Cookies in a jar DIY: Hema vs Jumbo

Ik denk dat de meeste mensen de bekende ‘Make & bake’ koekjespot van de Hema inmiddels wel kennen. Alle ingrediënten voor chocoladekoekjes in één pot: je hoeft alleen nog maar boter en een ei toe te voegen. Maar ik zag laatst dat Jumbo een soortgelijk product had! Ik besloot ze beide te testen. Welke is het beste, en werkt het echt zo goed als ze zelf zeggen?Zoals je ziet lijken de potten aardig op elkaar. Die van de Hema is echter netjes in laagjes gebleven, terwijl die van de Jumbo helemaal door elkaar geschud is. Dat ligt niet aan mij, alle potten in de Jumbo zagen er zo uit ;).
Ze hebben beide hetzelfde principe: maak je eigen chocolate chip cookies. Ik ben benieuwd!
We beginnen met die van de Hema. Ik volg keurig de gebruiksaanwijzing op, omdat ik wil weten hoe de koekjes worden als je het precies zo doet als zij van je verwachten. Ik ga dus niet op mijn gevoel af en gooi er nog wat extra boter of melk in, nee, ik doe er keurig 100 gram boter en een eigeel in.

Enne… Dat is best gek, want het deeg blijft super kruimelig. Het wilt echt niet plakken en hoe lang ik ook mix, zo blijft het! Het is dus heel raar om hier balletjes van proberen te kneden, want het valt steeds uit elkaar.
Zo dus. Dat is toch gek? Het is me uiteindelijk gelukt om er platte balletjes van te maken en ik gooi ze in de oven voor 15 minuten (zoals de gebruiksaanwijzing aangeeft). Ik ben benieuwd, ik heb er niet echt goede hoop in.
Maar ze zijn dus echt SUPERDUPER lekker! Serieus, bij mij waren ze zó op. Ze zijn krokant aan de buitenkant en lekker zacht en chewy aan de binnenkant. Er zitten echt heel veel grote stukken chocolade in wat het nog lekkerder maakt.
Kijk nou! Zoooo lekker.
Maar goed, door naar de volgende pot! De koekjes-pot van de Jumbo. Hier moet je 115 gram roomboter en een heel ei aan toevoegen. Zo gezegd, zo gedaan, en het valt me gelijk op dat het deeg heel anders is dan die van de Hema. Echt een stuk plakkeriger, mijn mixer kon het op een gegeven moment zelfs niet meer aan.
Het verschil is groot he? Ik maakte er balletjes van (wat ook lastig ging, omdat het overal aan bleef plakken) en schoof het weer voor 15 minuten de oven in. Precies zoals de gebruiksaanwijzing aangaf.
En tja, dan komt het zo er uit… Ik had ze echt niet dicht bij elkaar gelegd en de balletjes waren groot/dik/plat genoeg. Hetzelfde als ik bij de Hema koekjes had gedaan. Maar goed, ze kunnen nog steeds lekker smaken natuurlijk.
Deze koekjes waren okee. Ze waren lekker hoor, maar de Hema koekjes waren duidelijk tien keer lekkerder! We have a winner!
Wat een verschil! Het rechter koekje (van de Hema) ziet er ook al meer uit als een chocolate chip cookie. Het lijkt wel alsof de koekjes van Jumbo te lang in de oven lagen ofzo? De tweede lichting heb ik anders gedaan (dikkere balletjes, niet echt plat gemaakt, héél ver uit elkaar gelegd) maar ze kwamen er ook zo uit. Jammer.
Ja, de Hema koekjes zijn sowieso de winnaar in deze battle! Ze zijn zelfs al allemaal op, binnen één dag, haha. Niet alleen door mij hoor, de rest van de familie heeft er ook van genoten ;).

Ik raad dus de ‘Make & bake’ koekjespot van de Hema aan! Ga jij het eens proberen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie