Goede voornemens voor 2016

Hallo, daar ben ik weer! Na een korte blog-pauze (iets met New York, kerst en oud & nieuw) ben ik weer super gemotiveerd om aan de slag te gaan met Kimbahli.com. We beginnen met een heerlijk cliché artikel: mijn goede voornemens voor 2016! Ik heb een serieus lijstje gemaakt, maar tegelijkertijd het geprobeerd niet te moeilijk voor mezelf te maken.image-2016-01-06Ten eerste: Gelukkig nieuwjaar, en de beste wensen voor iedereen. Net zoals de halve wereldbevolking heb ik ook een lijstje met goede voornemens gemaakt. Eigenlijk had ik al besloten om het niet te gaan doen, omdat ik meestal toch teleurgesteld raak in mezelf gedurende het nieuwe jaar. Toch kriebelde het, en vandaag heb ik dan toch een (klein) lijstje gemaakt. Het belangrijkste vind ik dat ik het kan volhouden. Kijk mee!

1. Twee keer per week vegetarisch eten
Dit is een goed voornemen dat ik samen met Tim heb! We vinden het eigenlijk helemaal niet nodig om elke dag vlees te eten, al zijn wij echte carnivoren, haha. We vinden het beiden beter voor het milieu om twee keer per week vegetarisch te eten. Ook doe ik het stiekem een beetje voor de dieren.

2. Gezonder eten (en daarmee proberen af te vallen)
Met de nadruk op proberen! En bewust geen tijd bij gezet. Ik wil weer proberen een beetje gezonder te gaan eten, dus niet zo veel meer snoepen, geen frisdrank meer en veel fruit/groenten als tussendoortjes. Hoewel ik Weight Watchers heel fijn vond heb ik nu niet de behoefte aan een strak regime. Gewoon een beetje opletten.

3. Meer (en regelmatiger) bloggen
Wat een leuk voornemen! Ik blog nu al best een tijdje, maar vrij onregelmatig. Terwijl ik het zo leuk vind! Ik wil meer en regelmatiger gaan bloggen. Misschien maar drie keer per week, maar dan wel op vaste dagen. En het goed aankondigen als ik even een pauze ga nemen.

4. Veel leuke reisjes maken
Spreekt voor zich! Ik ben nou eenmaal een reis-junkie en dat hou ik voorlopig graag zo. Het moet ook niet te gek worden, maar het eerste reisje is gisteren wel weer spontaan geboekt: van 11 t/m 14 januari zit ik in Londen met twee vriendinnetjes! We gaan een vriendin die daar woont opzoeken. Super gaaf!

5.  Niet sporten (of alleen als ik het echt leuk vind)
Haha, deze heeft misschien wel wat uitleg nodig… Elk jaar zet ik weer op mijn goede voornemens lijstje dat ik meer moet gaan sporten. En elk jaar is het een complete faal. Ik ga dus niet meer enthousiast beginnen aan een sport waarvan ik weet dat ik het niet leuk vind. Misschien dat ik weer ga wedstrijdzwemmen, iets dat ik op Curaçao meer dan vijf jaar heb gedaan. Maar dat zien we nog wel. Ik vind sporten gewoon niet leuk, klaar, haha.

6. Minstens twee keer per maand nieuwe recepten uit proberen
Ik heb behoorlijk wat kookboeken, maar ik kook er eigenlijk veel te weinig uit. Mijn doel is om in 2016 minimaal twee keer per maand iets ‘nieuws’ te koken. Dan weet ik bovendien gelijk welke kookboeken ik niet zo fijn vind.. Wat me weer bij het volgende voornemen brengt:

7. Declutteren!
Ik heb veel te veel spullen. Dat is gewoon een feit en het kan best wat minder. Ons huis puilt uit met mijn spullen en ook mijn opa en oma’s huis staat nog vol met verhuisdozen (nog van mijn studentenwoning!). Ik moet echt eens alles gaan uitzoeken en véél wegdoen. Ik denk dat ik alles naar de kringloop breng òf weer een dagje spullen ga verkopen op een rommelmarkt. Dit is een doel die ik wil halen vóór eind maart, haha.

Nou, dat is een bescheiden lijstje, toch? Het zijn vooral dingen die ik echt wel kan volhouden. We zullen natuurlijk zien hoe het gaat, maar ik heb er het volste vertrouwen in!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2016?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie