Recipe: hartige muffins

Soms heb ik helemaal geen zin in een boterham als lunch. Of weer een bolletje kaas als tussendoortje. Daarom besloot ik laatst om hartige muffins te maken! Oorspronkelijk een Weight Watchers recept maar ik heb het iets aangepast. Alsnog is het een vrij gezond recept. Fijn!Ik heb deze muffins nu al een aantal keer gemaakt en vind ze héél lekker. Toen ik laatst met Kelly mee ging naar opnames van VT Wonen besloot ik ook een aantal muffins mee te nemen. Handig voor onderweg. Toen bedacht ik me dat ik het recept best wel eens kon delen op mijn blog! Dus vooruit, hier komt ie:

Wat heb je nodig voor 12 hartige muffins?
1 rode puntpaprika
100 g magere kwark
160 ml magere melk
2 eieren
2 uien
100 gram hamblokjes
200 gram bloem
4 koffielepels bakpoeder
Italiaanse kruiden
Peper
Geraspte kaas
Olijfolie
Hoe maak je het?
Begin met het snijden van de paprika en uien. Snij het in redelijk kleine stukjes. Ondertussen kun je alvast de oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.

Meng dan de kwark met de melk en de eieren in een grote bowl. Gooi er daarna de bloem, het bakpoeder en de kruiden bij en roer het goed door. Ik gebruik flink wat Italiaanse kruiden, maar je moet zelf weten hoe veel je er in doet. Ik zou toch wel aanraden om er minimaal twee eetlepels in te gooien. Strooi er ook nog een beetje peper overheen.
Schep daarna de hamblokjes, paprika en ui er doorheen. Roer het door elkaar en schep er daarna de geraspte kaas doorheen. Weer kun je hier zelf beslissen hoe veel je er in doet, maar minimaal zes eetlepels is écht aan te raden.

Nu heb je alles door elkaar geroerd en kun je het in een muffinbakblik doen. Vet het bakblik nog even in met wat olijfolie, maar let op, niet te veel! Anders worden de muffins zompig. Schep het beslag in het blik en bak het ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius.
Ze zijn zó lekker! Het liefst zou ik ze elke dag willen maken voor lunch. Maar als tussendoortje is het ook heel lekker! Makkelijk om mee te nemen ook. Enne, het is dus helemaal niet zo ongezond! Voor de Weight Watchers onder ons, een muffin is ongeveer drie punten.

Heb jij ooit wel eens hartige muffins geprobeerd?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie