De nom nom nom TAG!

Ik wil deze TAG al eeuwen invullen. Ik ben een echte foodie, dus dit soort vragen vind ik het allerleukst om te beantwoorden. Wat is mijn lievelings-ijsje, wat staat er op mijn food bucket list en ben ik ergens allergisch voor? Je ziet het hier!

Ik ga niet te veel kletsen maar begin gelijk maar aan de (super leuke!) vragen. De originele TAG is trouwens bedacht door Olga van Team Confetti.
WAT VIND JIJ LEKKER WAT VERDER IEDEREEN VIES VINDT (EN ANDERSOM)?
Ik ben gek op koude hamburgers. Vroeger bestelde ik bij de McDonalds of Burger King een hamburger, liet ik hem een nachtje in de koelkast staan en at ik hem dan op als lunch (ijskoud). Heerlijk! Maar mensen om me heen vinden het vaak erg vreemd.

Ik heb ook nog wel een lijstje waar ik niét van houd, terwijl de rest van de wereld er gek op is. Zo staat er op dat lijstje drop, vis, nootjes en boerenkool/zuurkool/rode kool. Brrrr, ik moet er niets van hebben. Al lust ik tegenwoordig wel veel meer vis dan vroeger. Zo eet ik bijvoorbeeld graag pangasius filet, gamba’s of kibbeling.

WAT KOOK JE HET LIEFST (EN VEEL TE VAAK)?
Ik heb echt fases waarin ik bepaalde dingen véél te vaak maak. Zo was er een periode waar in ik alleen maar pasta pesto at. En een periode waar in ik elke dag wel een gevulde portobello maakte. Tot een paar weken terug at ik veel couscous, maar dat komt mijn neus nu wel een beetje uit, haha.
IN WELK RESTAURANT ZOU JE HET LIEFST ELKE DAG ETEN?
Ik denk dat de meeste mensen hier sushi zouden antwoorden, maar ja, daar ben ik dus niet zo gek op. Ik ga denk ik voor Popocatepetl. Heerlijk Mexicaans eten en een erg uitgebreide menukaart (ook met heerlijke cocktails!). Mexicaans blijft gewoon super yummy. En verse guacemole, altijd verse guacemole!

ALS ER EEN BROODJE NAAR JE VERNOEMD ZOU WORDEN, WAT ZOU ER DAN OP ZITTEN EN HOE ZOU HET HETEN?
Ohhhh, ik heb zo veel ideeën! Ik zou gaan voor een grote Italiaanse bol (met een soort parmezaan-laag, net zoals bij Subway), met een laagje pesto, gebakken uienringen, knoflook stukjes, gebraden kip, vlokjes boerenkaas en tot slot schijfjes tomaten. Heerlijk, het water loopt me in de mond.

DEEL EEN HANDIGE KOOKTIP:
Ik heb niet echt de gouden tip of iets dergelijks, maar wel een heel handig keuken-gadget wat ik dagelijks gebruik. Namelijk eem handige snij-doos. Ik heb geen idee wat de werkelijke benaming is, maar het idee is dat je er stukken ui (of paprika, of wortel, of iets anders) op legt, het klepje dicht doet, er hard op drukt en voila: kleine stukjes groenten. Echt easypeasy, ik snij nooit meer iets!
WAT STAAT ER NOG OP JE FOOD BAKING BUCKET LIST?
Een ‘klassieke’ rainbow cake wil ik altijd nog eens maken! Lekker standaard, maar ja.

ZELF KOKEN / ETEN BESTELLEN / BUITEN DE DEUR ETEN
Zelf koken, denk ik. Ik vind koken gewoon echt leuk en vind het heerlijk als ik na een avondje ploegen een mooi gerecht op tafel kan zetten. Daarentegen ben ik ook wel gék op buiten de deur eten. Het liefst zou ik dit elke week wel een keer doen, maar wat zou een beetje prijzig worden! Ik lust ook vrij veel dus met elk soort restaurant maak je me blij; Indiaas, Italiaans, Marokkaans, Frans, Amerikaans… Lekker!

BEN JE ERGENS ALLERGISCH VOOR?
Nee, voor zover ik weet niet. Gelukkig maar.
WAT IS JE FOOD OBSESSIE VAN DE AFGELOPEN TIJD/WEKEN/DAGEN?
Champignons/paddenstoelen gebakken in de pan met een beetje ketjap en een boel sambal. Helemaal niet ongezond en zó lekker. Ook kan ik intens genieten van een simpele cracker met pesto, kaas en tomaat! Mjam…

WAT IS JE FAVORIETE TOETJE?
Ik ben eigenlijk helemaal niet zo gek op toetjes, raar he? Daarentegen ben ik wel helemaal verslingerd aan pistache-, hazelnoten- en banaan-ijs. Als dit op het menu staat word ik wild jongens. Nutella ijs is ook goddelijk! En voor de rest kan je me ook altijd wel blij maken met (witte) chocolademousse.

Wat een super leuke tag! Ik heb wel mega honger gekregen nou, haha. Iedereen die hem wilt overnemen mag dat doen voor mij, leuk zelfs!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie