Recipe: Yummy Bananenmuffins

Laatst had ik zin om iets lekkers te bakken. Ik had al vaker een bananenbrood gebakken maar ditmaal wilde ik eens wat anders uitproberen. Vandaar dat ik besloot om bananenmuffins te maken! En jongens… Ze zijn zo lekker!Ik begin gelijk met de ingrediënten, die je ook al (gedeeltelijk) hier boven ziet staan. Ik ben alleen vergeten om een ei en wat zout fotograferen. Oeps!

Ingrediënten voor 12 muffins:
250 gram bloem
Half zakje bakpoeder
Een snuf zout
3 rijpe bananen
100 gram rietsuiker
2 zakjes vanillesuiker
100 gram boter
1 ei
Begin door de oven voor te verwarmen op 200 graden Celcius. Zelf bekleed ik gelijk een muffinvorm met papieren bakvormpjes, dan is dat alvast gedaan.

Het is eigenlijk heel simpel. In één grote kom meng je de bloem het bakpoeder en het zout goed door elkaar.

Prak daarna de bananen fijn. Ik doe dit zelf altijd met een vork, lekker makkelijk. Maar je kan het natuurlijk ook met een staafmixer doen!
In een andere kom meng je dan de bananen, rietsuiker en vanillesuiker. Doe dit met een garde, niet met een mixer! Anders wordt het wel erg dunnetjes. Hierna roer je de boter en het ei er doorheen.

Voeg daarna het bananenmengsel bij het meel (of andersom) en roer dit voorzichtig door elkaar. Nogmaals, ook dit hoeft niet met een mixer te gebeuren. Het deeg hoeft namelijk niet heel glad te zijn.
Vul de vormpjes daarna met het beslag en zet het ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Bij mijn schoonmoeder hoefden ze maar 15 minuten in de oven, terwijl bij mij thuis ze er toch echt 20 minuten in moeten. Als je ziet dat ze aan de ene kant een stuk bruiner zijn dan aan de andere kant kan je de muffinvorm halverwege even omdraaien.
Yummy, deze muffins zijn echt goddelijk! Je proeft duidelijk de banaan maar tegelijkertijd is het eigenlijk gewoon een normale muffin qua structuur. Hier thuis waren ze binnen een mum van tijd op en kreeg ik het verzoek om ze zo snel mogelijk weer te bakken, haha.
Ga jij ze eens uitproberen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie