Fotoverslag Curaçao: dag 7 t/m 9

Alweer het laatste fotoverslag van Curaçao! Dit zijn iets minder foto’s, omdat we besloten om een beetje meer te relaxen de laatste dagen. Vooral lekker veel chillen, zwemmen en eten dus. Kijk mee voor de foto’s van Dushi Korsou 🙂tumblr_nonv3pwymQ1r5l9mvo1_540Even een wazige foto, want ik heb alleen een foto gemaakt met mijn mobiel. Maar donderdagochtend was het zo ver, we gingen zwemmen met dolfijnen! Als kind heb ik dit al een paar keer gedaan omdat het erg goedkoop was voor de locals op Curaçao. Drie jaar geleden had ik nog een Dolphin Encounter gedaan maar nu gingen we echt zwemmen.

En het was zo leuk! We hebben talloze rondjes gezwommen met ze terwijl we ze aaiden. Ook kregen we een duikbril op en mochten we met ze naar de bodem duiken. Ze volgen je dan gewoon! Natuurlijk hebben ze een paar trucjes gedaan nadat wij bijvoorbeeld in onze vingers knipten. Ik heb ook nog een mooie kus gehad (heb ik ook nog een foto van!) en daarna hebben we bovenstaande foto gemaakt. Het was echt geweldig. Dolfijnen zijn zulke lieve dieren!
Daarna deden we nog even een rondje SeaAquarium. Even kijken naar de visjes.
Waaronder deze joekel, brrr. Ik ben niet zo gek op kreeften, haha.
Ook keken we even bij het binnenverblijf van de haaien. No worries, ze liggen echt niet alleen maar hier hoor. Ze hebben nog een grote bak water hier aan vast zitten maar op een of andere manier vinden ze het fijn om hier te chillen, in ondiep water. Buiten hebben ze nog een hele grote lagune. En deze lekkere zeekomkommer konden we zo oppakken. Er liggen ook nog zee-egels en zeesterren. Vroeger vond ik het helemaal geweldig om met ze te ‘knuffelen’.
Daarna was het weer tijd om te gaan. Toch leuk om het SeaAquarium weer even te zien! Vroeger ging ik er vrij regelmatig naar toe.
Doei SeaAquarium! Daarna deden we nog even een rondje Mambo beach en gingen we daarna naar huis om in papa’s zwembad te zwemmen.
Vrijdagochtend stonden we héél vroeg op zondag we om half 8 bij de Christoffelberg konden zijn. Het is nog wel een uurtje rijden, dus dan weet je wel hoe vroeg de wekker ging. Ik heb geen foto’s van de heenweg omdat ik het nogal zwaar had. Ik heb echt geen conditie en het was een flinke klim van een uur en een kwartier!

Boven op de berg maakten we nog even deze selfie :).
En jongens… het uitzicht was geweldig.
En ja, daarna moesten we weer naar beneden. Gelukkig ging dat een stuk makkelijker, al heb ik er wel spierpijn aan over gehouden, want je moest jezelf vaak van rotsen laten zakken.
Na onszelf even opgefrist te hebben thuis gingen we naar de stad. Daar staan deze méga letters. Zo leuk!
En natuurlijk dan ook een foto met deze letters!
Ik vind dit stiekem een hele leuke foto.
En deze ook! Spot Tim, haha.
De bekende foto van de Handelskade, genomen vanaf de pondjesbrug (zie je de pondjes rechts liggen?). Een beetje scheef maar niet minder mooi!
So happy! We hebben nog lekker gegeten bij de overdekte markt (allemaal lokaal eten!) en een drankje gedaan op de Handelskade.

En dat was het alweer! Een stuk minder foto’s van de verslagen, maar zoals ik al zei hebben we het de laatste dagen rustig aan gedaan. Zaterdag zijn we nog een middag naar Mambo beach gegaan om te zwemmen waarna we lekker cocktails dronken en uit eten gingen met onze familie. Zondag hebben we thuis gezwommen en zijn we ‘s avonds naar Nederland vertrokken.

Ik heb een top tijd gehad en vond het geweldig om Tim nu eindelijk mijn thuis te kunnen laten zien. Ook vond ik het fijn en bijzonder dat ik bij papa’s 50e verjaardag kon zijn. Op het moment dat ik dit schrijf mis ik Curaçao nog ontzettend en hoop ik dat ik snel terug kan. Ik heb ontdekt dat het toch wel echt mijn thuis is en blijft. Nederland is heerlijk, ik voel me er thuis en ik wil er graag blijven wonen, maar mijn hart ligt toch een beetje op Curaçao.

Goh, nu moet ik niet emotioneel worden, want ik kom er heus wel terug! Hopelijk heb je met veel plezier mijn fotoverslagen gelezen :).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie