Let’s go to NEW YORK!

Ik ben zo excited! Mijn moeder en ik hebben namelijk nét een trip naar NEW YORK geboekt! We zijn er beiden nog nooit geweest en het is al héél lang een droom van ons om naar de city of lights te gaan. We gaan van 5 tot 12 december, precies rondom Kerst dus. Zo veel zin in!NY1Zoals ik al heb verteld ga ik dus samen met mijn moeder, gezellig op een moeder-dochter tripje. We gaan maar liefst zeven hele dagen. Voor zover ik heb begrepen is dat best veel, de meeste mensen gaan namelijk maar vier a vijf dagen. Wij wilden echter wat meer tijd dus besloten we van zaterdag op zaterdag te gaan.

We vliegen naar JFK en komen daar rond 13:00u ‘s middags aan. De week daarop vertrekken we pas rond 20:00u, hartstikke fijne vliegtijden dus. Zo hebben we ook nog wat aan onze aankomst- en vertrekdag.
NY4We hebben er voor gekozen om via AirBnB een appartement te huren. Beiden nog geen ervaring mee, maar we hebben een héél mooi appartement gevonden waar we in kunnen die week. Hierboven zie je al wat foto’s! Wat een ruimte he? Het appartement ligt in de wijk Harlem, wat tegenwoordig heel hip en happening is. Met de metro ben je binnen 15 minuten op Times Square en ik was ook blij om te lezen dat Central Park om de hoek ligt. Oh, en een Starbucks. Altijd fijn.
NY3Ik heb nu al onwijze voorpret en heb gelijk een 100% New York boekje gekocht. Ook ben ik allerlei blogs aan het afstruinen en sla  ik alle tips op in een Word bestandje. We hebben sowieso al één ding geboekt: de Radio City Christmas Spectacular Show. We twijfelden nog even tussen een musical en deze show, maar dit is wel echt fantastisch voor de tijd van het jaar natuurlijk. Een echte Christmas Spectacular.

Voor de rest weten we al dat we een New York Pass willen bestellen en een Unlimited Metro kaart voor 7 dagen. De bekende highlights gaan we natuurlijk allemaal af, zoals Ground Zero, Lady Liberty, het Empire State Building, schaatsen bij Rockefeller center, shoppen als een malle en nog veel meer. Ook wil ik langs een paar ‘kleinere’ dingen, zoals het bekende huis van Friends en willen mama en ik een ‘lichtjes-tour’ doen langs alle versierde huizen en monumenten.

Ik heb er onwijs veel zin in! Heeft iemand nog tips voor New York? Ik hoor het héél graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie