Leuke dingen van de afgelopen tijd

Ik heb afgelopen week een paar super leuke events meegemaakt! Zo was ik een dagje op Festival Mundial in Tilburg, had ik een bloggers-workshop in Amsterdam (van Moderne Hippies/Adfactor) én had ik het personeelsfeest van de Efteling waar ik als eerste in de nieuwe achtbaan Baron 1898 mocht. Te leuk om niet te delen met jullie!Afgelopen donderdag was het zo ver, het personeelsfeest van de Efteling. Dit keer gecombineerd met de kick-off van het seizoen, wat betekende dat we in de nieuwe achtbaan van de Efteling mochten! Maar liefst zes dagen voordat hij daadwerkelijk open zou gaan, dus we hadden een heuse primeur.

Hierboven zie je hem dan, de Baron 1898. Een dive-coaster – een achtbaan die loodrecht naar beneden gaat. Ik was doodsbang maar ik heb het gedaan! Omdat de officiële opening pas morgen is zal ik voor de rest niet te veel verklappen. Ik kan je in ieder geval vertellen dat het binnen in het gebouw héél mooi is aangekleed met mooie voor-shows. Eenmaal in het karretje wist ik even niet meer waarom ik dit ook al weer deed – het karretje blijft namelijk VIER HELE SECONDEN hangen voordat je naar beneden stort. Dan kijk je dus naar beneden, in dat gat, en je weet gewoon dat je zo kei hard gaat vallen. Whaaaaaaaa! Maar ik vond hem super gaaf, ga er zeker in!
Goed, genoeg verteld over de Baron. Ik ging o.a. samen met lieve Kelly. Het was super gezellig!
Enne, dit was dus mijn gezicht net na de achtbaan. Zegt genoeg, toch?
Zaterdag was het tijd voor de blog-workshop van Marte van Moderne Hippies. Ik had een wild-card gewonnen via Twitter, hoe cool! Dus ik zat al vroeg in de trein om op tijd in Amsterdam te zijn. Marte gaf deze workshop samen met de mensen van Adfactor. Adfactor houdt zich bezig met native advertising. Dit houdt in dat ze ‘advertenties’ bedenken die onderdeel zijn van een online omgeving, en dus ook niet opvallen. Denk aan de artikelen over Bugles vullen van o.a. Chickslovefood en 2WMN.
Van zowel Marte als van Adfactor heb ik een boel geleerd! Ik was blij dat ik mijn iPad bij had, zo kon ik tenminste nog alles opschrijven. De workshop was bedoeld voor beginnende bloggers of mensen die graag een blog wilde beginnen. Perfect voor mij, dus. Ik ben meer te weten gekomen over plug-ins voor je website, handige apps om te downloaden, hoe je geld kunt verdienen met je blog en hoe je je bereik vergroot.
Daarna was het tijd voor de borrel! We gingen naar de vestiging even verderop, maar niet voordat we een goedgevulde goodie-bag mee naar huis kregen. Oh my, ik word de laatste tijd zo erg verwend met goodie-bags… Super leuk! Na even gekletst te hebben met bekende, minder bekende en niet-bloggers besloot ik om weer naar het mooie Brabant te gaan. Het was een super geslaagd event!
En afgelopen zondag was het tijd voor Festival Mundial! Ik vind dit zó een leuk festival. Het draait heel veel om (wereld)eten, aparte optredens, gekke artiesten en groen bezig zijn. Binnen is er ook nog een hippie-markt waar je o.a. echte schapenkleedjes kunt kopen, fairtrade fashion maar ook kunt doneren aan goede doelen. Zo staan deze meiden er om iedereen gebedsvlaggetjes mee te geven (gratis!). Zij proberen er zo voor te zorgen dat heel Nederland hun ramen volhangt met vlaggetjes op 6 juli. Op deze dag wordt de Dalai Lama namelijk 80 jaar. Ik vind het een onwijs mooi initiatief en ik heb mijn vlaggetjes al binnen! Je kunt ze hier gratis bestellen.
Er was gewoon té veel lekker eten en leuke foodtrucks! Linksboven zie je chorizo-paprika bitterballen, rechtsboven een Mexicaanse wrap, linksonder verse smoothies (en een choco fontein!) en rechtsonder het tentje waar we de wraps haalden.
Festival Mundial draait ook echt een beetje om het eten wat er te koop is. Poffertjes, Indo eten, wraps, bitterballen, frozen yoghurt, bijzondere ijsjes, burgers, pasta’s, pizza’s, Vietnamees… Het was er allemaal. En cocktails, zoals je ziet!
Ook was er dit leuke initiatief. Tafels vol met boeken, en je mocht zelf bepalen wat je er voor wilde betalen. Volgens mij waren het allemaal oude bibliotheek boeken. Van thrillers tot kinderboeken tot informatie boeken, er was van alles!
En natuurlijk muziek! Dat was er ook, heel veel. Ik kende zondag helaas geen één artiest maar zaterdag traden Kenny B, Polska en Will And The People op. Zondag ben ik wel een paar toffe bandjes tegen gekomen, zoals deze jongens uit Barcelona die een soort urban salsa maakten.

Tot zover de leuke dingen die ik heb mogen meemaken afgelopen week! Wat een topweek heb ik gehad. Nu moet ik er wel even van uitrusten, haha. Oma Kimberly.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie