Fotoverslag Curaçao: dag 4 t/m 6

Goedemorgen! Vandaag een fotoverslag van dag 4 t/m 6 op Curaçao. We gingen o.a. duiken, namen een kijkje op de struisvogelfarm en gingen een hele dag naar Klein Curaçao. Een paradijs op aarde! Klik snel op ‘Lees meer’ om alle foto’s te zien.We begonnen de dag met knuffelen met de kleine katjes! Dit zijn Angel en Smokey (ook al zie je Smokey niet echt, haha).
Daarna gingen we duiken! Vroeg in de ochtend spraken we af met Chris en Roos van Sunrise Diving. Ik heb al vaker met ze gedoken en het zijn schatten van mensen.
Gelukkig was er iemand die een onderwatercamera mee had! Zie hier dus deze geweldige foto, haha. Ik lijk super evil op een of andere manier. Maar hee, ik was inmiddels al tien meter onder water.
We zagen een octopus! Sterker nog, ík zag hem als eerste en wist de anderen gauw er op te wijzen. Eerst zat hij in zijn holletje en later kwam hij er gewoon uit. Wauw.
Hier waren we 11 meter onder de zeespiegel aan het duiken 🙂 Ik ben degene met de gele flippers, Tim zwemt naast mij met de blauwe flippers. Zo ontzettend gaaf.
Daarna gingen we naar de Curaçao Ostrich Farm. De struisvogel farm, dus. We hebben er eerst lekker gegeten (struisvogel hamburger!) en daarna besloten we een tour te doen in een grote safari-jeep. Kijk nou, wat een gigantisch beest!
Maar eerst gingen we nog even schommelen!
En ja, ik besloot ook even te schommelen (en te poseren voor de foto, haha).
En we zagen super veel leguanen! Nu vind ik ze niet zo bijzonder meer, maar het zijn toch gave beestjes om te zien.Mooie beesten!
In de safari-jeep! Er waren geen andere toeristen dus we hadden de hele jeep voor onszelf.
Kijk nou hoe lief, baby struisvogeltjes! Je ziet het niet goed,  maar rechts achter zie je een struisvogeltje op de grond zitten. Als je goed kijkt tussen de andere beesten door zie je dat zijn poten naar voren knikken, anders dus dan bij mensen.
Deze rare pose die de struisvogel aanneemt heet de paringsdans (of de vijand-dans, ik weet het eigenlijk echt niet meer). Ze gingen zo van links naar rechts!
En we mochten de struisvogels eten geven. Zoals je ziet vond ik het eng, haha.
Ze hadden ook nog krokodillen bij de farm, in totaal drie. Zij eten alle restjes op. Ze gooien echt niks weg bij de farm, of het wordt gebruikt voor het restaurant, of voor de varkens, of voor de mest, of voor de krokodillen.
Daarna mochten we op een struisvogel-ei gaan staan! Deze eieren kunnen echt gigantisch veel verdragen, al zou ik er op gaan springen dan zou hij nog niet kapot gaan. Bizar.
Ook ik probeerde het, haha. Nope. Niet kapot te krijgen.
Aaah, ze hadden ook hele kleine struisvogels! Deze was een week oud! Ze zaten achter gaas, dus ik kon er niet echt een goede foto van maken.
De dag erna stonden we vroeg op en gingen we naar Klein Curaçao. Dit is een heerlijk onbewoond eiland, echt een paradijs op aarde! We gingen met de Mermaid en het was een all-inclusive dag, dus we kregen lekker barbecue, onbeperkt drinken, hutjes en we konden chillen de grote hut (zie het op de foto).
Kijk nou hoe paradijselijk!
Beetje donkere foto, maar kijk nou.. Helemaal uitgestrekt.
Blij! We besloten naar de oude vuurtoren te lopen. Mijn fijne kimono is trouwens van de Primark.
Wat een plaatje. Hij is niet meer in gebruik hoor, maar dat zie je vast ook wel.
Tim maakte stiekem foto’s van me terwijl ik door de stenen liep.
Er ligt ook een oud scheepswrak. Gaaf om te zien.
Nog een foto die Tim stiekem maakte van mij, haha. Ik vind het heerlijk om naar de zee te kijken.
En natuurlijk tussendoor héél veel chillen op het strand. Wat een heerlijke dag!

Dit waren de dinsdag en woensdag van onze vakantie! Volgende keer komen donderdag t/m zondag aan bod (aangezien we de laatste paar dagen niet veel foto’s hebben gemaakt). O.a. met dolfijnen zwemmen, een berg beklimmen en de beroemde pondjesbrug.

En, wil je nu al eens naar Curaçao?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie