je hebt verbruikt en dus hoeveel je hebt betaald! Makkelijker om te delen. Het is misschien een flink bedrag als je de 1e keer je tank vol moet tanken (zeker als je net als ik er vaak gewoon ‘even’ 20 euro ingooit), maar het is wel het handigst.

2. Je kunt trouwens altijd van tevoren een ruwe schatting maken van de benzinekosten, zelf doe ik dat altijd via deze website.

3. Maak een leuke playlist! Echt, soms doet de radio het gewoon niet in Noord-Limburg of Zuid-Duitsland. Hij weigert gewoon te werken. Hoe fijn is het dan als je een aantal gebrande CD’s in je auto hebt liggen (of als je een luxere auto hebt dan ik, een usb stick die je kan inpluggen).

4. Prop je auto niet te vol met spullen. Dat kost meer benzine. Echt ;). En het scheelt ook nog eens een hoop met snelheid.
226323_10150178814774738_2648718_n5. Neem een EHBO-kitje mee. En dan bedoel ik niet alleen de noodzakelijke medische dingen, maar ook een fles water, een aantal koekjes, deoderant etc. Je weet namelijk nooit waar je terecht komt en waar het dichtstbijzijnde pompstation is. Wat ik sowieso altijd mee neem zijn paracetemol, pleisters, een schaartje, Imodium, Dulcolax, water, oreokoekjes, Sultana crackers, zaklamp, deo, tandpasta en een tandenborstel. Als je lenzen hebt (zoals ik) is het handig om een lenzendoosje met vloeistof plus je bril voor in de auto te leggen.

6. Tip als je een auto wilt huren: wist je dat een auto met open dak veel meer benzine verbruikt dan een normale auto? Echt! Het klinkt natuurlijk gaaf om met wapperende haren door Spanje te rijden, maar ja, als je op de centjes wilt letten zou ik toch maar een andere auto kiezen. Bovendien hebben deze auto’s vaak ook een kleinere kofferbak.

7. Het belangrijkste is natuurlijk dat je auto in orde is. Kijk dus voordat je gaat rijden je hele auto goed na! Dit voorkomt een hoop eventuele problemen op de weg. Op internet kun je genoeg checklists vinden die het makkelijker maken om je auto na te kijken (als vrouw zijnde, haha). Mocht je nou onverhoopt nog kapotte onderdelen tegenkomen, dan zou ik even op auto-onderdelen24.nl kijken. Zoals je ziet heb ik de Opel pagina aangeklikt, want ik heb nou eenmaal een mooie Opel Corsa. Maar ze hebben ook onderdelen voor andere auto’s. Ja, ook als vrouw zijnde kun je makkelijk je mistlamp vervangen of je reinigingsvloeistof bijvullen!

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Ik ben onlangs nog zeven uur heen en zeven uur terug gereden naar Europapark in Duitsland en ga binnenkort een weekend naar Gent. Komt helemaal goed dus, als ik mijn eigen tips maar volg..

Maak jij vaak roadtrips met de auto?

*Dit is een gesponsord artikel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie