Recipe: beef teriyaki salade

Nu het wat lekkerder weer begint te worden heb ik helemáál geen zin meer in stampotten en andere zware kost. Het liefst eet ik iets lichter, wat goed bij de zomer past. Nu hou ik eigenlijk helemaal niet zo van sla, maar met deze salade maak je me heel erg blij! Biefstuk reepjes, verse groenten en teriyaki saus. Hmmm!

Ik begin gelijk met het recept voor deze beef teriyaki salade, zodat jullie het thuis ook kunnen namaken. Want dit moet je echt proeven!

Ingrediënten voor drie personen:
Twee kogelbiefstukjes (ongeveer 300 gram)
Kastanje champignons (150 gram)
Shii-take (100 gram)
Drie rode uitjes
Een rode paprika
Een gele paprika
Drie tomaten
Twee knoflook teentjes
Sla melange, bijvoorbeeld rucola (300 gram)
Beef teriyaki saus (van Go-Tan, wij gebruiken twee pakjes)
Begin met alle groenten fijn te snijden – dus de champignons, shii-take, uien, paprika’s en tomaten. Snij het niet in al te kleine stukjes, het is wel fijn om een beetje bite te hebben. Je mag het dus grof snijden.

Meng de champignons, shii-take, uien en paprika’s met een gedeelte van de teriyaki saus. Wij gebruikten ongeveer driekwart van één zakje. Pers met een knoflookpers de twee teentjes knoflook boven de bak en roer het er door heen. Laat het even rusten.
Snij de biefstukken in reepjes en meng het met een gedeelte van de teriyaki saus. Wij gebruikten het overgebleven kwart van het eerste zakje saus, en deden er daarna nog de helft van het andere zakje bij. Laat dit ook even rusten.

Meng ondertussen de salade met de stukjes tomaat in een grote sla-bowl.
Begin door eerst de stukjes biefstuk te bakken in een koekenpan. Doe een beetje olie er in, en bak dan de biefstukjes gaar. Let op: ze mogen een beetje rosé blijven van binnen! Ik bakte het ongeveer drie minuten per kant, daarna husselde ik ze weer om. Doe de biefstuk reepjes in een kom, doe er wat aluminium folie omheen en laat het even rusten.

Wok daarna de teriyaki-groenten in een grote wokpan met wat olie. Wok het ongeveer vijf a tien minuutjes, zodat de groenten niet meer zo hard zijn.
Doe eerst een beetje sla met tomaten op je bord, daarna een beetje groenten en tot slot de biefstukreepjes. Klaar! Wij hadden de overige teriyaki saus nog op tafel gezet zodat iedereen het naar wens nog door hun salade kon roeren.
Dit is echt zo lekker! Ga jij het uitproberen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie