Let’s go to New York #2: Highlights & Food

In mijn vorige artikel vertelde ik al dat mijn moeder en ik een week naar New York gaan in december. Ik vertelde o.a. dat we via AirBNB een geweldig appartement hadden geboekt én dat we een leuke show hadden besproken. Ondertussen zijn we al even verder en heb ik wat meer plannetjes gemaakt. Lees snel verder!

Ik heb er al zó onwijs veel zin in! De voorpret is ook al fantastisch natuurlijk. We verblijven straks gewoon een hele week in the Big Apple! Ik ben aan een stuk door blogs aan het lezen, handige websites aan het bekijken en natuurlijk mijn New York reisgidsen aan het doorbladeren. Misschien zijn mijn verwachtingen ondertussen veel te groot geworden. Het lijkt me een magische stad waar van alles te zien en te beleven valt – maar misschien valt het wel tegen in het echt. Ik kan het me niet voorstellen om eerlijk te zijn!

Ny2Highlights van New York
We zullen natuurlijk vooral de highlights gaan bewonderen. Dat is natuurlijk een must voor een eerste keer NYC. Op dit moment twijfelen we nog welke pass we gaan kopen. Er zijn eigenlijk twee soorten passen voor NYC – een New York Pass en een New York City Pass. Het verschil is dat je met de New York Pass véél meer attracties kunt bezoeken (en logischerwijs ook een stukje meer betaald) en met de New York City Pass slechts zes highlights kunt bezoeken (en dus ook minder betaald). Ik denk dat we voor de laatste gaan, want daarmee kunnen we naar de volgende dingen:

Empire State Building tour
American Museum of Natural History
The Metropolitan Museum of Art
Top of the Rock observation deck
Statue of Liberty & Ellis Island
9/11 Museum & Memorial

Klinkt goed! Ik denk dus dat we maar voor deze gaan. Als we nog andere dingen willen bezoeken betalen we daar maar gewoon de volle mep voor. We willen sowieso nog wandelen over The Highline, goedkope musical kaartjes scoren bij TKTS op Times Square, Ground Zero bezoeken, het uitzicht bewonderen vanaf de nieuwe Freedom Tower, Grand Central Station bekijken, de New York Public Library binnenlopen, het Flat Iron building zien met eigen ogen, lopen door Central Park, Times Square bekijken,  langs Carrie’s huis lopen in Perry Street, over de Brooklyn Bridge lopen, een Gospel church sessie meemaken, schaatsen, winkelen bij BookMarc, Victoria’s Secret, Bath & Bodyworks en nog veel meer.
FoodNewYorkFood
Ik kijk dus ook al echt uit naar het eten in NYC. Niet persé de hamburgers, XXL frisdranken en friet hoor, maar ik heb genoeg inspiratie opgedaan bij verschillende blogs om te weten waar ik moet gaan eten. Zo staan de volgende restaurantjes hoog op mijn lijstje:

 • The Butcher’s Daughter: Voor ontbijt en lunch. Een vegetarisch tentje wat ondertussen al vrij bekend is geworden. Ik ben er heel benieuwd naar, hoor alleen maar lovende woorden!
 • The Cheesecake Factory: Hier ben ik al vaker geweest in de USA en ik blijf het heerlijk vinden. Zowel het ‘normale’ eten als de gigantische hoeveelheid taartjes die ze op de kaart hebben staan.
 • Magnolia Bakery: Blijkbaar heeft deze bakkerij de lekkerste cupcakes ter wereld. Dit moet ik natuurlijk zelf gaan proberen!
 • Chelsea Market: Een soort foodhallen met allemaal eettentjes. Hier kun je bestellen wat je maar wilt, er zijn zo veel mogelijkheden. Gezellig!
 • Ellen’s Stardust Diner: Dit is nou écht een plek voor mij, ik voel het al! Bij Ellen’s Stardust Diner zingen de obers en serveersters de sterren van de hemel terwijl je lekker je eten oppeuzelt. Blijkbaar gigantisch druk altijd, maar ik vind het de moeite waard om er voor in de rij te staan.
 • TGI Friday’s of Applebee’s: Beide ketens ken ik al en ik vind ze allebei heel erg leuk. Simpele Amerikaanse ketens die je overal in de USA ziet, maar het heeft beide een leuke inrichting en lekker eten op de kaart staan. Prima!
 • The Shake Shack: Ik heb vernomen dat ze hier echt de beste hamburgers ooit hebben. Die wil ik wel proberen!
 • Hard Rock Café: Ook een keten waar ik gek op ben. Ik wil er in ieder geval een cocktail gaan drinken.
 • The Bagel Store: Een tentje in Brooklyn waar je de gekste dingen kunt halen. Wat denk je van een cragel – een kruising tussen een croissant en een bagel?
 • Jack’s Wife Freda: Ik zie dit restaurant overal voorbij komen. Geen idee wat het zo speciaal maakt, maar volgens mij is het super populair aan het worden. Ben benieuwd.
 • Dough: Hier schijn je de beste donuts in de wereld te kunnen halen. Ik ben zeer benieuwd, want ik ben zelf echt verknocht aan de donuts van Dunkin Donuts. Oh ja, daar moet ik ook nog naar toe…
 • Max Brenner: Dit lijkt me dus niet normaal te gek: een chocolade restaurant! Je kunt hier álles eten met en van chocola, zelfs pizza.

Genoeg om te doen, zien en eten dus! Volgende keer neem ik jullie mee in mijn zoektocht naar een perfecte planning. Of ik vertel alles over de kerst-gerelateerde dingen die we gaan doen, want het is tenslotte bijna tijd voor kerst als we daar zijn!

Ben jij wel eens in New York geweest?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie