Fotoverslag Curaçao – dag 1 t/m 3

Afgelopen maand zat ik lekker met mijn billen op het zonnige Curaçao. Mijn vriend was voor de eerste keer mee, dus het was super leuk om hem het eiland te laten zien. Mijn papa werd 50, we hebben gedoken, rondgereden op Westpunt en nog veel meer. Klik op ‘lees meer’ om het eerste deel van mijn fotoverslag te zien!

Dag 1 & 2:
Op zaterdag vlogen we naar Curaçao vanaf Schiphol. ‘s Avonds rond 5 uur kwamen we aan op Curaçao, waar papa ons opwachtte. We hebben gelijk boodschappen gedaan en zijn toen naar huis gegaan. Ik heb hier dus geen foto’s van ;). De volgende dag gingen we een hele dag naar Westpunt, en daarna naar de verassing voor papa: een landhuis waar we zouden overnachten voor zijn verjaardag!
Dit is echt een verschrikkelijke foto, maar ik heb geen andere. We begonnen de dag door te gaan lunchen bij Landhuis Dokterstuin. Hier kun je lekker krioyo eten (lokaal eten) en het staat er om bekend dat vooral de locals er altijd eten.
Oooh, dit was vroeger altijd mijn lievelingsdrankje, en ik blijf het nog steeds goddelijk vinden. Fria Kolita! Tim vond het echt niet te drinken, hij zei dat het op onverdunde limonadesiroop leek, haha. Het is inderdaad mierzoet.
Daarna reden we door naar Shete Boka. Hier zijn een aantal ‘baaien’ waar de golven keihard tegen de rotsen aan slaan. Vooral nu was het heftig, omdat het echt héél erg hard waaide. Hier valt het nog reuze mee!
Normaal gesproken kun je ook binnen in de grot, daar zie je ook de golven tegen de rotsen aan slaan, maar vandaag mocht dat helaas niet. Het weer was te heftig waardoor de zee te gevaarlijk werd. Jammer de bammer, maar wel terecht, want er is ooit al een vrouw overleden doordat ze mee werd gesleurd door de golven.
Dan maar  boven op de rotsen kijken! Ooooh. Zo gaaf.
Beetje donker, maar hoi!
Net waren we bij Boka Tabla, en nu reden we door naar Boka Pistol. Dat heet zo omdat er een soort trechtervormig gat in de rotsen zit, en als de golven daar in slaan klinkt het net als een pistoolschot.
En dat levert echt mooie plaatjes op!
Tim en ik maken een lekker toeristische foto boven op een gigantische leguaan.

Daarna reden we door naar het landhuis waar we incheckten, onze kamers bekeken en vervolgens een vier gangen maaltijd verorberden. Super lekker en echt een verassing voor mijn vader.

Dag 3:
Jaaa, papa’s 50e verjaardag!
Dit was onze kamer! Suite eigenlijk, haha. Stiekem maakte ik deze foto toen we weg gingen. Daardoor ziet het er zo slordig uit.
Dit is het landhuis waar we verbleven! Het heette landhuis Klein Santa Martha en was echt een paradijsje op aarde. Ze hebben er maar vijf kamers die je kan huren. Er zit ook nog een restaurant en een zwembad bij.
En dit was onze prachtige huurauto! We kozen voor een Kia Sportage omdat ik daar toen ik op Curaçao woonde ook altijd mee reed.
De voorkant van het landhuis. Dit was het restaurant gedeelte.
Jaa, papa werd 50 dus dit soort versieringen konden niet ontbreken!
Champagne om de verjaardag mee te beginnen! Achter zie je mijn ‘stiefbroertje’ en een vriend van hem.
En taart, echte Antilliaanse ‘bolo’.
Ik vond het leuk om een heftige 3D kaart te geven, haha.
Papa en ik!

Daarna gingen we snorkelen bij de blauwe kamer. Dit is een grot waar je in kan zwemmen door onder rotsen door te duiken. Door het witte zand, de blauwe zee en het lucht dat hier en daar door de grot loert is de grot helemaal blauw verlicht. Hier heb ik helaas geen foto’s van, want onze onderwatercamera (die ik net nieuw had gekocht!) crashte gelijk. Tim heeft nog een paar korte filmpjes kunnen maken voordat hij crashte dus die zie je voorbijkomen in de blog.
Daarna gingen we zwemmen bij het strand dat vlak bij de blauwe kamer zit, Playa Santa Cruz. Lekker rustig!
En het was tijd voor… Jaanchie’s! Jaanchie’s restaurant is echt een begrip op Curaçao. Je kunt er heerlijk lokaal eten en het wordt gerund door Jaanchie, die bij je aan tafel komt zitten en even gaat uitleggen wat er allemaal op de menukaart staat. Zo kun je leguaan eten, maar ook geiten stoofvlees, geroosterde kip, karbonades en nog veel meer.
Hi! Even een foto voor het thuisfront maken 🙂
En dit is nu Jaanchie’s, haha.
Moe, verbrand MAAR voldaan zaten we even later aan het dessert. Zelfgemaakt kokos ijs. Het was echt een geslaagd verjaardagsweekend voor papa!

De volgende keer zal ik laten zien wat we dag 4 t/m 6 deden! Bereid je voor op foto’s van duiken, de struisvogelfarm en Klein Curaçao 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie