Book Club: PAAZ, Wij Leugenaars, Zomertijd

Ik heb de afgelopen tijd weer heel wat boeken gelezen! Logisch ook, want ik was lekker op vakantie. Ik lees dan altijd een stuk meer dan als ik thuis ben. Heerlijk op het strand of in het vliegtuig jezelf verliezen in een boek. Ik review nu drie boeken!

PAAZ – Myrthe van der Meer
Ik was al heel erg lang benieuwd naar dit boek. Ik hoorde er altijd veel over, maar wist eigenlijk niet echt waar het over ging. In het kort gaat het over Emma die wordt opgenomen op de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Ze is het er echter niet echt mee eens en snapt niet waarom ze opgenomen is. Het is toch normaal dat iedereen stiekem dood wilt? Nou, ik vond het echt een goed boek en snap de ophef wel. Bizar om zo een kijkje te nemen in het leven van een PAAZ-patiënt. Wat hebben zij een andere denkwijze en wat veel verschillende ‘gevallen’ lopen er daar rond… Toch wordt het op een fijne en luchtige manier omschreven, ik vond het geen moment te zwaar. Ik heb ook een stukje meer respect gekregen voor de verpleging van de PAAZ door dit boek.
Aanrader… als je benieuwd bent naar het leven van een PAAZ-patiënt en zin hebt in een boek dat makkelijk te lezen is.
Wij Leugenaars – E. Lockhart
Tijdens de 15e zomer van Cadence op het privé-eiland van haar familie is er iets gebeurt. Wat, dat weet Cadence niet, ze weet alleen dat ze een ongeluk heeft gehad en dat ze daarna twee jaar niet op het eiland is geweest. De 17e zomer gaat ze weer terug en ze wilt uitvinden wat er nou precies is gebeurd. Dit boek heb ik in één teug uitgelezen. Ik vond het eerst niet zo lekker lezen, want de schrijfster werkt met heel.veel.punten. en dat irriteerde me eerst. Maar later snapte ik het wel en vond ik het niet meer zo irritant. Het verhaal intrigeerde me en vooral de laatste 100 pagina’s heb ik héél snel gelezen. Ik ga niks verklappen, maar het einde was totaal niet zoals ik had verwacht! Echt een goed boek om mee te nemen op vakantie. Het is niet echt een thriller, maar ook geen roman. Het zit er tussen in.
Aanrader… Als je gewoon van een echt goed boek houd!
Zomertijd – Suzanne Vermeer
Dit boek kocht ik op de rommelmarkt tijdens Koningsdag. Handig om mee te nemen op vakantie, ik heb het dan ook weer op Curaçao achter gelaten zodat iemand anders het daar kon lezen. Koen en Isabel hebben allebei een drukke baan en besluiten daarom om hun dochtertje Bibi een week op zomerkamp te laten gaan in Friesland. Maar dan krijgen ze een belletje dat Bibi is verdwenen… Dit is weer een lekkere thriller van Suzanne Vermeer. Ik vind dat ze vaak dezelfde soort boeken schrijft, maar toch kan je niet stoppen met lezen. Je wilt weten wat er is gebeurt. Ik vond het laatste hoofdstuk (of het een-na-laatste, dat weet ik niet meer) een klein beetje vergezocht en vond het ook allemaal een beetje te snel gaan op het eind. Alsof ze het snel moest afraffelen. Maar toch een fijn boek!
Aanrader… Als je van thrillers a la Esther Verhoef, Nicci French of Karin Slaughter houdt.

Heb jij nog aanraders voor mij qua boeken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie