Book Club: It Girl van Katy Birchall

Onlangs mocht ik een nieuw zomers boek ontvangen – It Girl. Ik was er super benieuwd naar, aangezien het persbericht mij vertelde dat het over jongeren en beroemd zijn draait. Altijd leuk! Ik las het boek in één middag uit – dat zegt misschien al genoeg. It Girl gaat over de 14-jarige Anna. Een niet zo populair meisje (een beetje een nerd, eigenlijk) die opééns populair wordt. Waarom? Nou, het feit dat haar vader opeens een beroemdheid als verloofde heeft helpt een beetje mee.. Anna heeft helemaal geen zin in die bekendheid en vind het allemaal maar vreselijk. Maar ze moet er toch mee leren leven, en tja, beroemdheid kan inderdaad een beetje naar je hoofd stijgen.
Ik vond het boek leuk geschreven, het leest lekker makkelijk weg. Wel vond ik het nogal kinderlijk. Het boek wordt gepromoot als een Young Adult boek, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Bij YA boeken zie ik boeken zoals de Hunger Games voor me of boeken van John Green. Dit boek vond ik beduidend kinderlijker geschreven dan bovenstaande boeken.

Omdat ik daardoor een beetje in de war raakte heb ik eens opgezocht wat een YA boek nou inhoud. In principe zijn het boeken voor mensen tussen de 14 en 21 jaar, om de overgang van kinderboeken naar literatuur wat makkelijker te maken. Dit boek draait inderdaad om de 14-jarige Anna, maar ik vond het te kinderlijk geschreven om voor een YA boek door te gaan.

Dat gezegd te hebben vond ik het wel een leuk verhaal! Ik leefde mee met Anna en heb af en toe hardop gelachen. Dat zegt wel wat. Zoals ik al zei leest het lekker weg en heb ik het in één middag uitgelezen. Het is echt een leuk boek om naast het zwembad te lezen op vakantie – niet te moeilijk, lekker luchtig en grappig. Ik heb er van genoten, maar eigenlijk was ik niet echt de doelgroep. Zelf maakt me dat niet zo veel uit want ik lees wel vaker kinderlijke boeken, maar het boek draait wel om het middelbare school leven (waar ik zelf al lang uit ben). Iets om rekening mee te houden als je het boek wilt kopen!
In het kort: een grappig, luchtig boek, leuk geschreven, niet te ongeloofwaardig maar wel een beetje kinderlijk (voor mijn leeftijd dan). Prima boek voor op vakantie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie