Mijn favoriete yoga poses

Ik zit nu ongeveer een half jaar op yoga en het bevalt me prima. Ik ben helemaal niet goed, sterker nog, ik ben volgens mij de slechtste van de groep… Maar toch vind ik het fijn! Het leek me leuk om vandaag mijn favoriete yoga poses te laten zien. Wat vind ik fijn om te doen en kán ik ook daadwerkelijk doen? Kijk mee!

Hoezo zit jij op yoga?
De reden waarom ik yoga doe is eigenlijk alleen omdat een vriendin van mij de lessen geeft. Zij is een beetje mijn stok achter de deur, ik vind het namelijk zielig als ik haar laat zitten. Niet dat het niet drukbezocht is, maar toch. Gelukkig maar, want als ik er ben, vind ik het heel fijn! Ik ben gewoon niet zo een sportief persoon en moet mezelf altijd een schop onder mijn kont geven om er voor te zorgen dat ik toch iets van sport doe.

Ik ben echter helemaal niet goed en kan niet veel poses lang volhouden. Maar er zijn een paar die ik wél fijn vind om te doen.
Bridge pose
Deze pose vind ik altijd fijn om te doen. Het is dan ook gelijk een redelijk milde pose. Het helpt vooral om je nek en rug te stretchen en het is ook goed voor als je benen erg moe zijn (na een andere moeilijke oefening).
Downward facing dog pose
Oftewel neerkijkende hond. Een van de meest bekende poses van yoga! Je krijgt hier veel spierkracht van in je benen en armen (vooral armen!) en het helpt om verschillende ledematen te stretchen. Schouders, hamstring, kuiten… Na een tijdje word dit redelijk vermoeiend, moet ik zeggen.
Crow pose
Jaa, mijn favoriet! Dit is best een moeilijke pose die ik echt maar een paar seconden kan volhouden, maar ik ben al lang blij dat het me lukt. Ik vind het super leuk dat ik elke keer wat langer zo kan blijven staan, dan voel ik me een echte yogi, haha. Dit geeft je véél spierkracht in je armen en polsen en het stretcht je rug.
Warrior 2 pose
Er is ook een Warrior 1 pose, maar die vind ik minder boeiend dan deze. Je moet je bij deze pose altijd heel ‘krachtig’ voelen, dat is althans de bedoeling. Ik merk vooral dat het zwaar wordt in mijn benen én armen, maar dat geeft wel een goed gevoel. Het stretcht zo ongeveer alles in je lichaam, haha.
Supported Shoulderstand pose
Deze vind ik leuk omdat ik dit vroeger tijdens gym ook altijd moest doen, haha. Het schijnt je hersenen/mind te kalmeren en het is goed voor de spieren in je benen en billen.
Tree pose
Ook hierbij geld dat ik het lang niet zo goed kan als het meisje op de foto. Toch vind ik dit een fijne pose omdat het een goede oefening is voor je evenwicht. Het versterkt tegelijkertijd je dijen, kuitbenen en enkels. Ik vind het vooral lastig om met mijn armen omhoog te blijven staan, ik wil ze automatisch naar de zijkant gooien om meer evenwicht te krijgen.
Warrior 3 pose
Ook de derde Warrior pose vind ik leuk. Ik krijg mijn been niet super ver omhoog, maar ik merk dat het goed is voor de spieren in mijn been én voor mijn evenwichtsgevoel. Het is echt een goede balans oefening! En blijkbaar krijg je er ook meer spierkracht van in je schouders, je rug en je enkels.

Tot zover mijn favoriete yoga poses! Ik denk dat bijna iedereen deze poses wel kan uitoefenen (behalve wellicht de crow pose). Ik raad iedereen dan ook aan om het eens te proberen. Volg gewoon eens een yoga-les en kijk hoe het bevalt! Ik zelf heb ervaren dat ik er rustig van word en tegelijkertijd train ik mijn spieren en balans. Tijdens een yoga-les doe je namelijk ook gewoon buikspier oefening etc.

Heb jij wel eens yoga gedaan?

*Alle foto’s in dit artikel komen van Yogajournal.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie