iPhone diary van Curaçao!

Misschien wisten sommige het al, misschien wisten jullie het niet, maar ik ben op vakantie geweest naar Curaçao! Afgelopen maandag ben ik terug gekomen en wat heb ik genoten. Ik ben er opgegroeid en mijn papa woont er nog, dus die zijn we gaan opzoeken. Bij deze alvast mijn iPhone kiekjes. Enne, scrol door naar beneden om een leuk nieuwtje te lezen!

Mijn vriend was nog nooit op Curaçao geweest, dus ik vond het geweldig om hem alles te laten zien. We hebben dus ook véél gedaan! Ik heb veel foto’s met mijn spiegelreflexcamera gemaakt, maar ook veel met mijn iPhone. Omdat het allemaal iets te veel werd voor één blogpost heb ik besloten deze foto’s apart te delen. Binnenkort dus een uitgebreid verslag met mooie foto’s en tips, nu even snelle telefoon kiekjes. Bereid je voor op veel foto’s.
We hadden onze auto geparkeerd bij Schiphol Lang Parkeren (P3). Super handig. ‘s Ochtends maakte ik nog even een foto van het precieze adres, voor het geval dat de TomTom het niet wist.
Jaa, aangekomen! Ik ben er klaar voor. Mijn chillkleding voor in het vliegtuig bestond uit witte Converse, een greywash skinny jeans van Only, een vest van Costes en een tshirt  van Only.
Op Schiphol namen we nog een lekkere Starbucks om even wakker te worden.
Daar staat het vliegtuig al!
Ik was ineens super moe, dus ik probeerde na het stijgen nog even te slapen. Vergeven moeite, dat lukte dus totaal niet.
We vlogen met de ArkeFly Dreamliner en ze gaven even een speciale lichtenshow. Gaaf! Ook de raampjes hebben een heel cool systeem om ‘aan’ en ‘uit’ te gaan. Geen gesjor aan luikjes meer. Het was voor mij de 1e keer met ArkeFly, normaal gesproken vlieg ik al-tijd met KLM, maar ik vond het allemaal prima.
Blijft een heerlijk beeld…Eenmaal aangekomen haalde papa ons op, haalden wij de huurauto op en gingen we gelijk boodschappen doen. Voor de grap legden papa en ik deze enórme zak rijst op de winkelwagen. ‘Hee Tim, wij hebben de rijst al, goed?’.
Thuis wachtte dit schatje op me. Bij papa thuis hebben ze sinds kort twee kleine poezen. De vriendin van mijn vader en haar zoon wilden dit graag, nou, prima! Dit schatje heette Angel.
En dit is Smokey!
De volgende dag gingen we naar Westpunt, om naar Shete Boka te gaan. Een aantal punten waar je de zee keihard op de rotsen kan zien slaan. Een van mijn favoriete plekjes van Curaçao. Hiervoor hadden we trouwens gegeten bij Landhuis Dokterstuin, maar daar heb ik geen foto’s van.Daarna reden we even naar Grote Knip, hét mooiste strand van Curaçao. Mijn super leuke kimono komt van de Primark.
Daarna naar Landhuis Groot Santa Martha, waar we als verassing voor papa’s verjaardag sliepen. Het landhuis had maar vijf kamers en een schattig klein zwembad.
Het uitzicht. Op de achtergrond zie je de zoutvlaktes. Zo mooi.
‘s Ochtends ontbeet ik o.a. met vers fruit.
Daarna gingen we snorkelen bij de Blauwe kamer (een grot) en besloten daarna om te gaan zwemmen bij het uitgestorven Playa sta. Cruz. Zalig.
De dag erna gingen we al vroeg duiken. Later heb ik meer foto’s van het duiken zelf! Voor nu even de foto van een onderwatercamera van een mede duiker, want ik vond hem héél fijn. Zit te twijfelen of ik hem zelf ga kopen.
‘s Middags aten we bij de Struisvogelfarm en deden we daarna ook een tour. Ook gingen we nog even langs de Aloe Vera plantage, waar ik vroeger heb gewerkt.
‘s Avonds gingen we, zoals bijna elke andere dag, barbequen. Vooral Tim is gek op barbequen dus hij was in zijn nopjes! Zie hierboven een paar stukken vlees die papa had gekocht.
Na een aantal dagen smeren was onze zonnebrand spuitbus al op, dus gelukkig mochten we deze van papa’s vriendin hebben. Ook deze hebben we bijna helemaal op gemaakt, haha. Smeren smeren smeren, want ik wilde niet verbranden!
De dag erna gingen we een dag naar Klein Curaçao, een klein eiland op ongeveer twee uur varen vanaf Curaçao zelf. We gingen met de Mermaid.
Een dag Curaçao met de Mermaid kost $105 per persoon, maar dan heb je ook wat. De bootreis heen en terug, een lekker ontbijt, een uitgebreide barbeque lunch, onbeperkt eten en drinken, gratis gebruik van snorkels, duikbrillen en flippers, mogelijkheid om van de boot af te springen en gebruik van de fijne strandhutjes, wc’s, douches, strandbedden en uitkijktoren. Als dat niet genoeg is…
Klein Curaçao is een paradijs op aarde. Wit zand, blauwe zee, strakblauwe lucht.
En er is een hele oude vuurtoren op het eiland waar je naar toe kan lopen. FYI: het hele eiland loop je in ongeveer 20 minuutjes rond (als je langzaam loopt).‘s Avonds gingen we uit eten in Punda (de stad) en dronken we een drankje op de Handelskade. Ik had een lekkere bananen smoothie.
De dag er op gingen we even vergelijken wie het bruinst was. En, wie denken jullie? Links of rechts?
Ik was héél blij om mijn favoriete drankje Fria Kolita weer te kunnen drinken. Mierzoet spul, maar ik hou er zo van.
Niet de beste foto, maar donderdagochtend hebben we met dolfijnen gezwommen! Ik heb het al meerdere keren mogen doen op Curaçao maar de laatste keer was al een paar jaar geleden. Ik blijf het zo magisch vinden!
Daarna deden Tim en ik nog een drankje (cocktail) bij Cabana Beach. Tim had een verrukkelijke ‘Coffee Delight’ en ik ging voor een Banana Daiquiri.
We besloten ook nog om een pastechi keshi te halen bij Mensings Caminada (een boekenwinkel waar je de lekkerste pastechis kan halen). Een pastechi is een soort gefrituurd deeghapje, ditmaal met kaas er in. Je hebt ook met kip en vlees, die vond Tim het lekkerst, maar ik zweer bij kaas.
‘s Avonds gingen Tim, papa en ik poolen. Ik bakte er echt helemaal niks van, maar het was wel super gezellig!
Vrijdagochtend gingen we de Christoffelberg beklimmen. Nou, dat heb ik geweten. Ik heb dit al meerdere keren gedaan maar ik vergeet elke keer weer wat een hél het is. Ik heb totaal geen conditie dus ik strompelde al huffend en puffend achter Tim aan, nog net niet in tranen (ja, echt!).
Boven was het super waaierig dus ik waaide bijna de berg af, maar het was het waard. Je ziet het niet goed op deze crappy iPhone foto maar het was écht een prachtig uitzicht!
Daarna gingen we de stad in en maakte Tim deze leuke panorama foto.
Ondertussen was ik in mijn nopjes want ik had mijn favoriete batido kraampje weer gevonden (fruitshake).
Happy!
We shopten wat (of nou ja, ik) en gingen daarna nog even binnenkijken bij het Kura Hulanda hotel. Een super mooi hotel dat net een oud, kleurrijk dorpje lijkt van binnen. Het heeft ook een interessant slavernij-museum, maar dat hebben we dit keer overgeslagen.‘s Avonds gingen we naar de Full Moon party op Kokomo beach. Waanzinnig! Goede DJ’s, gave lichteffecten, een groot kampvuur, goedkope drankjes, fijne muziek…
En ook nog eens vuurwerk! Echt, het was super gaaf.
Zaterdag pakten we alvast onze koffer in, want we zouden zondag naar huis vliegen. En dat gaat natuurlijk veel beter met een wijntje.
Daarna besloten we om nog even naar Mambo Beach te gaan om daar te zwemmen. Ik woonde hier vroeger vlakbij dus was er altijd te vinden.
Ik nam mijn favoriete drankje, frozen Tiptop. Tiptop is een aanmaaklimonade (met grenadine smaak) en die doen ze dan mixen met ijs, lekkerrrr. Net een slushpuppie!
Sinds de laatste keer dat ik er was hebben ze een hele boulevard er bij gebouwd, heel erg gezellig! Vol met leuke winkeltjes en eettentjes.
Maar mijn favoriet blijft Wet & Wild beach club! Vooral leuk op zondag tijdens happy hour, maar toen waren we er helaas niet meer.
Zondag was het tijd om terug te vliegen naar Nederland. Maar niet voordat ik een rondje op papa’s motor had gereden.

Nee hoor, grapje, ik zou echt nooit van mijn leven motor willen rijden. Achterop, prima, maar ik voel er niks voor om zelf mijn motorrijbewijs te halen, haha. Mijn halve familie rijd trouwens motor.Tim daarentegen heeft onlangs zijn motorrijbewijs gehaald (trots!) dus hij ging een stukje rijden op de crossmotor.
Weer een wat slechtere foto, sorry! En we staan allebei heel charmant er op, met onze ogen dicht. Maar dit was onze mooie huurauto! Een Kia Sportage. Ik heb er met plezier in gereden, wat een fijn bakkie!
Deze foto maakte papa, toen we naar boven gingen (door de douane). Bah, ik had het best moeilijk…
Laatste foto! Iets vrolijker, want waarom in godsnaam gaan de stoelen van rij 19 naar rij 25? Waarom is er geen rij 20, 21, 22, 23 of 24? Dat er geen rij 13 zou zijn vind ik nog ietwat logisch, maar dit?

Dat waren ze dan, mijn iPhone kiekjes van Curaçao! Het waren er toch behoorlijk wat voor 9 dagen. Ik zal binnenkort een uitgebreid fotoverslag posten met tips & tricks, want ik heb zo veel mooiere foto’s gemaakt met mijn camera. En, surprise surprise… Ik heb ook gevlogd! Jaaa, ik ga binnenkort vlogs posten op mijn blog. Ik vind het héél erg spannend, maar hopelijk vinden jullie het ook leuk om vlogs te kijken van onze vakantie op Curaçao.

Ben jij wel eens op Curaçao geweest?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie