5 tips om te overleven in de hitte

Ik kan met enige zekerheid zeggen dat het momenteel warm weer is in Nederland. Sterker nog, we hebben te maken met een hittegolf! Fijn, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Uitdroging, verbranden… Maar er zijn een paar dingen die je echt helpen als het buiten dertig graden is. En ik kan het weten, aangezien ik altijd op Curaçao heb gewoond. summer-tumblr-1.jpg1. Simpel, maar drink veel water. Ik hou echter totáál niet van water en probeer het dan ook zo min mogelijk te drinken. Uh oh, niet goed… Zeker niet als het buiten zo warm is, want dan moet je echt gehydrateerd blijven. Sinds kort drink ik veel Spa Munt en Spa Grapefruit. Spa Rood maar dan met een smaakje. Enne… 0 calorieën! Ook heb ik net een fruit infuser water bottle gekocht op eBay. Kun je mooi citroen, blaadjes munt, aardbeien of wat je dan ook wilt mengen met water.

2. Maak zelf waterijsjes of nog gezonder, bevroren fruit. Optie 1: koop leuke vormpjes bij de Xenos of Blokker en vul het met water en aanmaaklimonade. Té lekker. Optie 2: Leg stukken watermeloen en een bakje met witte pitloze druiven in de vriezer. Wacht een paar uur en je hebt heerlijk gezonde ijsjes! Zo koel je af én blijf je gehydrateerd.

3. Inkoppertje, maar je wordt sneller bruin met zonnebrand dan zonder. Oké, het ligt wel aan je huidtype, en ik bedoel er eigenlijk mee dat je minder snel verbrand, maar toch! Voorbeeld: Iemand zoals ik (verbrandt vrij snel maar wordt ook snel bruin) verbrandt ongeveer na een half uur liggen in de volle zon. Zónder zonnebrand. Elke zonnebrand factor verlengt dit met 100%. Dus als ik bijvoorbeeld factor 10 zou gebruiken, zou ik pas na 300(!) minuten verbranden. Snap je? En als ik verbrand, vervel ik, en dan is mijn bruin/rode kleurtje gelijk weg. Niet fijn. Dus vooral gebruiken, die zonnebrand!

4. Een hele goede tip voor mensen met een hond! Ik zag deze tip pas nog voorbij komen op Facebook. Als je je hond nog moet uitlaten, leg dan eerst de achterkant van je hand vijf seconden op de straat/fietspad/asfalt (waar je hem gaat uitlaten). Als je het niet vol kan houden omdat het té heet is voor je hand, kun je daar ook niet met je hond gaan wandelen. Dan krijgt hij vreselijk zere pootjes. Oppassen dus!

5. Vergeet niet te eten! Als het heet is heb je veel minder eetlust en ben je geneigd om heel weinig te eten of om iets te eten wat minder voedzaam is. Ik snap dat je geen zin hebt in stamppot, maar probeer tenminste een maaltijdsalade, soep of een koud wrapje te eten. Soep hydrateert ook nog eens! En nog een tip: als je toch gaat koken, kook dan gelijk twee keer zo veel – zo kun je het invriezen en hoef je morgen of volgende week niet te koken.
Tot zo ver mijn tips. Geen idee of ze te simpel zijn, ik heb er zelf in ieder geval altijd veel baat bij.

Wat ga jij doen tijdens deze hete zomerdagen?

Bron foto

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie